július 05, 2015

Júliusi kihívás

Szóval hirtelen felindulásból felregeltem a júliusi camp nano-ra. Ha-ha, tényleg vicces, mert alapjáraton nem vagyok az a típus, aki lelkendezik az ilyen " írjunk minél többet rövid idő alatt" kihívásokra. Én olyan szinten el tudok mazsolázni egy-egy jeleneten vagy akár karakteren, hogy előfordulhat az is, hogy akár hetekig nem írok le egy sort sem... De épp akkor láttam meg a camp nano-s hírlevelet, amikor valami írói kihívásra vágytam - vettétek a lapot ugye? Lézengtem a neten, írói kihívásra várva ( nagyon nevet) - szóval, fogtam magam és jelentkeztem. Hagytam, hogy vigyen az áramlat valamerre.



*Aki nem ismerné a NaNoWrimo-t, annak gyorsan leírom, hogy ez nem más, mint a National Novel Writing Month - Nemzetközi Regényíró Hónap? - , aminek az a célja, hogy az írni vágyó embereket kihívás elé állítsa: aki elindul, annak meg kell céloznia, az 50.000 szavas mércét- minimum ennyi szavas regényt kell írnia. Persze a "kell", egészen idézőjeles, hiszen olyan ez kvázi, mint egy maraton, ha célba érsz, akkor kapsz egy plecsnit, ha meg nem, hát mindenki tisztel-becsül azért, mert elindultál rajta. Na most a NaNoWrimo novemberben szokott lenni, ennek kistestvére a CampNano, ahol kvázi kemping sátrakban írsz az összesorsolt emberekkel, határidő a hónap vége, a cél pedig - fogalmam sincsen, mindjárt megnézem- oké, itt is 50.000 szó. :) *

Nem tudom, rosszul teszem-e, de nekem most csak az a célom, hogy próbáljak a hónapban minél többet írni, aztán olyan hosszú lesz az irományom, amilyen. Mindenképp szeretnék idén befejezni egy regényt, de leginkább azt célzom meg, hogy őszre kész legyek az aktuálissal, hogy aztán javítgathassam, és egy másikba kezdhessek.

Nem fogok egyébként ide jeleneteket vagy bármit kitenni, mert úgy veszem észre, hogy a szűkebb környeztem messze nem érdekli ez a hobbi :), de ettől függetlenül tervezem, hogy kérdőívekkel, kérdésekkel fogom zaklatni a kedves olvasóközösségem, hogy segítsetek kicsit eligazodni, mit is szerettek a történetekben. Mert hiszitek vagy sem, borzasztóan érdekel a véleményetek.

Szép napot, nyaraljatok, pihenjetek, meg minden :)
SHARE:

3 megjegyzés

  1. Hajrá hajrá ^^
    Én majd a "rendes" NaNoWriMo-ra jelentkezek. Már tavaly is próbálkoztam vele, de a suli mellett nem volt annyi időm sajnos.
    Azért remélem, a hó végén majd írsz róla, hogy sikerült. :)

    VálaszTörlés
  2. Én a novemberi nanowrimokon vettem részt, a magyar közösség szépen fejlődött és sokasodott a nano fórumon:) Viszont a campnanot nem sikerült még eddig megcsinálni, szóval hajrá-hajrá! Hó végén tényleg írj már róla pár sort:) A nano pont arra jó, hogy az "egyszer majd írok egy regényt" blokkon átsegítsen. Lehet, hogy a 95%-át kidobod majd a szerkesztési folyamatban, de nagyon segít átlendülni.

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig