május 07, 2013

10 dolog, amit utálok a bloggerekben - vagy legalábbis nem értem őket rendszerint...


Blogger lennék vagy mi a fene. Úgy értem, azért kalimpírozok itt a képernyő előtt, mert van egy hobbim, amibe pénzt és időt, meg persze javarészt kreatív energiát fektetek, és bárki bármit mondjon, ez az energia előbb-utóbb megtérül.

Bloggernek lenni jó dolog.

Még akkor is, ha valamelyest kikopott az elnevezés: régen talán nagyobb presztízse volt a dolognak, most pedig már talán túl is nőttünk rajta, - ugye ott a facebook, meg hát lehet manapság igazi honlapja is az embernek - , a blog meg... a blog az bárhogy nézzük, olyasmi, mint egy napló, csak nem magunknak írjuk, hanem az embereknek. Nyitottan.

A blog hatalom ( is ). De a legkevésbé az. Blogolni, annyit jelent, mint kreatív hobbit folytatni.

Én már belefutottam olyan fórumos beszélgetésbe, ahol az embereknek elegük volt a nagyképű és mindent túl magyarázó blogokből, a könyvesblogok megmondó embereiből, akik között nincs képzett kritikus, mégis folyton a könyveket kritizálja, és egyáltalán mi a fenének? - mondták ők és hát gyerekek, lehet, hogy igazuk van.

Ámde sosem a blogger emeli ki magát a többi közül, a könyvesblogger sosem mondja, hogy NEKEM van igazam - már ha van benne egy szemernyi intelligencia- , hanem egyszerűen leírja a véleményét. És ha valakinek fáj, hogy hivatkoznak a bloggerre, hogy többször emlegetik, akkor le kell nyelnie a békát. Mert ez van.

Talán két hete volt a napja, hogy ott tartottam, mindjárt abbahagyom. Mondtam is Nimának, hogy kész vége, aztán beszéltem még jó sok blogos ismerőssel, akik ugyanúgy fontolgatták a dolgot. Aztán találkoztam két emberrel, és azt mondták miattam olvasták ezt meg azt a könyvet, és az egyik nagyon örült az ajánlásnak, a másik azt mondta, meghatározó élmény volt a könyv - engem az sem érdekelt, ha nem pozitív. De meghatározó. Wow! Ezt gondoltam...

Szóval, hejhó, van értelme ennek, nem kell könyves újságírónak lenni, nem kell tanulni ahhoz, hogy leírd, mi tetszett neked, és mi nem.

A lányok írták a posztokat, mit hogyan kell, és teljes mértékben egyet értettem velük. De úgy képzeljetek el mégis, hogy miután elolvastam a bejegyzéseiket és hozzájuk a kommentek hadát, én ezt gondoltam ( csak piszkozatban írtam le, mert nem mertem közzé tenni) :

 Amikor azt mondjátok, nem szeretitek az idézeteket, akkor szeretnék  idézettel kezdeni minden posztot, amikor azt írjátok, hogy a szimpla sablon leegyszerűsít mindent, na akkor én rögtön szimpla sablont szeretnék, amikor azt mondjátok, a recenzió az a világ egyik legjobb dolga, akkor én nem szeretnék recenziót a világ minden kincséért sem. Amikor panaszkodtok, hogy túl hosszú posztot nem olvastok, akkor én azért is hosszú posztot fogok írni. 
Én önző lélek vagyok. 
Nem akarok senkinek megfelelni, bármennyire szeretek mindenkit itt, még nektek sem. 
Szeretnék fejjel menni a megszokásnak, hogy felrázzalak titeket, hogy érezzétek, úgy is lehet valami jó, hogy nem a megszokott ütemben megy, hogy működhetnek úgy a dolgok, hogy ennek tetszik, a másiknak meg nem, mert a blog, na az, az a tiétek. Senkit ne érdekeljen, hogy másnak mi a jó. 

Tudom, mit gondoltok. Ez egy ijesztő két bekezdés volt :). Nem szoktam ennyire radikális és fanatikus lenni, de tény, hogy imádom a szokatlant, és szeretek lázadó lenni. Annyira sok mindenről kellene írnom, de nincs időm, mert kezdik a BBC -s filmem, úgyhogy le fogom a dolgokat rövidíteni ( jól van na, ilyen is van ...)
Szóval van pár dolog, amit ha megfeszülök sem értek a bloggerekben, és ilyenkor - tényleg, de tényleg -  megpróbálom magunkat kívülről nézni, mert néha szükség van erre is.
Kérek mindenkit, hogy ne vegye magára a dolgokat, nem akarok senkit megbántani, nem is tudok neveket kapcsolni a jelenségekhez, csak úgy általánosságban, legyen tíz dolog, amit nem értek:



1. Recenziós kérdés.
Mi a fenének nektek annyi recenzió? Néha úgy érzem, mintha ezzel mérnétek magatokat valami hülye eszményhez, mintha versenyeznétek, hogy nekem ennyi volt, nekem annyi volt, én ettől a kiadótól kaptam, sőt még ATTÓL is! Egyrészről ez teljesen óvodás dolog, másrészről meg: meg fogtok szakadni a sok reciben és el fogtok idegenülni az olvasástól. Nem olvashatsz recit reci után, mert akkor elveszik magának a blogolásnak meg az olvasásnak a lényege. Tudniillik az, hogy önmagadért csinálod, az, hogy élvezed.
Az nem kell? Elég neked a könyv, ami ott fog porosodni a polcodon, mert annyira megutálod, miközben muszájból olvasod, hogy nem bírsz rápillantani sem? Oké, akkor csináld. A te időd, a te életed...

2.) Ha már recid van, akkor basszus ne siránkozz!
Te vállaltad, akkor edd meg szépen, amit főztél. Jajj, van kilenc reci példányom, de nincs kedvem egyikhez sem! Én ilyet nem akarok látni. Legyél szíves jól megválasztani a reci könyveid, gondolj a kiadókra is, meg arra, hogy ilyenkor mennyire nevetséges vagy. Senki nem mondta, hogy a reci egy ingyen könyv. Azt hitted? Hülye voltál. A reci nemcsak ingyen könyv, egy recenziós könyv munka is. Rá áldozod az idődet, posztot írsz belőle. A reci felelősség is, hogy olyan posztot adj ki, aminek értéke is van.

3.) Ha nincs véleményed, fogd be.
Senkit nem érdekel, hogy nem tudod megfogalmazni a gondolataidat. SENKIT NEM ÉRDEKELSZ, HA MÁSTÓL LOPSZ. Csak egy másolat leszel, mint a régi kazetták kopott, hullámzó szalagjai. Mégis minek blogolsz, ha nem bírod le írni a saját véleményed? Egyáltalán milyen ember az, aki nem tud semmit sem írni az elolvasott könyvekhez?
Oké, előfordul, hogy nem tudod megfogalmazni a gondolataidat, vagy hogy a legkreatívabb gondolatod a könyvhöz, hogy olyan semmilyen volt... Ez előfordul, persze. De nem minden könyvnél, és nem mindig.



HA NINCS VÉLEMÉNYED, NEM VAGY SELEJTES EMBER, DE HA VÉLEMÉNYT LOPSZ, AKKOR NINCS KÉRDÉS. Már ne haragudj meg, de akkor egy nagy gyökér vagy...

4.) Maradjunk témánál. Nézzünk magunkba, és döntsük már el, miért is sajnáltatjuk folyton magunkat?
Gyerekek én nem megyek bele mindenféle etikai vitákba, de ha tőlem lopnának, akkor hajtóvadászatot indítanék. MÉGIS KINEK TESZTEK SZÍVESSÉGET, amikor leírjátok, hogy valaki folyton lop tőletek, vagy szó szerint posztot emelt el tőletek, de ti arra nem vagytok képesek, hogy linkeljétek az emberkét? Igen is össze kell fogni, meg kell mutatni ki volt ez, jól megszívatni, hogy ne legyen többet kedve a dologhoz. Miért jó mártírkodni? Vagy talán mégsem vagytok olyan biztos a dologban, hogy az az emberke lopott? Elegendő, hogy mindenki vállba vereget, szegénykém, szegénykém. Álljatok már a talpatokra- ha pedig nem vagytok biztos a lopásban, akkor ne is említsétek.

5.) Ó, jajj, engem senki nem olvas! - Hadd áruljak már el egy apró titkot. Senki nem úgy kezdte, hogy az egész világ a rendszeres olvasója volt.
Amikor elkezdtem blogolni, a kutya sem olvasott. A google-ön keresztül találtak rám az emberek, aztán meg úgy, hogy elkezdtem kommunikálni más bloggerekkel, akik kitettek a linkfalukra.
A nézettség nagyrészt kitartás kérdése. Annak, hogy mindig írod és írod, és hogy ugyanúgy örülsz annak, ha ketten, meg annak, ha kétezren kattintanak rád. Ha nem tudsz ennyi alázatot mutatni, nem fogod elérni a sikert. Ha nem foglalkozol a külalakkal, a stílussal, az új ötletekkel, az egésszel, csak ímmel-ámmal írogatsz bele, nem fog tényleg olvasni senki. Sajnálom, de ez van.

6. Van olyan, hogy sikeres blog?
Túl sokan vagyunk, nagyon sokan. Mi a sikeres, ki a legnépszerűbb? Az olvasóidnak, akik mindig visszatérnek, úgy is te leszel az. A blogos szavazásokon azok nyernek, akik leginkább aktiválják az olvasóikat. Nincs reprezentatív vélemény. Lehet, azért olvasnak annyian egy posztot, mert botrányos, lehet pont a legjobb posztodat nem akarja elolvasni senki. Mégis mit szeretnél elérni a népszerűségi versenyzéssel? Sok recenziót? Uhh...


6.) Bloggerek, akiknek minden könyv tetszik. 
Gyerekek, ez egy vicc. Komolyan, ha az Én pici pónimat akarom nézni, bekapcsolom a tévét. Ha blogot olvasok igazi véleményt, tartalmat, gondolatokat akarok. Nem tetszhet mindig minden, az nem létezik. Még akkor sem, ha imádod ezt vagy azt a stílust. Pont akkor nem. Pont akkor tudod az egyiket a másikhoz mérni. Szóval ne vicceljünk már kérem szépen...

7.) Másolják az ötletem.
 Ne legyünk már hiúk, nincsenek korszakalkotó ötletek. Az ötletek nagy részét már rég alkalmazták a külföldi blogokon, lehet, tőlünk függetlenül, lehet mi másoltuk le valamelyik külföldi blog rovatát, nincs amúgy ebben szégyellni való, semmi sem. Szerintem az ötlet szabadon vihető. Viszont: az ötlet fejleszthető is, nem kell minden áron beleülni a készbe, alakítsd magadhoz, könyörgöm írd át a nevét, ne legyen tele a blogod angol hozadék szavakkal... Meg amúgy ha az ötlet valóban a tiéd és ki is tartasz mellette, senki nem fogja olyan jól csinálni, mint te. Nem hiszem, hogy aggódni kellene ezért.

8.) Másolom az ötleteket, de jó vagyok. Hát drágám, nem vagy az :)... A jóság fogalma :D, na az nem itt kezdődik. A rovatozás, ötletelés, az egy dolog. E mellé még valamit mutatni is kell.


9.) Bocs, hogy csak kétnaponta posztolok könyves bejegyzést, de csak ilyen iramban tudok olvasni.
Ííííí! - ha valaki nem tudná, most sikítozok. Jajj. Nem tudom szavakba foglalni a sokkot, ha ilyet látok. Nem tartom egészségesnek azt, ha valaki ilyen gyorsan olvas. A könyveket ki kellene élvezni, meg az életet is, mert van élet a könyvek mellett, sőt a könyvesblogok mellett is, szóval ne panaszkodj- főleg úgy ne, hogy közben dicsekedsz vele- mert ez nagyon, nagyon nem jó.

10.) Bejegyzések, amikben osztják az észt.
:)) Az van, hogy ha önmagatokkal szemben nem vagytok kritikusak, akkor ne legyetek senkivel szemben sem. Ezt most amúgy magamnak is mondom. Tele vagyok szmájli jellel, mert képtelen vagyok róla leszokni, ha nincs kedvem, akkor megteszem, hogy nem blogolok hetekig, és mégis milyen blogger vagyok én, hogy mindenkinek az Achilles-sarkára lépek? Meg amúgy is milyen kifejezés ez???
:))
  Na szóval, vannak bejegyzések, amikben osztjuk az észt. Nem tudok mit mondani. Egy rohadt arrogáns népség vagyunk. De a fenébe is, néha olyan jól esik. Mert tudjátok gyűlik és gyűlik és gyűlik, és akkor itt ez a blog, ez az enyém, hát hogyne írhatnám le? Hiszen blogolni ennyit jelent, leírni, ami a szíved nyomja, szeretsz egy könyvet, irtózol tőle, utálod? Taposd meg, ha szeretnéd, vagy csinálj vattacukor posztot, ó, igen, csak ne agyalj annyit rajta. Írd ki egyszer, beszéld meg a többiekkel, és akkor folytasd tovább, de csak addig, amíg szórakoztat a dolog. Ennyi lenne a lényeg. Légyszi, ne utáljatok...
SHARE:

45 megjegyzés

  1. Milyen BBC filmre siettél? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát kész vagyok.:DDDD

      Törlés
    2. Minden mással meg egyet értek, szóval csak ezt nem tudom, és attól még, hogy nincs tévém, még érdekel, ha normális műsort adnak. :)

      Törlés
    3. Szóval a címe: Hölgyek öröme, Zola könyvfeldolgozás. BBC-s és fura, de azért jó.
      Amúgy meg imádom a kommented ;)

      Törlés
    4. Ó, az megvan könyvben. :D
      Mindjárt el is kezdem olvasni! ;)

      Törlés
    5. Ó, én is nagyon lelkesen néztem ezt a sorozatot, egészen kedvet kaptam tőle a könyvhöz. :) Amúgy meg nagyjából-egészében véve én is egyetértek, bár én néha elfogadok egy-két recenziós példányt, de csak olyan könyvből, ami tényleg érdekel.

      Én az én pici pónis részen röhögtem nagyot, egyébként. :D

      Törlés
  2. én imádlak.:D
    az élet nehéz, ez van...
    "Egy rohadt arrogáns népség vagyunk. De a fenébe is, néha olyan jól esik." - ez nagyon igaz.
    kihagytad, hogy mindenkinek az igazság fáj.:))

    egyébként ezt a lopkodós parát én nem egészen értem, nekem tökmindegy, ki mit visz el tőlem, attól az még nem lesz az övé. ha meg ettől kap több recit, hát attól nekem az sem lesz kevesebb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem az dühít, amikor a lopott poszt alá bekommentelik a csibék, hogy hűű de jó, a kopis meg azt se tudja, merre illegesse magát.

      Törlés
    2. engem nem érdekelnek a recik, meg hogy ki kapja őket, engem az elvek érdekelnek :)!

      Törlés
    3. nade ahhoz, hogy az emberrel szembejöjjenek a saját szavai, eléggé vadászni kell, nem? elvek ide vagy oda, én sajnálom az időm ilyesmire. főleg, ha eszembe jut, milyen blogokra jellemző az ilyesmi...:))

      Törlés
  3. Hát ez k* jó lett! :) Kedvenc mondat: "Mégis mit szeretnél elérni a népszerűségi versenyzéssel? Sok recenziót? Uhh..." Ez az Uhh, ez visz mindent :D Kivagyok, mikor fészbúknak nézik a blogot, és kiírják, hogy ha elérem a trilliócsilló kattintást, akkor sorsolok egy könyvet. Múltkor meg belefutottam egy "játékba", nagy lelkesen na mondom mit kell megfejteni, megválaszolni, idevele.... hát kiderült, hogy annyi a játék, hogy jelezd játszani szeretnél és sorsolás lesz. :D A molyon még elmegy ez a tedd kívánságlistádra, na de na... :)

    Azt honnan tudjátok, ha valamiteket lopták? Mert én csak az általam ismert és szeretett blogokat olvasom, néha jön hozzá egy-egy új, de ennyi...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, honnan tudják :D, van egy program, ami jelez, ha másoltak a blogodról, ilyeneket ír ki, hogy ma másoltak 156 szót, és ott a kezdete, de én azt sem szoktam gyakran nézni. Mondjuk nem tudok arról, hogy loptak volna tőlem... De az biztos, hogy nem tűrném, hogy folyamatosan viszont lássam máshol a véleményem.

      Na, az tök jó, ha átjött az "uhh"-om célja :D

      Amúgy az a vicc, hogy én szeretnék játékokat indítani, de teljesen félek attól, hogy majd azt hiszik rólam, a nézettség miatt teszem majd :D

      Törlés
    2. azzal kell indítani, hogy mivel nincs a posztban pucér pasi, tényleg csak a játékért megy a dolog.;)

      Törlés
    3. Szerintem ha értelmes a játék, és kell is valamit tenni érte, akkor nincs vele baj. Én örültem pl. múltkor, hogy többen azt írták a verses kitalálós játékomra, hogy jó volt, mert kellett rajta agyalni és nem csak google keresés volt a cél. :) Egyébként az elején volt játékom nyeremény nélkül is, és akkor is úgy vettem észre, hogy jöttek azért szép számmal, csak a játék kedvéért. :)

      Tényleg van ilyen program? Beszarás :D De azt mutatja, hogy egy ember másolt tőled 156 szót? De azt egy bejegyzésben? Vagy ilyeneket, hogy "az, és, vagy, tehát, ezért..." mert ezekből is összejöhet annyi bőven :D

      Törlés
    4. Én hosszan tartó, több fordulós játékot indítok hamarosan. Remélem, jó lesz.

      Igen, amúgy ha felteszed ezt a kis pöcköt ide oldalra, ott is kiírja alul a stat alatt. Engem pl. hat ember másolt az utóbbi 24 órában.

      Törlés
    5. Óóóó, milyen játék lesz?
      Annyira jó ez a poszt! :) Nekem is átjött az Uhh-od, imádom a stílusod.

      Törlés
    6. Hamarosan indul a játék, még pár dolgot szervezgetnem kell, de már csak pár nap.
      ( Nima szerint ilyenkor kb. két hét múlva várható eredmény :D )
      Meglátjuk.

      Törlés
  4. én csak megveregettem a vállamat, mert nem tudtam szinte semmit magamra venni, de én már nem is tartom magam könyvesblognak. csak csökevénynek. főleg, hogy még a googliról is lejöttem.

    teljesen jókat írtál amúgy. én még azt nem értem, hogy egy csomóan hogyan nem unják meg a szorgalmas írogatást konzekvensen, szinte minden könyvről, ha kell, ha nem. mert vannak könyvek, amikről nem kell, felesleges.
    egy idő után szinte nem lehet újat mondani, se máshogy. én néha már magamat érzem cikinek, mert nem tudom már újabb szinonimákkal cifrázni. unalmas vagyok még magamnak is. mindenről beszélnék, de kétszázadszor halálra magyarázni egy újabb könyvet, azt nem.

    ez nekem totál érthetetlen :D az meg főleg, hogy miért csinálom időnként kényszeresen mégis. vannak posztjaim, amiket szégyellek is magam előtt, de ott maradnak, okulásul :) néha tényleg elég 3 sor is. szerintem :)

    bakker, most gondoltam végig. lehet, hogy a recik miatt?
    akkor ugorjunk vissza az 1. ponthoz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szee, tudom, ez most nem erről szól, de én szeretem a blogodat most is. De amúgy tudom, hogy a recik miatt csinálod, meg gyanús, hogy azért is, hogy bekerülj egy zónába ;)
      Nekem is vannak ciki posztjaim. Néha nézegetem az archívumot, és azt kérdezem magamtól, miért??? :D Néha le is piszkozatolok amúgy pár bejegyzést.

      Törlés
  5. Jó lett nagyon. :) Teljesen igazak! A lopásos résznél pedig úgy érzem, mintha a saját gondolataimat olvasnám...

    Egyet biztosan én mondtam, nem írom ide melyiket amit azóta bánok és bűnbánatot is tartottam. :D Azóta nem jellemző rám, régen más ember voltam. :) (Jajj nem a lopás nyugi!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy örülök, hogy kommenteltél, meg itt vagy. Gyere többet ;) Azt, amire gondolsz- legyünk csak rejtélyesek-, szóval azt nagyon sokan- és jó emberek ( nehogy mások félreértsék) - magukra vehetik. Nekem ezzel nem volt semmi célom, csak nem akartam minden ilyen szituációra reagálni, inkább ide írtam.

      Törlés
    2. Köszi. :D Jövök, jövök!
      Gondoltam amúgy, meg írtad is hogy nem egyéni mutogatás ez, hanem típushiba. (Basszus, látszik hogy ma egyetemen voltam, egész nap így beszélek. xD) Csak azóta is szánom-bánom a dolgot, jól esett kiírni. :)

      Törlés
  6. Ez jó lett! :D Egyetértek veled, mind két hatos pontoddal. :D Mondjuk csak annyit tennék hozzá, hogy ha nem is teszik minden könyv, mégis ritkán nyúlok mellé. Mert, és ezt be kell valljam, egy csomó dolog nálam eleve szóba sem jöhet, vagy legalábbis alig. Ennyi évesen, több könyvtárnyi olvasással a hátam mögött azért jó közelítéssel meg tudom ítélni, mi az,amit a kezembe sem veszek. :D
    Nagyon jól jellemeztél minket, az egész blogger fajt,nem csak az olvasó fajtákat. Azt hiszem sznobok, önmutogatók, más tollával kacérkodók és ékeskedők mindenhol akadnak. Mi is rejtegetünk párat a védvonalaink mögött. Ami különben tényleg rejtély...
    Szeretem, mikor osztod az észt. Nekem bármikor;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, Reea :D, írtam a facebookon is, hogy mostantól jó leszek, de tényleg, most ez lesz a terv, semmi botrány, meg okoskodás - oké, csak ha nagyon muszáj.

      Persze, az ember előbb - utóbb tudja, hogy mi jó neki, de szerintem akkor is érhet csalódás. Engem szokott :D Meg lehet fogalmazni a kritikát azokban a posztokban is, ami tetszett, ahogy mondjuk te is csinálod. Szóval ne legyen csillámpóni az egész poszt, én csak ezt kérem. Sőt, az is elég, ha néhány poszt nem olyan. A könyveket szerintem tisztelni kell, meg a véleményeket is, de nagyon ritka a hibátlan könyv. Egy közömbös fél mondat, és már boldog vagyok. De tényleg. Csak vannak emberek, akik folyton lelkesednek mindenért, és ezt tényleg nem értem.

      Törlés
    2. Deeee, kérlek legyén rossz! Legalábbis mérsékelten jó. Tudod, hogy azért legyen még mit mesélni. :D
      Hibátlan könyv? Sokszor még a 10 pontosaim sem hibátlanok, csak elnézem nekik, miután leírtam, mert egy lelkes betűbanger vagyok, és teljesen hibbant. :D
      Mondjuk olyan helyre nem járok sokáig, ahol nem kötnek bele semmibe. Ellenkezik az elveimmel :D
      Okoskodni meg mindig muszáj, így áll az álmos könyvben, meg a bloggerek kódexében. Ami inkább csak iránymutató, de csak ahhoz tartom magam :D

      Törlés
    3. Tényleg, ha belegondolok, a kedvenc könyveimbe is bele tudnék kötni, nem egy helyen. De vannak dolgok, amik a hibájukkal is tökéletesek :D

      Törlés
    4. Vagy pont azért. :)

      Törlés
  7. Most mondjam azt, hogy emiatt a poszt miatt íratkoztam fel a blogodra? Mármint ne értsd félre, a többi tartalmadat is kedvelem, de kell, hogy valaki végre hosszan, értelmesen és rendszerben beolvasson másnak, aki lehet ebből sem fog tanulni, mégis... Neked jó, mert kiírod magadból a mérget. Nekünk jó, mert őszinte vagy. Nekem jó, mert szeretem, ha más is dühöng néhanapján.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, kár hogy most megfogadtam, kicsit visszaveszek. Na jó, inkább úgy fogalmazok, más irányban vezetem le a feszültségeket :)

      Törlés
  8. Szia :)
    Én fél éve kezdtem könyves blogot írni és sajnos azóta se nagy a nézettségem (hetente 2 ember) de igazad van...nem érdekes. Volt egy hónap szünet, amikor nem foglalkoztam ezzel, de most tök jó volt vissza nézni a bejegyzéseimet és rájönni, hogy egy-egy könyv mért volt jó-rossz. Nagyon jó a blogod...a legtöbb könyvet innen néztem ki :) (meg Gigi könyves blogjáról...az a másik kedvencem :)) és köszi az ötletet! Én is felveszem más blogokkal a kapcsolatot hátha ajánlanak az olvasóknak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :). Melyik blogot írod? Szívesen megnézném. És nagyon örülök, hogy olvasol és szurkolok, hogy neked is sok-sok örömöt okozzon. Régen ugye mindenkinek volt olvasónaplója, csak pici füzetekbe írták préselt falevelekkel, meg hasonlók. Na én kezdetben valami ilyesmit szerettem volna. Most biztos, száz százalékosan biztos, hogy nehezebb indulni. Meg érvényesülni. Mutasd meg magad, és nyiss egy kicsit mások felé. Előbb-utóbb meg lesz az eredménye.

      Törlés
    2. Oke koszi :) ez a blogom :)
      http://steffikonyves.blogspot.hu/?m=1

      Törlés
  9. Ó, Zenka, te önző lélek...
    Imádtam a csajok biliborítós posztjait is, de nálad minden sorral azonosulni tudok.
    Olyan ez a poszt, mint amikor a kedves manót felmérgelik, és egyből nagy gonosz kobolddá válik:)

    [Lehet róla szó, hogy levedd ezt a hülye szóellenőrzős izét a kommentelésről?]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon aranyos :D, köszi. Figyu,a szóellenőrzést megszüntettem, de ha ellepnek a spamek, akkor az csakis a te hibád lesz. :))

      Törlés
  10. Jöttem díjat kiutalni számodra ezért a posztért (is). ;)
    http://www.grettyszerintavilag.com/2013/05/napi-cuki.html

    Milyen volt a film?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohohó, szóval a film nekem azért tetszik, mert annak szurkolok, hogy a női főszereplő elvegye mindenét a férfi főszereplőnek :D, ami nem hiszem hogy teljesülni fog, de tetszik pl. benne, hogy kicsit franciás és csak nagyon finoman romantikus.

      Köszönöm, mindjárt nézem :)

      Törlés
  11. Én ezt a posztot imádom :)

    VálaszTörlés
  12. Csatlakozom a többiekhez és még annyit fűznék hozzá, hogy van még egy "kedvencem": bár nagyon szeretem X könyvet, de nem olvasom újra, mert annyi minden mást el akarok olvasni.


    Mintha elő lenne írva, hogy mindenkinek évenként z könyvet el kellene olvasni, és ez alá a szám alá nem mehet :S.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan erről szeretnék írni hamarosan- csak ezt még ki is akarom fejteni nagyon :D

      Törlés
  13. Ez annyira jó lett. És annyira igaz, és úgy utálom azokat, akik ilyeneken sírnak, amiket felsoroltál, pláne azért, mert nekik van idejük ilyen panaszkodásokra. Nekem meg sem energiám, sem ihletem nincs bejegyzést írni, pedig tudom pl, hogy az utóbb olvasott három könyvről mondjuk két évvel ezelőtt olyan pipec kis bejegyzést kanyarítottam volna, hogy még kommentelőket is odavonzott volna. :) Na nem mintha panaszkodni akarnék... :) annyi biztos, hogy mélységesen egyetértek a gondolataiddal, és jó néha idetévedni, és egy nagy falat Zenkát lenyelni. :D (akarom mondani pár bejegyzésedet elolvasni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, észrevettem, hogy kevesebbet írsz, igazából én is kevesebbet írok, meg amúgy sokan kevesebbet írnak :D, nem tudom, mi van velünk...
      Örülök, hogy tetszik a poszt, meg hogy írtál :)

      Törlés
    2. Várom, és örülök, hogy már ketten vagyunk ;).

      Törlés
  14. elloptam az írógéped, hogy legyen már egy blogger, aki okkal mondja, hogy lopnak tőle és meg is tudja mondani, kicsoda :D
    pont nemrég rökönyödtem meg azon, hogy két egymást nem kedvelő és nem olvasó ember ugyanazt az orbitális ökörséget írta le egy könyvről, szerintem simán azért, mert az egész könyv kevés volt nekik, hogy a hülye fülszöveget kiverje a fejükből :D

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    Az írógép valóban szép, jól választottál ;)
    Az a fránya fülszöveg, nehéz tőle elszakadni - főleg, ha nem olvastuk ki a könyvet :D

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig