október 03, 2013

Cassandra Palmer - mert megérdemeljük

Tudod, felkelsz, kilógatod a meleg takaró alól a lábad, órát lenyom, kibandukolsz a fürdőszobába, - tipikus rossz frizura nap -, aztán kávét főzöl, esetleg teát, meghallgatod a híreket - micsoda lelombozó dolgok már megint -, vasalsz, felöltözöl, zselét, hajgumit, csatot erőltetsz a hajadba, jobb esetben fésűt :) - aztán de hideg a reggel, irány a szürke utak/busz, ugyanazok a rutinok, ugyanazok az emberek, pedig még csak reggel van... És a történet legtöbbször délután is ugyanabban a mederben folytatódik.

Mit szólnál hozzá, ha a napi rutinod úgy kezdődne, hogy:
-  ugrasz egy nagyot az időben, piff-puff, itt a 18. század!
- felrobbantasz pár lőporos hordót, nem direkt, csak véletlenül...
- megpróbálsz elillanni pár gyilkos hajlamú vámpír, hadmágus és fogalmad sincs még mi elől
- szeretőd, a nagy hatalmú vámpír folyton ott koslat a hátad mögött -  jó-jó vele lenni, de azért a jóból is megárt a sok...
- a legjobb barátod folyton az energiád szívja- elfelejtettem mondani, hogy szellem?
- és ott van az az őrült szexi fazon is - mindig melletted-, aki naponta legalább kétszer ki akar nyúvasztani, de közben minimum hatszor megmenti az életed, és  közben kiabál is veled veszettül...
... és ez még csak a reggel... ha kinyitod ezt a könyvet, nem tudhatod, mi történik délelőtt.



Tudom, mire gondolsz. Kell ez nekem? A mindennapok biztonságosak, vár még rád belőlük ezer. De ha egy kis csajos pörgésre és kalandra vágysz. Azt mondom, igen ;)! Ez a sorozat kell neked.

És mivel MA jelent meg Karen Chance Cassandra Palmer sorozatának 5. része, és ráadásul a napokban jelent meg külföldön a 6. regény, arra gondoltunk mi négyen, Gretty, Titti, Nima és jómagam, hogy ne csak mi örömködjünk, örömködjetek már kicsit Ti is, úgyhogy:

 Holdvadász hónapot tartunk!

Figyelem, figyelem, célozzátok meg az eget, legyetek velünk ti is Holdvadászok - mondom: Holdvadászok, nem hódvadászok! Tartsatok velünk! Legyen közellenség a szürke. Mert  a változatosságot mi is megérdemeljük.;)
SHARE:

14 megjegyzés

  1. Cincogósan nevetek. Ilyen is ritkán van. :D

    VálaszTörlés
  2. ehmmhh... előbb nyomom le az órát, mint kidugnám a lábam...és előbb lássam a hátam közepét, mint még egy százrészes sorozatot... ti meg gonoszdiak vagytok mind, mert addig kampányoltok, míg elcsábulok egy könyvtárban szembejövő példánytól...

    VálaszTörlés
  3. Az ajánló parádés! (de azért elbarikádozom magam, kicsi mancs:)

    VálaszTörlés
  4. nem volt ideje szembejönni. én mentem érte.
    zergebirka

    VálaszTörlés
  5. Szee: :DD Azt kell mondjam, valóban nem te vagy a célközönség.

    VálaszTörlés
  6. Nem akartam még egy, végeláthatatlanul hosszú sorozatba kezdeni, főleg vámpírosba, de igen meggyőzőek vagytok, kezdek meginogni. ;)

    VálaszTörlés
  7. Zerge, de ez nem is benneteket céloz. ;)
    aki nem szereti az urban fantasyt, az mondjuk még éppen meg is szerethetné, csak hát ehhez rá kell állni az agynak erre a típusú könyvekre.

    egyébként meg azt kell mondjam, hogy DE. :D
    ezek nagyon okosan összerakott könyvek, amit eleve az első kötet első oldalainál nem is látsz meg, mert ahhoz végig kell vinni a köteteket, emlékezni kell a szereplőkre, ki mit csinált, hol volt, miért volt ott, kivel volt, mi volt nála... stb.
    az mondjuk biztos, hogy ha irritál a műfaj, felesleges próbálkozni vele.:D

    VálaszTörlés
  8. Azért én meghallgatnám Shizoo Úr véleményét egyszer a világról, de valahogy bizonytalan is vagyok, hiszen hát nem feltétlenül azoknak kell rávetnie magát tigrisbukfenccel erre a könyvre, akik könyvszámba sem veszik az urban fantasy-ket.
    De az is igaz, hogyha már az ilyen olvasókat is meggyőzi Zenka, nagyon tudhat valamit. ;)
    Bár, ez éppoly természetes, ahogyan Chance is nagyon tud. :)

    VálaszTörlés
  9. Nima, gondolom, azóta már észlelted Goodreadsen, hogy a második kötetnél tartok, és nálad is írtam, hogy semmi bajom az urban fantasyvel mint műfajjal, mert a Zoo City és az Őrség-.sorozat meggyőzött róla, hogy lehet az jó is.
    Szerintem, amennyire másfél kötet után meg lehet ítélni, ez például egész tűrhető (Anita Blake-et 70 oldal után kukáztam, Mercy Thompsonra az első rész után nem voltam kíváncsi, és a Lélektelen folytatására sem ugrottam rá, pedig háromszor jött szembe a könyvtárban), csak a rajongás mértékén mosolygok szélesen.

    VálaszTörlés
  10. jaaj, Zerge, rajongani jó. :)))
    de azért örülök, hogy nem kukáztad. oké, persze, nem kötelező mindenkinek rajongani, sőt, de pl. ha mi nem rajongunk ennyire, fogadjunk, hogy a kezedbe se veszed. ;)
    egyébként ez az urban fantasy pont azért remek műfaj, mert elég sokféle lehet.

    VálaszTörlés
  11. kergezerge, tarts ki a negyedik részig, aztán ha akkor sem üt be nálad a sorozat, akkor leveszem rólad a kezem:D
    (Btw az Anita Blake 3. része a Kárhozottak Cirkusza, meg pl a Gyilkos Tánc remek urban fantasyk:P)

    VálaszTörlés
  12. Nima, nekem mondod? mindneki azonnal olvassa el az Alekszandra és a Teremtés növendékei, ehhez ragaszkodom ;~)))
    Titti, azért kezdtem bele a harmadikba, mert mindenki szerint egyre javul, bár a második rész nekem sokkal kevésbé jött be, mint az első. Igazából Nima hadmágusos részlete győzött meg, ehhez képest nekem sok volt a vámpírerotika meg a harrypotterbe illő dolgok. Ma már kezdtem buszon olvasni a harmadik részt, Forgószél szerintem röhögőgörcsök közt fog engem elsiratni :D

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig