június 25, 2013

Ha 1 nő gyereket akar

Előrebocsátom, hogy nem vagyok terhes.

 Plusz előreláthatólag még jó ideig nem is szeretnék az lenni. Alapvetően a téma sem izgat annyira, nem szeretek gügyögni a gyerekekkel, a szülés ráadásul egy naagy, félelmetes és fájdalmas dolognak tűnik, de tudom én ezt, meg fognak változni a dolgok. Jelenleg éretlennek érzem magam a kérdéskörben.

De történt, hogy a könyvhéten, a Cor Leonis standjában álldogálva megcsodáltam ezt a borítót- nevezhettek infantilisnek, de rögtön kiszúrtam a macit, ugyebár a leglényegesebbet, és mivel az egyik legjobb barátném épp babát vár, hát le is csaptam a könyvre, megvettem ajándéknak.

Tudom, hogy Titti teljesen kikészül az ilyen bekezdések miatt, de akkor is leírom, hogy a könyv nagy részét az Intercity-n olvastam el, egy jóképű punk fiúval szemben, aki meg a világ tíz legeltitkoltabb X aktájáról olvasott valami tényfeltáró könyvet ( Nima, még tetoválása is volt, jó sok!) -  mosolyogtam is, hogy ennél rejtélyesebb dolgot, mint a szülés, eh :), na de nem kezdtük egymást győzködni.

A könyv amúgy nagyon olvasmányos, vicces és amit én leginkább értékeltem benne, nagyon közvetlen. Képes úgy leírni a szülést megelőző hónapokat, hogy attól még én sem rettentem vissza, ami kérem nagy dolog, sőt, ha eljutok odáig,  biztos kölcsönkérem Zsikétől- hahó, látod, itt a világhír :)-, mert ez a félig informatív, félig baráti, mesélős stílus nekem nagyon tetszett.

Igaz csak 168. oldal és nincsenek benne túlzottan bonyolult kacifántok, de végig kísérhetjük Csermely Gyula doktorral, hogy milyen is volt az, amikor feleségével a második gyermeküket várták, olvashatunk a vizsgálatokról, az új módikról és a régikről, anekdotákról, meg egy rosszul induló építkezésről is. Igazából elég sok mindenről, ahhoz képest, hogy ez a könyv, milyen rövid.

Nem tudok igazából sokat írni róla, nyilván más baba várós kiadvány sokkal részletesebben írja le a dolgokat, de talán nincs is mindig arra szükség. De ha úgy vesszük én csak bele akartam olvasni, milyen is ez, végül nem tudtam abbahagyni, és meglepő módon tényleg szórakoztam -  szóval ez már biztos jelent valamit.

Ha jókedvűen akartok informálódni, akkor ezt a könyvet ajánlom. Leendő apukáknak is a kezébe nyomnám. Abszolúte. Minden bizonnyal. Sváby András például rögtön szülni akart, mikor elolvasta!
( Tudjátok, mennyire utálom a felkiáltójeleket, de most ide tettem egyet elragadtatásomban :) )

Dr. Csermely Gyula: Ha 1 nő gyereket akar- CorLeonis 2008, - /8/10/
SHARE:

5 megjegyzés

  1. Hibátlan első mondat! :D
    Lassan én is beleolvasok már, mert unokahúgom is imádja (tőlem volt neki ajándék a könyv), bár igaz, ő akar gyereket, de ha te meg pont úgy vagy a témával, mint én, és mégis tetszett, csak feltérképezem már az "ellenséges területet". :D

    VálaszTörlés
  2. Ez nekem is megvan, és nemsoká elolvasom, de majd előrebocsátom én is, hogy nem vagyok terhes :D
    Amúgy engem érdekel nagyon a téma, és tök jó, hogy ilyen szemszögből is meg lehet vizsgálni, kicsit könnyedebben, viccesebben. :)

    U.i.: Majd figyelek, hogy ne írjak neked felkiáltójeleket :D

    VálaszTörlés
  3. ...az a baj, hogy most még éretlennek érzed magam aztán hirtelen meg öregnek. saját tapasztalat :D

    VálaszTörlés
  4. @Szee, ne is mondj nekem ilyeneket, meg sem hallom :D

    @Pupilla: aki túl sokat felkiáltójelezik, az túlkompenzálja a dolgokat vagy... mindig kiabál - szerintem :)) ( Meg kell előzni a pletykákat :D )

    @Gretty, szerintem neked biztos tetszene, köszi :D - közölnöm kellett mindenképpen :D

    VálaszTörlés
  5. A jóképű punk fiúknak mindenképpen hír értéke van;)

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig