október 09, 2012

A " ha még egyszer azt mondják, prüd vagyok, csak mert nem szeretek bizonyos szexkönyveket, akkor én menten rosszul leszek" poszt

Öveket becsatolni, kéziféket behúzni, ez egy dühöngő poszt lesz.

Szóval... Komolyan mondom:  ha még egyszer azt mondják, hogy prűd vagyok, csak mert nem szeretek bizonyos szexkönyveket, menten rosszul leszek.

Amúgy ez tényleg így van. Hogy az ember elolvas egy regényt és szépen, mondjuk másfél A/4-es oldalban megindokolja, hogy miért nem tetszik, erre az a válasz reakció, hogy megsértődnek azok, akiknek tetszik, és egy frappáns fél mondattal elintézik, hogy a regény jó, mert ők nem prűdek.
És ez mondhatni baromi vicces dolog...

Szexből van jó és kevésbé jó, és így van ez a szexkönyvekkel is, szóval én személy szerint ennél nagyobb érveket várnék el. Pedig amúgy nem szeretek vitázni - oké, oké, imádok vitázni, de nem könyvekről és nem ízlésről.
Ezért nem is írtam semmit, amikor ilyen reakciót olvastam másutt, mert alapvetően tudtam, hogy konkrétan nem szólhat nekem, mert én sehová nem írtam azt, hogy aki az adott erotikus regényt szereti, az mondjuk nimfó. Értitek, ha már ilyen szélsőségekben gondolkodunk, ez az a jelző ami szóba jöhet.

Tudom, hogy nehéz megindokolni, egy könyv miért jó, főleg ha más utálja. De nem adhatod oda úgy a kedvenc csajos, rózsaszín könyved életed Alphájának - te jó ég, mit írtam! :D - , hogy " ez a kedvenc könyvem drágám, de te nem fogod szeretni, mert hozzám képest egy érzéketlen tuskó vagy."
Van az a mondás, hogy ízlések és pofonok. Tessék szépen értelmezni, nem hülyeségből lett ilyen közismert.

Szóval adott a gond, hogy miközben én a könyvet kritizálom, más engem kezd el kritizálni. És ez nagyon nem jó dolog.

Tény egyébként, hogy személy szerint engem nem kötnek le azok a könyvek, amikben női főhősünk nem tesz mást, mint álló nap hosszat csodálja párja hatalmas erekcióját, tény, hogy válogatós vagyok, nekem ennél több kell. De az, hogy önmagában a szex nem elég, még nem jelenti azt, hogy apáca zárdába kell vonulnom, vagy hogy vinnyogva menekülök, ha meglátom teszem azt a kefélni szót. 

Lehet szépen döfködni meg kötözni, meg amit akartok, de mögötte cselekmény, normálisan megírt mondatok, meg rendes karakterrajz legyen. Én erre vágyok. Más mással is beéri. Legyen.

Az meg a másik dolog, hogy ne legyünk már megcímkézve, mert ilyen vagy olyan könyvet szeretünk. Soha nem bántottam még embert könyv miatt, - könyvet már bántottam és arra sem vagyok mindig büszke. Én úgy szeretek rajongó posztokat olvasni... Olyan könyvekről is, amiket a kezembe nem vennék. Nem kell itt magyarázkodni.

Szeretsz egy könyvet, vagy nem szereted. Írd le. Élvezd az olvasást. Mással ne törődj.
És légyszi máskor még csak célozni se célozz arra, hogy... , mert mondom, menten...

De egyébként meg ez is olyan szánalmas dolog. Kinek magyarázkodsz? Szereted a szexet, az erotikát, a szexkönyvet, nem kell ezt körülírni, nem kell másra reflektálni. Könyörgöm, ha élvezni akarod, do it yourself. Élvezd. Csak hagyd a többieket szépen békében.

 Ha valaki leírja a könyv hibáját- ami minden esetben egyedi vélemény, és itt a véleményen van a hangsúly- , akkor ne vedd elő másik állásponton állók általad beképzelt szexuális szokásait, mert ez unfair és nem túl bizalomgerjesztő dolog. És egyébként is, ki a francot érdekel ?

A poszt megírása hónapok óta érlelődik bennem, hasonló témában olvashatjátok Nancy és Gigi véleményét itt.

Kéretik a gőzt kiengedni. MOST.
SHARE:

9 megjegyzés

  1. Nancynél is olvastam hasonló posztot. mi történt veletek?:D
    egyébként amikor az ilyen szexes könyveket kritizálom, én mindig automatice hozzáteszem, hogy nem vagy én prűd, de azért na.

    VálaszTörlés
  2. látod? előre védekezel :D

    VálaszTörlés
  3. tökéletesenabszolútigazadvan.
    ha te prűd vagy, akkor ők meg nem értik, hogy mi az irodalom :)

    VálaszTörlés
  4. igen, mert úgy nézhet ki, mintha ájuldoznék már a farok emlegetésétől, a többiről nem is beszélve, holott nem, csak tudom, hogy csak egy nagy farok az életben sem jó túl sok mindenre.:D

    VálaszTörlés
  5. Nima, tee :DD.
    Szee, köszönöm, mindig sokat adok a véleményedre. ( De komolyan :D )

    VálaszTörlés
  6. AZ előítéleteink szép fokozatosan alakulnak ki, de megszabadulni tőlük már nem egyszerű. :)Mióta világa világ, mindig is voltak a gondolkodok kontra másként gondolkodók, és harcokat is vívtak egymással.Teljesen változatos témákban tudtak torokra, vagy hogy stílszerű legyek, ölre menni. Leírtad, Gigiék leírták és nagyjából ennyi, mert aki eddig sem értette sajnos ezután sem fogja.
    Tavaly volt egy posztom más témában ugyan, de hasonló indíttatásból, a kulturált közönség értette, a kevésbé kulturált nem. Bár ezek megint csak sztereotípiák. Nem a kulturáltság az alapvető hiánycikk, hanem ennek egy nagyon fontos eleme, amiről előszeretettel feledkeznek meg, a gyerekszoba. De hívhatjuk jó modornak, neveltetésnek is. Ahol ez hiánycikk, ott az értelmi befogadóképesség határozza meg az ellenreakciókat. Ezért veszélyesek az elvakult hívők, mert soha nem láttak és nem is fognak mást látni a saját oldalukon kívül.
    Biztosan születtek komoly szociológiai tanulmányok, kísérletek hasonló témákban, de az emberi természetet egyik sem képes megváltoztatni.
    Uff::D

    VálaszTörlés
  7. azt nézem, hogy ez a háttér nagyon illik ehhez a poszthoz.:D

    VálaszTörlés
  8. Gondolkoztam én is egy "ötvenes" poszton, de már előre félek a reakcióktól, főleg, hogy úgy írnék (nem a könyvről, hanem a hisztiről), hogy eszem ágában nincs elolvasni a könyvet.
    Nem tudom, kik/hányan/miért írnak ilyeneket, hogy prűd az, aki nem szereti akár az ötven árnyalat trilógiát, akár a szexkönyveket, ha legalább annyira intelligenciahiányos lennék, mint ők, azt mondanám: aki nem csinálja, olvassa, de igazából abszolút nem érdekel, hogy másnak miért tetszik vagy nem.

    Engem az akaszt ki, hogy ez a könyv manapság meghatározó. Ott kezdett el bennem felmenni a pumpa, amikor fészbuk ismerőseim nekiálltak posztolni a könyvet, jöttek a fényképek olvasás közben, stb. és ezek olyan emberek, akikről tudom, hogy életükben nem vettek könyvet a kezükbe, max középiskolában elolvasták a Rómeó és Júliát, mert kötelező és mert "olyan cép", és most egyből irodalomszakértő lett belőlük, és szinte kiabálnak, hogy "idenézzetek, KÖNYV van a kezemben!!!". (pff, mindegy, nem szidom, nem olvastam..)
    és szerintem kb ez a réteg lehet az, aki jön azzal, hogy prűd vagy, ha nem szereted. meg az, aki azt gondolja, hogy ha azt mondja, hogy szereti, akkor azzal elárulja azt is, hogy mekkora vagány csaj, mert szeret szexelni. gratulálok nekik.
    Aki pedig szereti az erotikus regényeket, és nem köpköd és olvas mást is, és tudja, hogy ez csak egy kis szelete a könyveknek, nekik meg komolyan mondom, köszönöm.

    VálaszTörlés
  9. Reea, katacita: Ó, tehát a prűd vagy típus még azt is megmondja, mi a meghatározó? :D Egyébként tényleg igazatok van, ez a dolog kissé a nagyon felületességre hajt.

    Igen, Nima, szerintem is tök jó a háttér hozzá :)

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig