május 07, 2017

Két nem szeretem könyv

Tegnap elkezdtem szortírozni a könyveimet, és volt két könyv, ami még mindig az ágyam mellett hevert, márpedig semmi helyük nincs ott. Mutatom, milyen könyvekről is van szó:


A.J. Redmerski: A soha határa 
Ez az a könyv, amit mindenki imád, és igazából nekem csak rossz érzéseim lesznek tőle. Az első 50-100 oldalon még próbáltam lelkes lenni, de lapról-lapra egyre nagyobb viszolygással gondoltam a történetre, ami igazából nem annyira gáz, - nem is akarom annyira szétcincálni-, de amellett, hogy mindenkinek a szabadság jut az eszébe róla, nekem inkább a nyomasztó szó.
Kezdem ott, hogy Andrew engem végtelenül idegesített, kábé úgy éreztem magam olvasás közben,
mint mikor egy pasi rád nyomul, és te el akarod hajtani, de az még mindig ott van!, és ha már voltál ilyen szituációban, akkor tudhatod, hogy mennyire kellemetlen érzés. Valószínűleg Andrew bekapcsolt bennem valami bújtatott, régi emléket :), mást nem igazán tudok kitalálni, de konkrétan onnan tudtam, hogy a büdös életben nem fogom ezt a könyvet szeretni, amikor a srác el akart menni valami bárba, és a gyomrom görcsbe ugrott, és vészvillogók jelentek  meg a szemem előtt.  Bah, ilyen érzések mellett nyilvánvaló, hogy a könyvet nem olvastam végig, hanem átlapoztam.
A vicc az egészben, hogy a könyv 2012-ben jelent meg, a nagy szexuális abúzusos romantika idejében, és én előrendeltem, hogy mi hamarabb olvassam. Valószínű, ha akkor, és nem öt évvel később olvasom, nem zárkóztam volna annyira el előle, és nem okozott volna bennem kisebb - fél órás- krízist, hogy miért érzem magam emiatt a könyv miatt öregnek.

A következő könyv annyira jellegtelen volt, hogy az előbb rágugliztam a címére, és úgy sem sikerült megtalálni. Szóval jöjjön a kormány tíz botránya cikk helyett Sarah MacLean Tizenegy botrány egy herceg meghódításához könyv.  Ez egy sorozat harmadik része, ami megint csak fura élményt nyújtott. Eléggé odáig voltam a sorozat első részéért, ezért egyértelmű volt, hogy a többit is megveszem. Már figyelmeztető jelnek kellett volna lennie, hogy a második rész olyan lassú víz partot mos típus volt, de úgy gondoltam, egynek elmegy. A harmadik -tehát jelen- részről csak annyit, hogy február környékén elkezdtem olvasni- mi ez a könyv az ágyam mellett?, ja jó, akkor ha már itt van elolvasom indíttatásból-, és a harmadik fejezet táján kezdett rémleni, hogy egyszer már télen elolvastam. Megnéztem a fülszöveget, kisebb gondolkodás után rájöttem, hogy kész szenvedés volt az egész. A női főszereplő végtelenül idegesítő, a regény ötlettelen, a tizenegy botrányból tíz lapos volt, a férfi főszereplő vérszegény, ja és az egész regény során egyszer nevettem fel, amikor a férfi főszereplő, a herceg azt merte mondani a főszereplő lányról, hogy mennyire okos. Még jó indulattal sem volt semmi jel arra vonatkozóan, hogy ez igaz lett volna, rokonszenves, bögyös, gyermeki még igen, de hogy okos? Annyi bizonyos, hogy a leányzó szeretett ismételgetni, mert minden fejezetben, de még az utolsókban is elismételte, hogy őt senki sem fogadja be, és ő képtelen alkalmazkodni. Hát akkor így jártál! 

Nima szerint egyébként kinőttem az ilyen típusú regényekből, igaza lehet, de amikor fáradtan, úgy értem lelkileg fáradtan haza vánszorgok, még mindig az az első, hogy valami könnyed olvasmány felé fordulok. Irány a chik-lit regények :), azokon legalább tudok nevetni. ( Amúgy mást is szoktam olvasni, de érdekes módon ezekről a női regényekről sokkal nagyobb kedvvel blogolok.) 

Azt hiszem, hogy ezeket a könyveket oda fogom ajándékozni valakinek, vagy régen mindig azt gondoltam, hogy megőrzöm ezeket a szódával elmegy, vagy nem szeretem könyveket a jövendőbeli lányomnak, de van egy olyan érzésem, hogy húsz év múlva már monitorok segítségével, valami jó kis 4D-s technikával fog menni a szex is, és ha lesz is lányom, valami teljesen más módon fogja látni a romantikát, legyen az régens korabeli vagy de én azt akarom, hogy birtokolj típus, szóval amellett döntöttem, hogy jó pár könyvet kiszórok az amúgy is túlterhelt polcaimról.
SHARE:

12 megjegyzés

 1. én bevettem az idei vcs-mbe a csábítás tizenegy szabályát, mert mindenki azt mondta, hogy ez mennyire jó, meg vicces. hát nálam az első 5 oldalban sikerült egekig nyomnia a vérnyomásom. egyszerűen képtelen vagyok tolerálni az ostoba, tipikusan picsa szereplőket. én igazából nem látom a különbséget az ilyen típusú könyvek szereplői között. :D
  sőt, ha a soha határát nekem most kellene elolvasnom, valszeg nem tenném. gyanítom, nem véletlenül nem bírtam a második részét.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most jut eszembe, hogy a csábításnak kilenc szabálya van :P Az egy eléggé szexi könyv volt- a vicces dologra annyira nem emlékszem.

   Törlés
 2. Érdekes azért, hogy egyre több romantikus könyv akaszt ki. :)

  VálaszTörlés
 3. Na, Zenka! Ez az én szerepem! Te szereted ezt a stílust... :D

  VálaszTörlés
 4. Tudom, hogy szereteeem ♥ :D!

  Bocsi, hogy csak most válaszolok! Szóval ja, sokszor szívok velük, de ha valami tetszik - zsáneren belül-, akkor meg totál odáig vagyok. Ez van, lányok.

  VálaszTörlés
 5. Én meg mostanában úgy olvasnék valami vicces, nem idegesítő romantikust. Jude Deveraux-t nagyon szerettem, az ő könyveit képes voltam egy ültő helyemben kiolvasni, de sajnos, abbahagyták a kiadását magyarul. Régen olvastam pár Victoria Holtot, de azt hiszem, attól most hülyét kapnék. :D
  Sokak szerint Julia Quinn nagyon jó, Zenka, szerinted megpróbálkozzak vele?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nagyon szeretem Julia Quinnt :D, bár őszintén szólva másfél éve egy regényt nem olvastam tőle, úgyhogy itt hever a polcon vagy nyolc olvasatlan könyv. Nem olvastam Deveraux-t, tudod mit? Legközelebb kikölcsönzöm a könyvtárból egy könyvét, és megmondom, hogy mennyire kompatibilis Quinn stílusával. ( A Quinn könyvekben sem történik semmi kül., csak ami szokott, csak nagyon mókásak a szereplők és a dialógusok.)

   Törlés
  2. Hát erre nagyon kíváncsi leszek. :)

   Törlés
 6. Az mondjuk minden mással így van., Ha egy bejön, elszállunk, a többiről mélyen hallgatunk :D Vagy ilyen jó posztokat írunk, mint ez is. Jó nem ilyeneket, de érted. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bah :), jó lenne már valami izgalmasat olvasni és arról posztolni :D. Egyébként most sokat angolozom, úgyhogy nem sokára már nemzetközi vizekre fogok evezni az olvasásban. Juhúúú! Nem mintha nem lenne elég érdekes könyv magyarul, de akkor is, lassan kinyílnak számomra is az ajtók :)

   Törlés
  2. Ez de jóóóóó! :) Örülök a nemzetközi vizeknek, mert hogy léteznek olyan könyvek, amit egyszerűen nem szabad magyarul olvasni. Hajrá, hajrá! ;)

   Törlés
 7. Hmm, érdekes gondolat, hogy hol lesz a világ, és egyáltalán érdemes-e őrizgetnünk, főleg ilyen konkrét tárgyakat.. Megragadtam a lényeget. :D Ja várj, nem is, lehet, hogy az a 4D-s szexes dolog lenne mondd csak, hogy is lesz?! ;)))
  Amúgy meg: változunk. Lehet, hogy valami másra vágysz most, más műfajra, vagy csak fárasztanak a rosszul megírt szereplők, ami meg tök normális, minden műfajban van ilyen. :)

  VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig