június 01, 2012

Madaras poszt linkkel...

Tegnap két kövér galamb landolt az elő-tetőnkön, az egyik kerek, kékes - fekete tollú, a másik picit kisebb, barnás-fehér mintázatú. Folyton bámulnak minket, néha hatalmasat trappolnak, úgy ugrálnak a tető szintjei között, és olyan fél óra toporgás után, néha le is szállnak az udvarra. Jelenleg még egyikük sem változott férfivá... Bár, be kell valljam, ezt cseppet sem bánom.
Na most amellett, hogy megosztottam veletek örömöm és aggodalmam a madarak miatt- mert mi van, ha nem találnak soha haza, most etessem őket? , meg egyáltalán mit csinálnak ezek a madarak nálunk? miért jöttek? - na mindegy, szóval mindezen dolgok mellett akartam mutatni nektek egy linket, a Maria Morevnaval kapcsolatosan, itt olvashattok orosz népmeséket, pl. ott van a Maria Morevna is, vagy Vaszilisza meséje, de szerintem érdekesek azok a kis képek is, ami az orosz népi művészetet mutatják be. Akik utána akarnak nézni, vagy csak érdekli őket az orosz kultúra, azoknak nagyon ajánlom.

N.Lopatin: The tale of Tsar Saltan box 1999



Ja és persze, mi volt nekem is az első kérdésem a mesével kapcsolatban?
- De most komolyan, miért volt Koscsej kikötözve a pincében? 
hümm....


SHARE:

3 megjegyzés

  1. tök jó ez az oldal, el is mentem a kedvencekbe.

    VálaszTörlés
  2. Áh, azt tudtam, hogy neked tetszeni fog- bár valahogy úgy voltam vele, hogy úgy is ismeri mindenki ezt az oldalt. Szerintem is tök jó.

    VálaszTörlés
  3. nem, még sose találkoztam vele, akkor se, mikor külön a marijához kerestem képeket.

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig