június 16, 2012

Nagy az én bűnöm...

...990 oldalas

Szóval volt Amadeának egy posztja, ami nagyon tetszett, de éppen tervezgető stádiumomban voltam, - tervezgető stádium= képtelen a bármit is megcsinálni, csak tervez-tervez-tervez-, na de most eljutottam arra a pontra, hogy leírom nektek az én vétkemet, ami nem bűn, csak én tartom picit annak, meg nem rossz könyv ez, csak még magam előtt sem tudom igazolni, hogy miért jó, és van ez az igazolási kényszer, ami már ugye jelzésértékű. Na persze tudjátok jól, hogy olvasok én ennél sokkal cifrább - rosszabb- bénább könyveket is, de ez az, ami nálam hihetetlen nagy rajongást váltott ki, és fogalmam sincs miért. Egyszerűen szeretem, meg várom a következő részeket is... ( ááá! :D )

Szóval: nagyon szerettem az első könyvet- bármennyire is olyan, amilyen- , és teljesen odáig vagyok, hogy ez az új rész meg megint ennyire hosszú lett, igazi dupla tégla, és alig várom, hogy elkezdhessem. Arra sem vagyok hajlandó, hogy kölcsön adjam nyárra az első részt, mert mi van, ha vissza akarok majd olvasni valamit, miközben a másodikat olvasom? Neem, ez a könyv teljesen kihozza belőlem a hörcsögöt, pedig nem stílusom a rágcsáló élet - kivéve persze, ha chipset rágcsálok olvasás közben. Szóval az Outlander az én téglám, amit nem adok senkinek- mert nem bírnám ki, ha az én Jamie Fraserem más polcán kezdene el építkezni. KIZÁRT DOLOG.

Felmerül a kérdés, hogy mi a fenét szeretek én benne. Hiszen ez az a könyv, ami miatt kitört a nagy Outlander - háború. Aztán meg ez az a könyv, amit több blogger olvashatatlannak tart...
Mindjárt prezentálom.

1. ) történelmi kor :
XVIII. század, ráadásul Skócia, klánharcok, szoknyás pasik, kardozás, meg ökölharc, kastélyok, loch nessi szörny- ja nem, olyan nincsen, boszorkányok, druidák. Egyszerűen imádom ezt az egészet.( Viszont lehetne ugyebár picit részletesebb, és korhűbb a történelmi kor ábrázolása)

2. ) kockázat: van egy olyan vonala az Outlandernek, amit nem szeretek, de mégis vele érzem azt a feszültséget, ami kell, ami hangulatot teremt, és ez a kockázat és az erőszak. Nem tudom, hogy mennyire reálisak ezek a dolgok, de elég részletesen kidolgozza az írónő ezeket a jeleneteket is, ami szerintem picit beteg vonás, de mindenképp működik. Szóval kell a feszültség, és ez nekem így átjön. ( Szóval utálom benne, de valahogy mégis kell hozzá. )

3. ) Jamie Fraser
Van aki szerint olyan, mint a Duracell nyuszik, hát lássa lelkem, nem ellenkezek velük :D, igen, folyton csak a szexen jár az esze, még ha a halálán van, és az ágyból sem tud felkelni, akkor is csak AZT akarja, de mindenki azt akarja, nem? Na jó, igazatok van, tényleg nem, és tény, hogy kicsit túlzásba estek az első részben, de engem nem zavart, tőlem annyit szexelhetnek a folytatásban, amennyit akarnak.Miattam ne fogják vissza magukat. ( Bár jobb lenne, ha helyette a cselekményre koncentrálna az írónő, hisz bokorban-ágyban-csatatérben-vízben-szénakazalban-cellában-patak parton-kastélyban- etc-etc már szexeltek. Igaz, még egy csomó más helyen nem.)

4.) időutazás
Ez nem olyan hangsúlyos, de azért mégis csak benne van, és ezt megint csak imádom. A sztori pedig számomra nem kiszámítható. ( Az időutazás hangsúlyosabb is lehetne- úgy hallom úgy is lesz. )

5. ) hosszú: valahogy előnyének érzem, hogy hosszú, mert bár néha olyan baromságok vannak benne, hogy leesek az ágyról, de 200 oldal után már eléri az írónő, hogy ne érdekeljen, és akkor még ott van 700 oldal! (hohó )

De persze az az igazság, hogy ennek a könyvnek legalább ennyi hátránya is van, és pontosan tudom, hogy léteznek, és pontosan megértem azokat, akik szerint ez a könyv elviselhetetlen, de nem érdekel. Mostanában sokat töröm a fejem a kémián - teljesen más ügyből kifolyólag- , és csak annyit tudok mondani, hogy itt működik a kémia, úgy értem, ha van ilyen olvasó meg könyv között, akkor nálam az első résznél ez történt. Racionális indok nem igazán van rá, de ez van, és a fene egye meg, ez jó dolog! Szóval várom a második részt.

-------------------------------

Van még egy sorozat, amit ide sorolhatnék, mégpedig a Vámpírakadémia sorozat, amit azért utálok, mert tényleg semmi extra nincs benne, és mégis imádom, és minden sorában működik, de még ennél is jobban utálom azért, mert az első két rész a többihez képest annyira nem jó, hogy egyszerűen képtelen vagyok másokat rábeszélni, hogy kezdjék el. Hisz 60% az esélye annak, hogy azt  mondják: jaja, jó volt, de talán mégsem, és 70% az esélye annak, hogy azt mondják: jaja, jó volt, csak ne lett volna az a szőke, meg az a barna hajú csajszi benne :D, szóval igen, ez a sorozat megéri a befektetést - idő+ pénz- mert a harmadik részétől nagyon jó lesz, de ezt hogy mondjam el másoknak így? Na látjátok. Egyébként totál ki vagyok akadva, hogy más már Golden Lilyt olvas, én meg nem. Neem, nem is gondolok inkább rá. Szóval csak ilyen szinten függök Mead sorozatától. Úgyhogy gyerekek ez van...

5 megjegyzés:

 1. "nagy Outlander-háború" :DD
  kíváncsi leszek, mit fogsz írni a második részről.

  VálaszTörlés
 2. szoknyás pasik:DD Nem bírom rávenni magam, hogy elolvassam az Outlandert, pedig van rá esély, hogy tetszeni fog, ha neked ennyire bejön.
  Én iiiis The Golden Lilyt akarok olvasniiiiii!

  VálaszTörlés
 3. Gyerekek, most kezdem a második rééészt, tisztára félek tőle :DD

  VálaszTörlés
 4. És felválva olvasod a Szürkével?:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos félretettem a szürke könyv miatt :S

   Törlés