február 10, 2018

Kill Me, Heal Me- hogy volt?- Ep. 1

A filmről röviden: a Kill Me, Heal Me  egy 2015-ös koreai romantikus vígjáték, egyféle pszicho-dráma, melynek középpontjában egy  tudathasadásos milliomos és egy pszichiáter gyakornok áll.
Cha Do Hyun
( ő a milliomos) gyerekkorában olyan traumatikus eseményeken megy keresztül, hogy védekezésül elméje saját énjén kívül hat különálló identitásra bomlik. A férfi megpróbálja uralni a benne lévő különböző személyiségeket, és ehhez egy titkos orvost, a rezidens pszichiátert,  Oh Ri Jin-t választja. Ahogy a két szereplő egyre közelebb kerül egymáshoz, lassan felsejlenek az elnyomott, gyerekkori emlékek. Mindeközben Ri Jin iker bátyja, a híres regényíró, Oh Ri Ohn titkos kutatást végez a Do Hyun családról, és nyomozása során egyre több kirakós a helyére kerül. Az idő fogytában van, félő ugyanis, hogy Cha Do Hyunt elnyomják a különböző személyiségei.

A film 20 részes, szórakoztató, izgalmas és egyedi, olyannyira, hogy az amerikaiak megvették a sorozat licenszét, szóval jó eséllyel láthatjuk, hogyan rontja el az amerikai stíl, ezt az egyedi történetet. A sorozat főszerepét Ji Sung kapta, aki az egyik legtehetségesebb koreai színész, a női főszerepet pedig Hwng Jung-Eum játssza. Utóbbi mondatból egyetlen dolog ami lényeges: Ji Sung...


 A film egy intróval kezdődik, ami bevezet minket a Do Hyun család múltjába. Eléggé gyorsan váltakoznak a képek, de a lényeg talán annyi, hogy a Do Hyun család egy hatalmas cégcsoportot irányít, gazdagok és híresek, és a kivágott újságcikkek alapján eléggé megrengették a családot a múltban történt tragédiák. A cégcsoport elnöke és menye egy rejtélyes autóbalesetben halt meg, az új elnök sem maradhatott sokáig a posztján, ugyanis a családi kúria ugyancsak rejtélyes módon lángra kapott, ahonnan csak az elnök fiát mentették ki. A kis srác a képen eléggé passzív-agresszív arckifejezéssel bámulja a lángokat, aztán egyszer csak átalakul egy savanyú arcú kisfiúvá, akiből meg hirtelen egy über szexi Ji Sung lesz... Nagyon örülök a fordulatnak, főleg hogy a következő jelenetben félmeztelenül beszélget - egy amerikai foci meccs után - az öltözőben valami jelentéktelen barátjával, és egyrészről bosszankodom, hogy csak a félmeztelen vállukat látom a szereplőknek, másrészről meg helyénvalónak tartom a dolgot, mert nekem már úgy is mindegy :P.

 Nem tudom hová tenni, hogy ez a sorozat jelenleg nem Koreában játszódik, fura és rendszeridegen, főleg, hogy azt mondják Ji Sungnak, hogy idézem "Annyira példamutató, egyszerű és őszinte ember vagy, és még a futballban is jó", amire grimaszol A Srác egyet-, de hát félmeztelen!, és wow. Ennyit tudok a jelenetről mondani.
Komolyra fordítva a szót, kiderül, hogy A Srác ( aki a főszereplő, akit Ji Sung alakít), tényleg egy ilyen stréber forma, aki mindenkivel über kedves és rendes, kicsit uncsi, de mindig-mindig segítőkész, és az összes hülye egyetemi csoport azon igyekszik, hogy a tagjuk legyen. Például annak, amelyik kecskéket küld Afrikába. Na mindegy, a jelentéktelen szereplő azt mondja A Srácnak, hogy olyan, mint Mahatma Gandi, ami már így azért elég ciki, látni is A Srácon, hogy nem élvezi annyira a bókot, de jön a megmentősereg egy kifejezetten strébernek rondított angol leányszó formájában, aki full tagoltan, mintha  egy jól öltözött sügérhez beszélne, A Srácra sózza, hogy vigyen el valami házi feladatot egy csajnak, aki már régóta hiányzik az órákról. A Srác persze megcsinálja.

Cha Do Hyunt, A Srác
 Szóval Cha Do Hyunt ( ő a Srác, aki a főszereplő, akit Ji Sung alakít) elmegy a csajhoz, de hoppácska, van egy kis gond, ugyanis a csajt erősen bántalmazza a nevelőapja, és amikor A Srác közbe akar lépni, a pasi elég keményen összeveri, de annyira, hogy lassan nézni nem bírom. Cha Do Hyunt vért köpve fekszik a padlón, miközben a lány a karzatról nézi, hogy még így is csak rugdossák őt, és hiába mondja a csajnak, hogy hívja a rendőrséget, az nem meri, a szomszédok telefonjára jön csak ki az Őrs. A csaj az apja szép tekintetének hála, azt hazudja az őrsnek, hogy A Srác kezdeményezte a verekedést, és  ő verte meg az apját?, mindenféle ok nélkül, és ezért Cha Do Hyuntot tartóztatják le.

Következő jelenetben A Srác már otthon tántorog, alig áll a lábán, miközben a személyi titkára telefonál, mert a család ügyvédje felhívta, hogy erőszakos cselekményért letartóztatták, mi újság, estébé, estébé, szegény Srác meg az összeomlás szélén áll, úgyhogy eltántorog a tükör elé, és ahogy a sebeit tapogatja, hirtelen felakad a szeme, és miközben mozaikszerűen beugrik egy gyerekkori emléke, amiben valami pinceszerű helyiségbe zárták gyerekkorában, egyszer csak - hiába próbál valami gyógyszert beszedni- átalakul.

Jön az első betétdal, valami koreai rap, lövésem sincs jó lesz-e ez így, mert utálom, ha egy filmet túlzenélnek, mindenesetre hangulatában a Linkin Park Numbjára emlékeztet, talán megszokom majd.

Ji Sung full jól alakítja az átváltozást, hörög, ordít, reszket, egyszer csak megváltozik a tekintete, és tényleg olyan, mintha más ember lenne. Fogja magát elmetrózik a csaj címére, és mint egy vadállat nekimegy a lány apjának, full véresre veri, és elég elmebeteg hangon megígéri a fószernak, hogy ha csak egy újjal a csajhoz ér, visszajön és minden egyes csontját eltöri. Komcsira elhiszi neki az ember, főleg, hogy az arcán ott díszeleg a pasi vére. Hol van már a félmeztelen cukiskodás! A hálátlan kiscsaj most azt suttogja, köszönöm.  

Shin Se Gi, aki nem szórakozik
 Na szóval, Cha Do Hyunt egyszer csak arra eszmél, hogy a lakásán van, és bámulja a tükröt, amiből a számára teljesen idegen tükörképe néz vissza. A titkára pont ekkor érkezik, kérdezi, hogy mi a jó büdös franc történt itt kérem? Mire Cha Do Hyunt olyan kétségbeesett pillantással mondja, hogy lövése sincsen, de mentse meg most azonnal!, hogy a titkár rögtön egy pszichiáterhez küldi. Ekkor kezd el beszélni A Srác a benne élő szörnyetegről, Shin Se Gi-ről. A pszichológus kezdetben lelkes, de amikor elmondja neki Cha Do Hyunt, hogy amint megjelenik ez az alteregója minden vérbe borul, látni, hogy a doktor ezt nem fogja bírni idegekkel, és így is történik, mert csak meg kell említenie A Srácnak, hogy a másik alteregója egy link bombagyáros, és még minimum négyen hátra vannak, a pszichológus fejvesztve menekül. Szegény Srác meg majdnem elsírja magát.

Na mindegy is, a lényeg, hogy kiderül, azért jött a titkár, hogy hazavigye Koreába Cha Do Hyuntot. HURRÁ!!! Persze ez most így egész gáz, hiszen a Srác krízisben van, nem tudja kezelni a helyzetet, a Nagymama meg úgy tűnik, valamiféle vipera, és nehéz lenne eltitkolni a betegségét, szóval el is dönti A Srác, hogy nem megy el.

Következő jelenetben, arra eszmél, hogy a repülőn ül. Szegényem. Mellette ül a nem jelentétkelen mellékszereplő, a színész Park izé mizé, akinek imádom a hangját, és azt hiszem egy egészen link gyereket fog játszani a sorozatban. ( Nem engedik, hogy használja az első osztályon a telefonját? Akkor használja az enyémet! :D ) Nagyon hülye. Aztán mégicsak megnézi a mobilját Cha Do Hyunt, és kiderül, hogy Shin Se Gi - tehát az erőszakos alteregója- , úgy döntött, hogy hazamegy, és megszerzi a cégből, ami neki jár. Vicces a pasi, biztos elgurult a szemceruzája. A Srác úgy néz ki, mint aki nagyon szédül, ilyen magasban, nem is csodálom. 

Oh Ri Jin, a felmentő sereg
A repülőtéren viszont megtörténik a nagy találkozás a női főszereplővel, aki elmebeteg módján szalad feléje visítva, mutatóujját rá szegezve, és Cha Do Hyunt mozdulni sem mer. Eszébe jut, hogy már egy csomó csaj ki akarta herélni a többi személyisége által tett dolgok miatt, szóval arra gondol, inkább most ezt is elviseli, minden mindegy. Na kérem, kiderül, hogy női főszereplőnk nem rá mutogat, hanem a háta mögött elbújt link gyerekre a repülőről, aki a csaj testvére, és a csaj - nem viccelek- megfogja a fülét, és azzal húzza ki a gyereket a repülőtérről. HŰHA! :D Verekednek persze közben kicsit, meg ordítoznak, és már most látom, hogy a női főszereplő jóval dilisebb lesz, mint a személyiségzavaros Cha Do Hyunt, akinek az arcáról kábé ugyanez olvasható le, de én inkább csak arra gondolok, hogy ez a pasi gyönyörű. ( Fan girl üzemmód kikapcsolva.) A kocsiban kiderül, hogy a csaj pszichiáter egy kórházban, a bátyja ( ikertestvére amúgy) meg krimiket ír álnéven, és eléggé nagyarc, meg eléggé menő. Csajszi ( női főszereplő, akit Oh Ri Jinnek hívnak) a kórházba lekaratéz egy alkoholfüggőt. Baromi menő, csak nem tudom megszokni a haját, gondolkodom azon, hogy esetleg paróka-e, de nem. Ebben a pillanatban azt mondja épp a betegének, hogy menjen már a detoxra, aztán ihatnak végre együtt :D, a beteg egy pillanatra elgondolkodik ezen, aztán újra őrjöng.  :D  Az is kiderül, hogy ikerbátyja, a link gyerek a repülőről, akit amúgy Oh Ri On-nak hívnak, új regényét pont a Srácról akarja írni, és ő az, aki titokban kutat a gazdag csebol család után. (HŰ DE IZGI.)

Oh Ri On nyomoz
 A másik fronton Cha Do Hyunt hazaér a palotaszerű kúriába, és látni a szemén, hogy fél. Van is miért félnie, mert a drága Nagymama tényleg egy vipera, az Anyja meg minimum nem normális, szóval szegényem, kezdem még jobban sajnálni, és mint kiderül dolgoznia is kell a cégnél. Még szerencse, hogy egyedül lakhat egy betonbunker szerű villában, de így is teljesen ki van, hiszen 11 éve küzd a betegségével, és semmi haladás. Ráadásul a vállalkozás másik ágán - még nem vagyok biztos benne, de szerintem- az unokatestvére kavar a cégelnökségért, és a pasi ugyan elég jóképű, de én már most látom a sunyi ábrázatából, hogy egy pöcs. Nyilván jobb lenne neki egy szofisztikáltabb megnevezés... Na mindegy, a sunyi unokatestvér meghívja A Srácot, valami buliba, aki sztoikusan belenyugszik a dologba, hogy aznap este megint szívni fog.

Stratégiai megbeszélést folytat a titkárával azonban arról, hogy mivel el kell titkolnia a betegségét, meg kellene keresni az egyetlen orvost, aki még nem fél tőle, aki jelenleg pont Szöulban tevékenykedik - HURRÁÁ!- , pont abban a kórházban, ahol Oh Ri Jin rezidens - JUHÉÉ! Dr. Seok Ho Pil pont olyan mint egy aranyos, szemüveges, plüss rozmár- nem azért mert nagydarab - hanem mert csak. Úgy tűnik, hogy Oh Ri Jin a kedvenc rezidense, amit a savanyú képű orvos team nem nagyon díjaz. Csinálnak is egy konzíliumot, amin Oh Ri Jin egy szőrös ragtapasz szerű izét visel a hajában, és eléggé villog a tudásával, csak később kiderül, hogy az általa kezelt beteg szőrén szálán eltűnt. Naná, hogy mindenki lecseszi. A beteg ugyanakkor hagy egy üzenetet, hogy elment szórakozni a Paradicsomba, ahol mindenütt tánc van és fény, és Oh Ri Jin nagy-nagy pánikolás mellett rájön, hogy az egy IGAZI szórakozóhely. Egész pontosan egy ultra idegesítő rave disco, el is csodálkozom azon, hogy annak idején én még jártam ilyenekbe. De nem én vagyok a lényeg, hanem A Srác. Aki pont oda megy kényszeredetten bulizni, meg is állapítja mindenki a céges bulin, hogy milyen kis nyomi, mert hát mi az már, hogy mindenkinek hajlongva köszön, meg nem nagyképű, meg pulóvert vett az ingjére a zakó alá. Ji Sung tényleg jól hozza a "jófiú" karaktert, legszívesebben mellé állnék és megvédelmezném. De helyettem csak a sunyi unokatestvére van ott, aki be is szól neki, meg egy tünde fülű, fagyos szépség, akiről kiderül, hogy A Srác első szerelem volt, és hát a hosszú pillantásokból ítélve még most is nagy a szerelem.

A pillanat, amikor egy "megalomániás" feléd rohan...
 No de kérem szépen, megérkezett a Paradicsomba Oh Ri Jin is, aki az elveszett mániás betegét keresi. A beteg egy elég menő csajszi, össze is barátkozik Cha Do Hyunttal, azzaz a Sráccal, és mikor meglátja az őt kereső Oh Ri Jint, beadja a pasinak, hogy ő az orvos, és Oh Ri Jin a megalomániás beteg. Őszintén szólva Oh Ri Jin megint elég flúgosan viselkedik, simán beveszi a sztorit pasas. Na de Oh Ri Jin sem hagyja magát, üldözőben veszi a betegét, és mivel A Srác mindig a lovagot játssza fénylő páncélban, megpróbálja megakadályozni ebben. Oh Ri Jin egy darabig megpróbálja meggyőzni, de aztán egy karatefogással megpörgeti szegény Srácot a levegőben, és tovább szalad. Srác meg beverte a fejét, és elkezd a földön reszketni. AJJAJ. Elvánszorog még egy nyilvános wc-be, küzd egy darabig, de nem bírja. Meg is jelent a rettegett alteregó, az erőszakos Shin Se Gi. Szerencséjére pont ott festi a szemét egy bőrkabátos fickó, Shin Se Gi -nek meg védjegye a szemceruza, szóval elveszi tőle a kabátot, meg ha már ott van ki is festi magát. ( Nagyon fontos az egyedi style az alteregóknak.) Miközben vagányan vonaglik borzasztó rave ütemek mellett, belebotlik a sunyi unokatestvérbe is, akinek fullra megnyúlik a feje őt látva, Shin Se Gi viszont láthatóan máshová igyekszik.Közben Oh Ri Jin elkapta a betegét, és elvitette a kórházba. De arra gondol, megnézi még A Srácot, mert hát eléggé a földhöz vágta, és hát fájlalta is szegény a fejét, meg hát orvos, tenni kellene az ügyben valamit... :D Na de amikor elindul a disco felé, egyszer csak megragadja valaki a karját, és az kérem szépen a tüzes tekintető, hideg, vagány Shin Si Gi. Nagyon jól sikerült a smink a szemén, nem lehet nem rá figyelni. Oh Ri Jin megpróbál elnézést kérni, de Shin Se Gi még mindig erősen fogja a kezét, és elkezd neki rébuszokban beszélni, minthogy " Emlékezz! " " Mire?"- jön a zavarodott válasz. Shin Se Gi megfordítja a lány karját, és együtt bámulják a karórája másodperc mutatóját. Még tizenötmásodperc van tíz óráig, addig csak állnak, bámulják egymást, és nem szólnak. ( Amúgy venni akarok egy órát, csak mondom. ) " 2015. január 7-e, 22:00" - mondja Shin Se Gi.  Ez hülyee? - mondja a lány a szemeivel.
" A pillanat, amikor beléd szerettem"
- folytatja Shin Se Gi, de ezt úgy mondja, hogy elolvadozok a széken. Baromira nem érdekel, hogy erőszakos, meg lökött, meg YMCA-s bőrdzsekit visel. Elkezdődik egy kellemes aláfestő zene,-ja ez a linkin parkra emlékeztető koreai rap szám- nem is olyan rossz ez a dal-, és akkor ezek úgy tűnnek, mintha tényleg egymásba szerelmesedtek volna. Oh Ri Jin viszont megint hozza a formáját, hisztérikusan elkezd nevetni, és magában azon lamentál, hogy mi a fenét láthat bennem ez a duhaj. " Talán azért, mert olyan durván viselkedtem vele a diszkóban?"  Válasz teljes transzban: " Te vagy az első nő, aki ilyen keményen bánt velem..." AJJAJ! :D Már nem csak Oh Ri Jin, de én is hisztérikusan nevetek. Na de, jön a bőrdzseki eredeti tulajdonosa, aki telefonon segítségül hívott egy egész csapat meleg motorosbandát, hogy visszaszerezze a dzsekit! Tanulság: sose kezdj ki meleg motorossal!!! És itt a vége a résznek. ;) Remélem jól szórakoztatok, szerintem tök jó volt!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése