március 04, 2012

Arról, hogy új helyre költöztem és hogy mindenkit várok...

Igazából ha pár hónapja megkérdeztetek volna, maradok-e a freeblogon vagy költözök, szinte száz százalékig biztos lettem volna abban, hogy ott maradok, amíg blogolok vagy amíg nyugdíjas nem leszek.
De változnak az idők, és én egy ideje csak piszkozatokat gyártottam és tervezgettem, hogy majd miről fogok írni, és csak olvastam és olvastam. A kilencedik könyvnél tartottam, amiről csak vázlatot írtam, és képtelen voltam publikálni, valami visszatartott, lehúzott, meg nem mondom nektek mi, de aztán egyszer csak úgy keltem fel, hogy váltanom kell. Talán nem olyan szörnyűség a váltás, mint amikor először gondoltam.

Már régóta szerettem volna blogsablont írógéppel, na és pont azokon a napokon találtam meg ezt a gyönyörűséget, és ezt már jelnek véltem, meg azt is, hogy Amadea is hasonló dolgokon gondolkodik, szóval elkezdődött ez az egész most költözzünk-e és mikor költözzünk, de ha költözöm, vigyek-e magammal mindent, és egyáltalán most fogtok-e még olvasni így engem, de ugye fogtok???, és egyáltalán... 

Aztán arra jutottam, hogy mivel úgy is szeretnék újítani a blog bejegyzéseiben, szeretnék új rovatokat, és szeretnék picit önállósulni a Molytól, az lesz a legjobb, ha veszek egy nagy levegőt, és kilépek a nagyvilágba.
Én nem vagyok valami jó a sablongyártásban, úgyhogy itt szeretnék megköszönni minden segítséget, minden közreműködőnek - kedvenc kérdésem az utóbbi napokból: " értem, hogy mit mondasz, de nem mondanád még egyszer el? " :D - , tényleg nagyon aranyosak és türelmesek voltatok- külön respect Nimának-, és hogy a technikai dolgokat letudjuk, szeretnék megkérni mindenkit, hogy szépen cserélje ki a blogom linkjét, tudom, hogy macera, de ez van, - ja és ha követni szeretnétek, tudjátok, kövessetek ;). Reklám kifújt.

Irtó sok minden történt a nagyvilágban, míg én olyan dolgokkal voltam elfoglalva, mint hogy a sablon szimpla vagy színes legyen, oldalt egy vagy két hasáb terpeszkedjen, akarjak extrákat,  hogyan linkeljek, miért nem jó, ami úgy tűnt, hogy tökéletes... Az egyik érdekességet a tévében hallottam, miközben költözés előtti stratégiai levelezést folytattam.
Az egyik árverésen 4500 dollárt fizettek az Elfújta a szél első kiadásáért, amiben Margaret Mitchell meg pár sort is belebiggyesztett. Árfolyam kalkulátorral számítva az 987.000 Ft. Sok? Nem sok? Én meg nem mondom, de biztos sikoltozva tapsikolnék, ha a kezembe vehetném.
Kincsestár
Az a gond, hogy teljesen meg tudom érteni a vásárló örömét, olyan embernek, aki minden évben legalább egyszer elolvassa, annyira imádja, ez igazi kincs. Ráadásul még a morc, motoros férje is sejtelmesen mosolyogva nyugtázta, hogy ennyit költött rá az asszony. Na ez aztán igazi szerelem minden oldalról.:)
Azon gondolkodtam közben, hogy kinek mi a kincs, az ugye elég szubjektív dolog. Van akinek az Elfújta a szél, van akinek a víz, van akinek az autó. Csak levelezésekre tudok visszautalni -szóval az már magában nagy dolog, hogy van ugye ez a hobbi/hobbink, hogy olvasunk. Egy ideje azon töprengtem, hogy lesz-e olyan idő, amikor mindez már nem fog érdekelni? Lehet úgy lesz, mint a költözéssel? Felébredek és nem fog érdekelni már semmilyen könyv? Most úgy tűnik, mintha egészen és megkérdőjelezhetetlenül részem lenne ez a szokás. Lesz-e ez másképp? Biztos lesz olyan, hogy kevesebb időm lesz rá. Aztán meg mennyi ideig írják az emberek a blogokat? Egy idő után - mint egy ételnél- lejár a blogok szavatossági ideje? Vagy olyan a blogolás, mint az egészség, törődni kell vele, és annál tovább tart? Na ilyen dolgokon gondolkoztam, miközben sablonokat töltöttem fel, leveleztem, és a tévét bámultam. Arra jutottam aztán, hogy nem egészséges dolog ilyeneken töprengeni. Az ember csinálja azt, ami örömöt hoz, aztán majd lesz valami.
Szóval amíg valami nem lesz, engem itt találtok.
Ez persze egyértelmű, de légyszi, ti se tűnjetek el!
SHARE:

16 megjegyzés

  1. Nagy örömmel követlek az új blogodra! :)

    VálaszTörlés
  2. üdv blogspoton :D továbbra is olvaslak :D

    VálaszTörlés
  3. Hello, hello Mindenkinek!

    VálaszTörlés
  4. Naná hogy itt is olvaslak majd :) üdv a blogspoton!

    VálaszTörlés
  5. Az írógép továbbra is tetszik, de a háttér nekem valahogy nem passzol hozzá:)
    Én is szoktam ilyeneken gondolkodni, de nem sokáig, mert halálra rémülök annak a gondolatára, hogy egy nap elmúlik az olvasási vágyam, mármint végleg. Meg a blogolásé, nem is tudom, mi lenne velem nélkülük...

    VálaszTörlés
  6. @Amadea
    Én alig látom a hátteret :D. Holnap megnézem egy rendes sztg-n, milyen.

    VálaszTörlés
  7. aha, lehet, hogy nem ártana másik hátteret keresni, ami kicsit vintage-osabb.

    VálaszTörlés
  8. jujj, most láttam először nagy képernyőn, és teljesen letámadott :D, jó lesz a régi verziós...

    VálaszTörlés
  9. mármint melyik régi?:D
    csak a hátteret cseréld le, a többi az jó.:))

    VálaszTörlés
  10. @Nima volt valami zöldes visszafogott háttér annál a sablonnál,aminél nem tudtam kommentelni, na az kell :D

    VálaszTörlés
  11. @Zenka
    átküldöm a linket mélben, nézd meg, hogy az-e az, aztán illeszd be csak simán a html-be.

    VálaszTörlés
  12. üdv itt, én itt is akarlak olvasni, ha van mit :P (a freeblog már egy hete nem méri az oldal látogatottságot, hacsak nem egy hete nem járt senki a blogon, de akkor hogyan kommentelt a Nima, én meg hogyan válaszoltam... szóval a lényeg, hogy gondolkodom én is, hogy birkaként követlek titeket, mert kezdem unni a sablonom, és a hideg is kiráz arra a gondolatra, hogy én a fél napomat egy új sablonra fordítsam... de lényeg a lényeg, hogy marha jó az írógép ott fenn. :D

    VálaszTörlés
  13. @Joeymano Jujj Joeymano! Végre valaki megemlíti az írógépet!!! ( szívem csücske vagy) - Amadea is az, csak ő már hamarabb látta. :)
    Én nagyon jól érzem itt magam, persze vannak fura dolgok, pl. itt nincsenek kategóriák, csak címkék, viszont van előnézet, ami nekem nagyon nagyon fontos, és tényleg könnyen alakíthatsz mindent, és tényleg érezni, hogy fejlesztik az oldalt. Viszont azért picit fura ez a kétlaki élet is, hogy fele blog itt, fele ott- mert azért én még mindig egy blogként kezelem a kettőt. Na de a lényeg, én nem bántam meg, de ne rám halgass, hanem a megérzéseidre :). ( Amúgy én is olvastalak a múlt héten, szóval tényleg gond van a statisztikával.)

    VálaszTörlés
  14. @Zenka
    heloise mondott egy jó ötletet a kategek hiányára. címke modult többször fel lehet venni, és így külön egységben ki lehet emelni azokat, amiket fontosnak tartasz.
    felül más nevet adsz, és nem az jelölöd meg az első résznél, hogy az összes címkét jelenítse meg, hanem csak a kijelölteket. akkor kihozza az összes címkét, és csak azt pipálod be, amiket akarsz. pl csak az írókat, vagy csak a kiadókat. ennek mondjuk van egy hátránya, hogy ha új írót vagy kiadót veszel fel, akkor azt külön be kell pipálni, de ez így egyébként majdnem kategória.

    VálaszTörlés
  15. @Joeymano
    szerintem ne sokat gondolkodj, én csak biztatni tudok mindenkit, mert tök jó a blogspoton.:)

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig