január 01, 2018

Sarah Addison Allen: Édes élet

Josey Cirrini már huszonhét éves, de az észak-karolinai szülővárosán kívül még sehol sem járt. Napjai eseménytelenül zajlanak: amikor épp nem a még mindig gyönyörű édesanyja utasítgatásait teljesíti, romantikus regényeket olvas, és titkos készletéből édességeket nassol. 
Della Lee Baker egy helyi pincérnő, aki leginkább gorombaságairól és balhés életviteléről ismert. Della Lee egy nap úgy dönt, beköltözik Josey gardróbszekrényébe. Bármit is tesz a lány, Della Lee a szekrényben bujkál. De bármennyire is bosszantó, tanácsai és útmutatásai alapján Josey rájön, az élet az utazási magazinokon, a romantikus regényeken és az édességeken is túl, odakint van. S hogy az cukor nélkül is lehet édes... 

A regény újraolvasás volt, és annyira élveztem! Ez volt az első Sarah Addison Allen könyv, amit olvastam, és mind a mai napig ez a kedvencem. Tudom, mindenki a Waverley kertet szereti, de számomra pont az a regény kicsit sete-suta, ez pedig a tökély, mert annyira átjön rajta a tél, a téli hangulat, amit imádok, és mert annyira szeretni valók a szereplői. Ez számomra a tökéletes téli olvasmány, fordulatos, ötletes, hóembert építenek benne éjjel! , még egyszer leírom, hóembert építenek benne éjjel!!!, és minden fejezet címe egy ötletes nevű nyalánkság, és olyan dolgok vannak elbujtatva a cselekménybe, hogy csak ámuldozol, hogy hű, meg ha!, még akkor is, ha már tudod, mi a regény vége. 

Kérek mindenkit, hogy ne írja le kommentbe, hogy a másik Allen könyv sokkal jobb... Nem, ez most itt egy rajongói poszt,  és ez a könyv is szuper, annak pedig, aki annyira szereti a telet, mint én, vagy mint a szereplők a könyvben, ez maga a varázslat. 

Nem emlékszem, hogy az első olvasáskor írtam-e posztot a könyvről, de még újra bele kell jönnöm a blogolásba, szóval most csak egy rövid felsorolást írok ide, hogy miért szeretem ezt a könyvet annyira, hogy már alig várom, hogy jövőre télen megint újra elolvashassam. 



Nézzük csak, miért rajongok érte: 


- Teljesen átjön a téli hangulat, amikor arra vársz, hogy végre havazzon már, és amikor a regényben végre esik a hó, olyan mintha én is bekerültem volna ebbe a varázslatos hógömbbe. 

- Szerettem Della Lee csipkelődő stílusát, és magát azt az abszurd ötletet, hogy egyszer csak hazaérsz, és ott rejtőzködik a szekrényedben egy nő.  

- Tetszett, ahogy Josey fokról-fokra levált az anyjáról, és az is, hogy bár tapasztalatlan volt, nem volt az a tipikus, máshol már ezerszer olvasott, béna szereplő. 

  - A fejezetek címe egy-egy édesség- de ezt már ugye írtam.

- Adam, a postás... Nekem is ilyen postás kell ♥. 

- Tetszettek a folyton feltűnő varázslatos könyvek, és a humor, ahogy ragaszkodtak ahhoz, hogy Chloe elolvassa őket. 

- Mondtam már, hogy hóembert építenek éjjel a kertben??! Imádom a hóembereket. Meg a telet, meg ahogy történt. ♥

-Apropó romantika: tetszett, hogy a romantika szál nem vitte el a történetet, nem volt nyomulós és nyálas. ( Bár ez az összes Allen könyvre jellemző.)

- Nekem nagyon átjött a Chloe és Jake közötti izzás, nagyon élveztem ezt a regényszálat is. 

- A kisvárosi hangulat.

- Ja és a szolgáló, és a vele kapcsolatos slussz poén a végén- azon most is felnevettem. 

Szóval ez egy imádni való, bájos történet, a télről és az élet felfedezéséről, egy kis mágiával és misztikummal keverve, tele szórva habcsókkal meg tutti-fruttival, hogy olvasás közben éhen ne vesszetek. 

Én folyton szaloncukros papírt használtam könyvjelzőnek - vajon miért?,nem is értem- , úgyhogy most már a lapoknak is kellemes "édes élet" illata van... Szerintem a könyvtár nem fog reklamálni érte ;).

Szóval nagy a szerelem, a könyv kiállta a próbát, még nagyon sokszor el fogom olvasni, ilyenkor tél idején. Kedvenc.
SHARE:

22 megjegyzés

  1. Na, en nem is ismerem az írónőt, és kár, de nem is fogom, mert KMK-s, de esküszöm, meghoztad a kedvem, pedig én utálom a telet, nem a hó miatt, hanem a csúszás miatt, ami itt a városban jellemzi. Na mindegy. De, klasszul hangzik, akkor is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én akkor is szeretem a telet, ha csúszós :)

      Törlés
    2. Jaaaaj! Nagyon rossz az egyensúlyérzékem, hajlamos vagyok esni, törni, zúzni... Nem, nem szeretem, mert itt sosem takarítják, és sokszor az egész városban már hetek óta szárazság van, én még itt tükörjégen totyogok... Essen neked sok hó! ;)

      Törlés
    3. A jeget, mióta felnőttem, én sem szeretem annyira. Tényleg nem túl jó pofára esni ;).

      Na de, nem lehet, hogy csak átkapcsoltuk magunkat erre a felnőtt verzióra, ahol mindig csak a veszélyeket, meg a felelősséget látjuk? :D Régen játék volt minden kaland. Most meg még el sem indulunk és már a kapaszkodókat keressük.

      De oké, igazad van. ( Azért néha a jég is jó valamire, nézd csak :D https://www.youtube.com/watch?v=u9Dm5PR679o )

      Törlés
    4. :o Hát ezt én láttam! Baromi régen, de akkor szerettem. Lehet, újra kéne nézni...? :o :D

      Tavaly volt egy hó szakadásos nap, amikor én nagyon jól éreztem magam, mindenki magam körül meg morgós volt. :D Élveztem, nincs is ezzel baj, az utána jövő 2 héttel volt baj, alig éltem túl, sajna, pedig már jégen mászom is van :D

      Törlés
    5. Ez egy tök jó film. Aranyos. És téli!!!! :D

      Jól van, elismerem, a jég nem a legbiztonságosabb dolog azoknak, akik nem szeretik. Úgyhogy légy óvatos, és vedd fel a csoda cipődet ;)

      Törlés
  2. Zenka, képzeld ez nekem is kedvenc könyvem! :) Újra is szeretném majd valamikor olvasni, annyira jó volt!
    Ilyen postást bármelyikőnk elfogadna szerintem. :)
    Ha ennyire tél, hóember és hóemberépítés-fan vagy, olvasd el A hóleányt is, abban is építenek hóembert éjjel!! :D Igaz abban van a jávorszarvas is, de hát nem lehet minden tökéletes. Viszont nagyon téli, csupa havas és csupaszív az is! ♥

    VálaszTörlés
  3. Annyiszor jön elém ez az írónő, vajon tetszene nekem? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, szerintem ez a könyve tetszene neked is, mert finoman csillámporos, kedves regény, jó karakterekkel. :) (és nem YA! ) :)

      Törlés
    2. Jujj de jó PuPilla, most teljesen megörvendeztettél! :D Olyan jó, hogy szereted! ♥

      Oké, akkor azt is elolvasom, csak szegény jávorszarvas...

      Törlés
    3. Akkor megpróbálkozom vele. :)

      Mi ez a jávorszarvas dolog?

      Törlés
    4. Juhé Bea! Juhé Zenka! :D
      Bea, semmi, csak elejtenek és kibeleznek benne egy jávorszarvast, Nimánál említettem egy kommentben. De nem gáz. Ja ez A hóleányban van, nem az Édes életben. :)

      Törlés
    5. Juhé, mindenki! :D

      Az leesett, hogy nem ebben a könyvben van, de a Nimánál írt kommentedről ezek szerint lemaradtam. :)

      Törlés
    6. Juhé! :D
      Hát, szerintem sose baj lemaradni egy jávorszarvas-belező kommentről. :'D

      Törlés
    7. El is kezdtem. :)

      Van ebben valami. :D

      Törlés
  4. Csütörtökön jártam a könyvtárban, és pont szembejött velem ez a könyv :) Ezt égi jelnek vettem, kikölcsönöztem és ma reggel kezdtem el olvasni, és... Imádom! :)
    Az pedig csak külön plusz, hogy mióta bekuckóztam a könyvvel az ablak mellé, még havazik is ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aahhhh! De jó Neked! :) És annyira örülök, hogy megtalált ez a könyv, és - persze ami még lényeges -, hogy jó időben talált meg!

      Hóesés mellett biztos igazi élmény lesz!

      Törlés
  5. Kiolvastam, és nagyon tetszett! :) Bár maradtak kérdéseim, pl. hogy gyalogol Adam annyit postásként, ha rossz a lába?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nagyon örülök.
      Hát ez bennem is felmerült, aztán arra gondoltam, hogy csak bizonyos esetekben fáj a lába, mondjuk amikor jön a hideg, vagy ilyesmi. De amúgy tényleg jó kérdés...

      Törlés
    2. Pupi! :D Nálunk az a szállóige erre, hogy nagy-nagy türelemmel. :D

      Törlés
    3. Úgy van! :D :D beletrafáltam akkor. ;)

      Törlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig