január 01, 2016

Hello 2016... ugye jól megleszünk?

RoseHillDesignStudio Etsy - Heather Stillufsen naptára
Hümm, egy új év, finom, ropogós hideggel, jó adag friss levegővel... Ismerek olyanokat, akik direkt nem mennek szilveszteri buliba, hanem azzal köszöntik az új évet, hogy január első napján, hajnalban sétálnak egy jó nagyot, akkor, amikor még mindenki a buli fáradalmait piheni, aztán elővesznek egy jó könyvet, és otthon pihenéssel töltik a napot. Szerintem nem egy rossz elképzelés...

Fenti képen Heather Stillufsen 2016-os naptárát láthatjátok, nemrég találtam rá a facebookon a képeire, és teljesen megörültem, hogy már ilyet is lehet kapni az etsy-n. Megvenni mondjuk nem fogom... De azért örültem a lehetőségnek, hogy akár erre is elkölthetnék több mint hatezer forintot. :)

Mostanában kezdem a facebook oldalamat - a személyeset, nem a blogét- arra használni, hogy inspirációt gyűjtsek. Remélem nem sértek meg senkit sem azzal, hogy mások képeit nézegetni, nekem nem akkora élmény, újonnan kaptam arra rá, hogy leállítom azoknak az embereknek a követését, akik a folyamatosan csak felbosszantanak a folyamatosan netre nyomott személyes fényképeikkel, úgyhogy többségében már csak cikkek, fényképek, blogok oldalai ugranak fel a frissben, amiben az a legjobb, hogy ha nincs kedvem megnézni az aktuális reggeli híreket, teljesen más irányba fordulhatok, és a reggeli teám mellett fel tudok töltődni. Így találtam rá Heather Stillufsenre is, no meg most találtam meg a Bohem Style Every Where oldalra, amiért totál odáig vagyok. Folyton csak mentem és elmentem a képeit. Biztos vagyok benne, hogy valamikor még hasznomra válik. Vagy egy regény világában... vagy akár egy bohém partyn! ( Vagy talán a bohém esküvőmön? ... )

Még nem tudom, milyen irányba terelnek majd, de nagyon inspirálnak ezek a képek... Könnyen el tudnék képzelni egy világot, ahol mindenki ilyen különleges színes ruhákban járna. Tudom, ez csak kis szelete a történeteknek, és pont hogy én sosem szoktam azzal foglalkozni, ki mit vesz föl, mert irreálisnak tartom, de valamiért elkezdtem gyűjtögetni ezeket a képeket.

De miket is írok! Nem is ezért ragadtam tollat- vagyis ültem ide a monitor elé vagy egy órával ezelőtt. Egyszerűen csak le akartam írni, hogy ma egy könyvbe annyira belemerültem, hogy teljesen megríkatott. Potyogtak a könnyeim, annyira meghatódtam, és közben arra gondoltam, hogy egyáltalán nem szégyen, ha valamibe ennyire bele tudjuk élni magunkat. Számomra ez egy jó jel. Mert annyira utálom amikor valami olyan semmilyen. Tudjátok, az elmegy kategória. Egy könyv legyen hatással rám, legyünk egy rezgésszinten! Azt akarom, hogy nevessek rajta, hogy izgalmamban összeszoruljon a gyomrom, hogy sírjak, ha meghat, amit olvasok. Hogy amikor a kezembe veszem, szűnjön meg a külvilág körülöttem. Olvasni számomra így a jó dolog.
Hadd legyek titokzatos, mert nem írom le, melyik könyvről van szó. Lehet, egész évben nem írom le, melyik könyvről írok majd ide nektek. Hát nem furmányos dolgot találtam ki? Persze, lehet úgy kevésbé lesz érdekes a blog. Minden esetre, hello 2016, én úgy érzem, ez a nap egy csodálatos év kezdete. Minden más majd magától kialakul.
SHARE:

12 megjegyzés

  1. Pedig én egyből a könyvcímen gondolkodtam... és azon, hogy csak Zenkaként ismerlek a közösségin.:)

    Jah, én mindenen sírok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, képzeld két profilom van, de a " rendes profilom" alig használom. csak azért regeltem fel, hogy kapcsolatot tartsak pár régi ismerőssel.

      Törlés
  2. Az első ruhás kép tetszik nagyon! :) Remélem jó éved lesz, és sok minden tud majd inspirálni. A határidőnapló tök szép lehet, ha szereted az ilyesmiket, de kevésbé drágát keresel, a Dolce Bloccót ajánlom, nagyon szépeik vannak mindig, én a Secret Calendart szoktam használni, sok hely van benne havi terveknek is, témázós jegyzeteknek, olvasmánylistáknak. :) http://www.dolceblocco.shop.hu/
    Ez volt a reklám helye! :D :D

    Én is azokat a könyveket szeretem legjobban, amik tényleg erőteljesen hatnak, de szükség van a semmilyenekre is, meg még a rosszakra is, mert ugye ha minden szép volna... :) De mindig olyan jó ráakadni valami ennyire mély élményre. :) Örülnék, ha megmondanád mi volt, de ha nem, hát nem, akkor Zenka-rejtély lesz belőle! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, nagyon szépek a határidőnaplók- de őszinte leszek, hiába veszek ilyet, általában év végén ugyanolyan üresek, mint év elején :D

      Zenka-rejtély ;) Tök jó.

      Törlés
    2. Akkor nem érdemes annyira. :) én használom is őket, a kihelyezett agyam! :D

      Törlés
  3. nem neteztem most pár napig, és rájöttem, hogy marha jó érzés. nagyon megterhelő, amikor folyamatosan mások hangulatain meg éppen aktuális nyűgjein kell keresztülvágnom magam.
    de ez a titokzatos könyvolvasás egy nagy ötlet, én pártolom. :D
    és teljesen igazad van, a könyv akkor jó, ha hatással van az emberre. bár nekem mindegy, hogy teljesen a lelkemig hatol, vagy csak szétizgulom magam rajta, de ne unjam. annál rosszabb nincs.

    Pupi, jó ez a határidőnapló, ha kicsit fegyelmezettebb lennék, ilyet használnék. :D

    VálaszTörlés
  4. ja, és Zenka, ezek a ruhás képek mihez adnak inspirációt?

    VálaszTörlés
  5. Mh... Ha az inspirációt írásara használód, hát én szállítok neked képek! :)
    De azért csalás nem elárulni, mit olvasol. Sőt, olvasó kínzás. :)Csak mondom!
    A napló eszméletlen jól néz ki. Az a 6 darab ezres semmi érte. Bár két könyv ára, de akkor is. :D

    VálaszTörlés
  6. Úh ez a FB oldal amit belinkeltél, ez valami csodás <3 Tök jól elböngészgettem az oldalon, mennyi szépség van ott, atyaég! Azért a könyveket áruld majd el, hogy mi ríkatott meg, vagy mi nevettet meg mert nekem is mindig szükségem van újabb jó olvasmányokra, és ez legtöbbször más blogokból nyerem. De egyébként egyetértek, hogy az a jó könyv, ami az érzelmeidre hat. Ami semmilyen hatást nem vált ki, az csak átlagos. B.Ú.É.K. neked és mindent jót 2016-ra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hahh, ugye milyen csodálatos, igazi szemet gyönyörködtető élmény,nézegetni ott a képeket:D
      Kezdem úgy érezni, hogy amikor semmit nem vált ki belőlem a könyv, egyszerűen csak rosszul választok. Neked is BUÉK. :)

      Törlés
  7. Szerintem tök jó nem megmondani embertársainknak mit olvasunk :) Valahogy a mai netes világban nincsenek titkok meg csendek, pedig az olvasás is ilyen, néha kell kettesben lenni egy szereplővel, egy élménnyel, mert a valóságosságtól lesz valóságos, nem a megosztástól.
    (bocsi, csak elgondolkoztam, ma tuti a lételemzőszoknimat vettem fel :))

    Csak azt akartam mondani, boldog új évet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boldog új évet!
      Valóban: egyrészről mindig mindent tudni akarunk, másrészről meg mindig mindent meg akarunk osztani másokkal.
      Azt hiszem ennél én jóval introvertáltabb vagyok.

      Na majd találgathattok, miről is van szó, - muhahaa!
      Mondjuk azért nem tartom általános szabálynak, hogy nem fogjátok tudni az aktuális olvasmányt, de igenis , lesz úgy ;)Az biztos, hogy kerülni fogom a könyv ismertetőket.

      Törlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig