január 04, 2018

A fogadalmakról...

Névnapi ajándék volt...
A minap beszéltük, hogy új évben nagyon ügyes leszek, és sokat tornázom, gondolatban azt is hozzátettem, hogy egészséges táplálékot fogok magamhoz venni.

A helyzet az, hogy a héten kétszer alakult úgy, hogy kínait ettem, és egyszer sem tornáztam. Az elhatározások mindig azért nehezek, mert a folyamat kezdetén oly sok a csábítás... Például a névnapi ajándék, amit illik elfogyasztani. Aztán meg magamat fogyasztani...

Egyébként fogadalmat tenni, gondolom nem túl hasznos, ellenben kitűzni egy célt, az szerintem elég menő dolog.

Mondtam, már, hogy milyen klassz kreatív naplóm van? Januárra ez a mottó:

Sohasem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedetednek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz. / Ezt Gandhi írta/ 

 Az egyik célkitűzésem egyébként az, hogy minden nap írok valamit ebbe a naplóba. Ha csak annyit, hogy nyüssz, akkor annyit. És ez most tök jó mókának tűnik.


Hétköznapi csodák könyve 2018

Nálatok? Valamilyen célkitűzés az új évre? Vagy az év kezdete olyan számotokra, mint bármelyik másik nap?

SHARE:

18 megjegyzés

  1. Tök jó ez a napló. :)
    Nincs fogadalom, nekem is inkább célkitűzések vannak, azok tényleg menőbbek! :D Én már tornázok, leadom a kis karácsonyi feleslegem. :) A többi sem túl lényeges, könyves dolgok főleg, és hát igen, a jan 1-2 is ugyanolyan, mint a többi nap.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, ügyes vagy, ha már tornázol, gratulálok.
      A többi, nem túl lényeges, főleg könyves dolgokhoz meg kitartást! :)

      Törlés
    2. 1 kiló már lenn! :) még 2 kell a karácsony előttihez, és aztán még 3 hogy szupermodellnek érezzem magam. :D
      :D Köszi!

      Törlés
    3. 1 kilót én is fogytam a ünnepek előtt. :D De a már a múlt...

      Törlés
  2. de jó ez az idézet!
    nálam sincs fogadalom, elhatározás van, és csinálom, ahogy tudom. igazából ez olyan dolog, amivel minden nap meg kell küzdeni, nem fog egyszerre csak varázsütésre összeállni minden, hogy boldog copflengetés között ugrálgassunk minden este lefekvés előtt. én sokáig csak arra vártam, hogy majd jön valami érzés, amitől nem lesz nehéz. hát nem jött.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig azt a napot várom, amikor már biztosan érzem, hogy elköteleződöm egy célkitűzés mellett. Amikor biztosra érzem, hogy megcsinálom. Amikor már nem azt mondom magamnak, hogy megpróbálom. Mert ha nem jön el ez a pillanat, akkor csak harcolok folyton, magam ellen.

      Törlés
    2. Én már rég nem fogadok meg semmit, úgyse tartom be. Csak azokat vagyok képes betartani, amikre hogy úgy mondjam, "megértem". Amikor egyszer csak úgy jön, hogy akkor most ezt másképp csinálom.

      "boldog copflengetés között" :D Ezen de jót nevettem. :D A mozgás elvileg endorfint szabadít fel, hát én csak akkor vagyok boldog, ha abbahagyhatom a mozgást. :D Egyszerűen unom.

      Törlés
    3. Zenka, nekem ez úgy volt, hogy sokáig nem éreztem, hogy igazán akarnám. (pl. sportolni. ideig-óráig igen, de hónapokon keresztül, rendszeresen, nem.) aztán belegondoltam, hogy végülis, mire várok? mi kellene, hogy akarjam? hogy akkorára hízzak, hogy ne férjek bele a székembe? és akkor ott volt, hogy mától. mert nincs mire várnom. és minden 'ma' figyelmeztetnem kell magam erre, erőt venni magamon, és kitartani. mondjuk egyre könnyebb, de akkor is ott van, hogy nincs kedvem, tudnék olvasni helyette, sorit nézni, bármit. de többet vesztek, ha kihagyom, mint amennyit nyerek.
      amire te vársz, olyan sose lesz.:) de persze erre is majd neked kell rájönnöd.:D

      Törlés
    4. Bea, hát utána tényleg sokkal jobb.:D

      Törlés
    5. Szóval Nima, az itt a lényeg, hogy kezdjem már végre el! ...

      Értettem ;)!

      Törlés
    6. A sport befejezése rettenetesen jó érzés! :D ÉS tényleg jó az endorfin, totál rákap az ember, csak hát azt kell elérni, hogy nekiálljál és nem csak aznap amikor nagyon eldöntöd, hanem utána még sokszor sokszor kell elérni hogy nekiállj ...
      A boldog copflengetésen én is olyan jót nevettem. :D

      Törlés
    7. Zenka, IGEN!!! (értékeld a felkiáltójeleimet légyszi.:D)

      Törlés
    8. PuPilla, Tara Nima: OKÉÉ!! :D

      Törlés
  3. Még csak elhatározás sincs, mert van egy őszinteségre nevelt 16,5 éves, aki az elhatározás E hangjánál közli, hogy úgysem sikerül, mert lusta vagyok, tanulnom kell, van fontosabb satöbbi, s mennyire igaza van.. Pont írtam most egy bejegyzést, s pont írtam, hogy én minden eltolható feladatot (elhatározást) képes vagyok továbbnyilazni.
    Csak a kötelező dolgok, feladatok, munkák jöhetnek évek óta. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá Andi! Valami kis dolog, biztos van, ami belefér ebbe az évbe! Én drukkolok!

      Törlés
  4. Nem fogadkozom, úgysem tartom be, inkább megpróbálok csinálni valamit. Ma leginkább csak fekszem, de szerintem az is cselekvés, csak az állóbb fajta :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fekvés mint álló cselekvés :D ez nagyon nagy!! :D

      Törlés
    2. Ha kinyújtom kezem, lában, és vigyázzállásban fekszem, akkor tökéletesen ráillik. :D

      Törlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig