december 28, 2012

Csak te kellesz!

 Az ősszel kicsit rácuppantam a romantikus könyvekre, mondhatni újra megnyílt a romantikus korszakom, aminek talán még most sincs vége. Most jutottam el odáig, hogy írok az egyik legjobbról.

"-  Lehet, hogy a változatosság kedvéért egyszer én szeretném, hogy durván bánjanak velem! - kiabálta Dan.- Hogy olyan ellenállhatatlanul szexis lehessek, hogy egyszer az életben engem kötözzenek ki az ágyhoz! Túl sokat kérek?"

Phoebe Somerville nem akart mást, mint hogy lezárhassa kapcsolatát az apjával, ám az édes apucikája úgy dönt, végrendeletével még egyszer jól a lánya orra alá dörgöli, mennyire is szerencsétlen, semmirekellő és alkalmatlan.
Így miután Phoebe a cuki, hosszú hajú magyar pasijával és Mici nevű uszkárjával akaratán kívül tönkre teszi a temetést, érthető módon nagyon ledöbben, hogy ő örökölte meg a híres amerikai foci csapatot, a Chicago Starst. No de az örökségnek feltételei is vannak. A csapatnak be kell jutnia a Super Ball döntőbe, és ráadásul Phoebe-nek ehhez aktívan részt kell vennie az elég döcögősen működő csapat irányításában.

A lány el is dönti, hogy hagyja az egészet a fenébe, na de akkor besétál a nappalijába Calebow edző- aki már az első pár könyvbeli megjelenésével az én első számú férfi ideálommá avanzsált - oké ez túlzás, de akkor is :).

Szóval ott tartottam, hogy Dan Calebow- miszter időzetett bomba- besétál Phoebe cuki kis nappalijába, és majdnem hogy a hátán cipeli vissza Phoebe-t, hogy vezesse a csapatot, merthogy a csekkeket nem írja senki sem alá, a pénz meg a csapat működéséhez ugyebár kell. Phoebe pedig úgy dönt, mégis megmutatja: képes elvezetni a csapatot, legalábbis a végrendeletben foglalt egy-két hónapig, közben meg rájön, hogy az amerikai foci nem csak szép, hanem jó is.

Ez egy nagyon szórakoztató könyv, én nagyon-nagyon élveztem. Szerintem olvastam vagy két hónapja, de most megint olyan szívesen elolvasnám, ennyit nem röhögtem csajos könyvön, csak talán pár Stephanie Plumon, na de az más tészta volt.

Beszélek picit a szereplőkről. Phoebe első ránézésre amúgy az a főszereplő, akit én ki nem állhatok, egy tündi-bündi bögyös szőke maca, aki még rá is játszik arra, hogy olyan mint Marilyn Monroe, aki cérnaszálon rángatja ide-oda a pasikat, és az a legnagyobb problémája, hogy hogyan áll a masni a rózsaszínre festett színű uszkáron. Az a vicc, hogy pont azt szeretem ebben a könyvben, hogy nem jön az unott váltás- vagyis hogy " de a helyzet egészen más" - blablabla- ,  mert bár a helyzet picit más, mint a legelején gondoljuk, főszereplőnőnkben ugyanúgy a Marilyn féle szexi vonal is benne van, mint az ijedt nyuszié.

A humoron kívül,  nekem az tetszett nagyon a könyvben, hogy nagyon működtek az erotikus jelenetek - sőt még ezeken is röhögtem néha egy sort, és vicces módon nem azért, - amiért általában ezeken a jeleneteken röhögni szoktam, azaz mert olyan bénák- , hanem mert tényleg viccesek voltak. Ráadásul volt pár jelenet, amikor nem is értettem most ki - kivel és hogyan, mondhatni teljesen megvezetett az írónő, és ezért is plusz pont jár. Na ilyen jelenetekkel lehet kenyérre kenni engem.

Persze nem tagadom, hogy Dan Calebow az, akiért még több plusz pontot kapott a könyv. Amikor én ezt a regényt olvastam, még erősen élt bennem a nagy szürke blöá könyv emléke, és talán mégsem jó rossz regényeket olvasni abban a tekintetben, hogy azután elment a kedvem mindentől, amire csak rásütötték, hogy egy picit is pajzán - micsoda szó :)-, szóval annyira jó volt olvasni egy olyan pasiról, aki tényleg igazi férfi, és nem csak annak képzeli magát.

Ráadásul ez a kötözős szex, meg erőszakos szex, mint olyan megjelent a regényben, és én akaratlanul is összehasonlítottam a két könyvet. Szerintem pont olyan formában jelenik meg itt, ahogy ezt kezelni kell, komolyan mondom, tényleg limonádé ez a könyv, de legalább leírják benne, hogy jó a kötözős szex, de csak akkor, ha mindkettő azon van. És az a vicc, hogy ebben pont a tesztoszteron bomba Calebow edző az, aki kibújik alóla, merthogy szegény pára, már annyi mindent kipróbált, hogy egyszerűen nem vágyik másra, mint hétköznapi intimitásra. ( Hát nem imádnivaló? :D )
Ilyeneket mond, mint:

"Ő is csak az a fajta nő volt, aki a behódoltatós játékot akarta játszani.
Fáradtan nézett végig Phoebe buja vonalain, mandulavágású borostyán szemét keretező szempilláinak lágy seprűjén, nedves, szívj-ki szájának duzzadt ajkán. Olyan nagy kérés egy egyszerű hancúrozás az ágyban, ami nincs túlkomplikálva? Amiben nincs észjáték. Nincs semmi perverzió. Csak nevetés és jó sikamlós szex. Hürtelen dühös lett. Lehet, Valerie megrontotta, de úgy tűnt, mintha a nők ebben az orszában visszafordíthatatlanul becsavarodtak volna a szexet illetően. Vagy magas sarkúval akarták az ember mellkasát tiporni, vagy azt, hogy bilincseljék őket az ágyoszlophoz. Középút nem létezett."

Na látjátok, ez az én emberem :), rögtön van pár dolog, amiben egyet értünk. 

És annyira vicces, hogy a pasi folyton olyan szituációba kerül, ahol szerepjátékot kellene játszania, de már elege van az egészből, ráadásul olyan lökött, hogy az emberek az ablakból merik csak bámulni, ahogy edzés közben vöröslő fejjel mérgében széttöri a jegyzettömbjét, ha épp nem passzolnak jól a játékosok. ( Ez a kép nekem annyira bejött, hogy nehéz pillanatokban többször is elképzelem :D).

Calebow edző mindent megad, amit csak akarsz bébi, ahogy ő mondaná, a könyv meg részemről elváráson felül teljesített. Könnyesre nevettem magam rajta, olykor még levegőhöz is alig jutottam. Példának okán, ezen itt:


"- Arra gondolok, hogy kezdjük itt a kanapén, aztán járjunk szobáról szobára.
- Úgy hangzik, mint egy nagytakarítás."

A szereplők érdekesek, a humor szerintem iszonyat jó, van benne egy szolid kis krimi szál és cseppet sem unalmas, pedig milyen könyv ez?- ez bizony csak egy sima romantikus. De annak szerintem első osztályú.

Annyira jól teljesített, hogy a másik két SEP könyv például csalódás, nem tudom, fogok-e még ilyen jól szórakozni Phillips könyvön, igazából nagyon remélem.

Susan Elizabeth Phillips: Csak te kellesz
10/10 pont- kedvenc

SHARE:

16 megjegyzés

  1. tuti, fogok olvasni sep-et.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor eszembe jutott amúgy, hogy ez a pasi bizony bejönne Nimának :D

      Törlés
    2. nagyon tetszik az eredeti borító. (meg szeretem az amcsi focit is.:D)

      Törlés
    3. Ha szereted az amerikai focit, szerintem ez a könyv tetszeni fog. Én a többiből is ezt a hangulatot hiányoltam, a meccseket, a közvetítéseket, a stadion hangulatot :D

      Ja és ezután a könyv után ÉN is elkezdtem amerikai focit nézni. ( Egészen más szemmel nézek rá, mint régen :P )

      Törlés
  2. Hát ez egy nagyon jól sikerült poszt lett, tényleg kedvet kaptam a könyvhöz, bár nem olvastam még sok SEP könyvet, nekem valahogy nem jönnek be a mai korban játszódó romantikus történetek. A Született csábító című könyvet olvastam tőle, de az nem igazán nyerte el a tetszésemet. Utána már nem is próbálkoztam a többivel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt még nem olvastam. Amúgy már olvastam még egy SEP könyvet, egy másik meg most van folyamatban, és ez szerintem toronymagasan jobb, mint azok.

      De ez miért van? Hogy a történelmi az jöhet, a jelen idejű meg nem? A régmúlt idők romantikája miatt?

      Törlés
  3. Történelmi romantikussal is próbálkozol?

    VálaszTörlés
  4. Basszus nem tudom, de egyszerűen nem veszi be a gyomrom a napjainkban játszódóakat. Valószínű, hogy tényleg a régmúlt idők romantikája miatt, hogy ott talán kissé körülményesebbek, udvariasabbak, romantikusabbak voltak???? Voltak etikettek és szabályok.... a fene se tudja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszont én olvastam olyan történelmi romantikust, ami a történelmi körítést leszámítva teljesen modern volt- a karakterek, a szituációk, meg minden.

      Törlés
  5. Válaszok
    1. fú, nem is tudom, tavaly olvastam, valami Amada Quick könyv volt . Olvastam már tőle, és nem mondom, hogy minden könyve ilyen, de az egyik nagyon nem tetszett emiatt, és azóta nem is próbálkozom.
      Julia Quinn pl. tök jó - de van még valaki, aki ennyire jókat ír?

      Törlés
    2. Amanda Quicktől utoljára a Menyasszonyt bérelnék!c. könyvet olvastam és az meglepően jó volt. Julia Quinn pedig az első számú kedvencem. Heyer könyveit szeretem még nagyon, bár abban inkább több humor van, mint romantika, egy csóknál többre nála nem lehet számítani, és azt is az utolsó oldalon.:) Megpróbálkozhatnál egyszer vele.:)))

      Törlés
    3. Őt nem ismerem, de mindenképp kipróbálom.

      Törlés
  6. Hm, felírom, hogy ha vicces romantikusra vágynék ez majd jó lesz nekem (bébi) :)

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig