december 31, 2012

Viszlát 2012, szervusz 2013!

Hát az idén a moly tanulsága szerint 50 könyvet olvastam ki, ami csalóka, mert én tudom, hogy nem így van :). Összeszámoltam és megközelítőleg 38 egész 75 század könyvet olvastam, ugyanis elég sokat félbe hagytam - így van ez: so meny books, so little time!- , és még mindig várat rám a Nils Holgerson utolsó fejezete, de nem, valahogy nincs szívem befejezni.

A mai évben követtem azt a trendet, hogy csak olyan könyvet olvasok, ami a szívem vágya, és mivel a szívem nyugalomra vágyott, szinte semmi komolyat nem olvastam. Az emberekre másképp hatnak az élet történései, van aki el akar bújni kicsit, van akit arra késztet a realitás hogy még több realitást lásson, megmondom őszintén, én a könyvekben próbáltam néha erőt meg vidámságot szerezni, nem mintha különösebben rossz évem lett volna, de amivel én munkaidő keretében foglalkoztam és amiket én ott láttam, az több, mint lelombozó.

Tegnap a fürdőkádban próbáltam összeszedni ötven olyan dolgot, ami jellemezte az évet és nem nagyon ment, ami azért kiábrándító. Meg is fogadtam, hogy nem fogom így tölteni a 2013-as évet.
Sokkal inkább ki kell élveznem az apró dolgokat, és nem szabad hagynom, hogy bármi vagy bárki ennyire leszívja az energiámat. ( Ezenkívül megfogadtam, hogy megtanulok főzni és hogy minden nap mozgok, meg még pár dolgot,amivel nem foglak fárasztani titeket. ) Amúgy tudom, hogy hülyeség az évnek nagy elvárásokkal nekiugrani, de nem igazán érdekel, most élvezem a dolgot.

De térjünk vissza a könyvekre.

A nagyon szeretem könyvek 2012 évben a következők:

Mert anélkül varázsolt el, hogy szeretném a cirkuszokat, és mert szeretnék egyszer egy ilyen hangulatú könyvet írni. 

 Mert szürreális, mesés és felkavaróan gyönyörű. Sajnos csak ilyen pátoszban tudok beszélni róla. 

Mert miért ne? Úgy értem, haragszom rá, mert még most sem tudom igazából, ki is Barrons, de mivel egész évben fenntartotta az érdeklődésemet és a hibáitól eltekintve is imádtam minden sorát, ennek is itt a helye. 

Rossz könyvet nem igazán olvastam, és pocsékot is csak egyet, a " szürke könyvet". 

Voltak viszont felfedezéseim: Karen Chance példának okán, a Cassie Palmer sorozattal,  aztán James Herriot, akinek imádom a történeteit, meg is fogadtam, hogy összegyűjtöm majd mindet, valamint Susan Elizabeth Phillips romantikus regényei ( nem tartom mindet jónak, de többségében hozzák a szintet), valamint Julia Quinn teljes mértékben megfelelő volt az olykor rám törő kisasszonyos hóbortnak.

Pár sor végül a statisztikáról - akit nem érdekel lépjen tovább:
- a legnézettebb poszt a " szürke könyvé" - még most is napjában 50-60 olvasója van, jelenleg 5037 látogatónál tart. A második helyezett meg a Dallos-os hirtelen felindulásból elkövetett poszt, amit nagy bánatomra mind a mai napig többen olvasnak, mint a könyves posztjaimat, az 3058 látogatásnál tart. Nagy átlagban 120 körül forog a bejegyzések nézettsége, de persze vannak kiugró nézettségű könyves posztok, a kérdés feltevős bejegyzéseknél ez szerencsére sokkal, de sokkal több.
Összesen 103 bejegyzést írtam, melyre 647 komment érkezett, - ezekben az adatokban viszont nincs benne a freeblogos posztjaim statisztikája - ugyanis márciusban váltottam. Hogy jobb-e itt? Mindenhol jó, ahol az ember otthon van, a blogjaimban meg mindig otthon érzem magam ;)
Az össznézettséget úgy is látjátok oldalt. 

Jövőre meg persze nem állok meg, írok-kérdezek-olvasok, nyáron bepróbálkozom pár rossz könyvvel, közben meg írogatom a saját kis regénykémet. 

Tartsatok velem jövőre is! :)

Boldog Új Évet Mindenkinek! 

Zenka
SHARE:

6 megjegyzés

  1. 5037 látogató a szürkénél?:DDD

    na, engem érdekelt volna, miket fogadtál meg.
    szoktam válogatni mások listáiból, hogy nekem miket kellene megfogadni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, - én már el sem merem olvasni, miket írtam a szürke posztba :D
      Majd akkor leírom neked levélbe. :)

      Törlés
  2. Boldog Új Évet Neked is!
    Én a saját fogadalmaimon még mindig agyalok...A Marija Morevnát meg az Éjszakai cirkuszt már be is szereztem, annyira jókat írtatok róla - jövőre a mindenféleképp elolvasandók listájára kerültek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem szeretni fogod őket, de tényleg :)

      Törlés
  3. Boldog Új Évet!:)
    Szerintem fogadd meg, hogy sok sok posztot írsz jövőre,mert én önző módon szeretnék minden reggel Zenka posztot a kávémhoz:)

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig