november 19, 2012

Rövid poszt, amiben csak kicsit osztom az észt

 A múlt  héten olyan negatív hangulatban voltam, hogy arra gondoltam, kiírom magamból...
Szóval...

Nem szeretem, amikor a könyvek fülszövegében egy befutott íróhoz hasonlítanak egy másik írót, nem szeretem, ha valaki úgy ír könyvekről, hogy a helyesírást nem ellenőrzi, nem szeretem, ha egy könyvben rosszul választanak el. Így például: " jeg-yzet".
Nem szeretem, amikor csak nyávog a főhősnő. Egyáltalán, nem szeretek nyávogni én sem. Nem szeretem a duracell üzemmódban működő férfi főhőst. Nem szeretek arra gondolni, hogy vajon szeretnék-e én ilyen pasit élőben.
Nem szeretem, ha a könyves kritika nem a könyvet, hanem a regény műfaját kritizálja- semmi értelme ilyenkor kritizálni, nyeld már le, basszus, hogy nem szereted azt a műfajt/stílust és lépj tovább! Nem szeretem, amikor fekete háttéren kell világos szöveget olvasni. Nem szeretek egyetlen írott szöveget sem, ha nincs az írójának mondanivalója. " Nem is tudom, mit mondjak"- hát akkor ne mondj semmit!
Nem szeretem, ha valaki csak azért ír kritikát, mert szeret kritizálni. Nem szeretem nem megadni az esélyt- legyen az bárki/bármi/bármilyen eset. Utálom a spoilereket, meg hogy a vasárnap estéket megrövidíti a hétfő.
Nem szeretem a ködöt, mert begöndöríti a hajam, valamint azt sem, ha valaki a sorozatok szinkronhangját kritizálja - örüljön, hogy ő eredeti nyelven nézi, ne csesszen már ki azzal, aki élvezi magyarul.
Nem szeretem, ha valamit félrefordítanak, és nem ismerik el. Nem szeretem azokat, akik a hibáknál becsukják a szemüket, illetve, hogy szerintük én rosszindulatú vagyok, mert nem csukom be a hibáknál a szemem.
Kis prózai vallomás: nem szeretem a Szürke ötven árnyalatát és a Twilightot.
Nem szeretem duli-fulit, úúútálom a törpöket!
Nem szeretem, ha blogban félbehagyott mondatot olvasok, mert az semmi más, csak egy piszkozat.  Nem szeretem, ha megindokolom, szerintem valami miért nem jó, és erre megkapom, szimplán, hogy ízlések és pofonok.
Azt sem szeretem, amikor ezeknek az embereknek igazuk van. :)
Nem szeretem, hogy reggelente már túl hideg van, ahhoz hogy bringán járjak be dolgozni, valamint nem szeretem a szánalmas borítókat, amik arra fókuszálnak, hogy hány kockája van a főhősnek, aki épp arra fókuszál, hogy a főhősnő torkán lenyomja a nyelvét.
Nem szeretem a kakaós csigát. Nem szeretem, hogy a könyvek fülszövege majdnem mindig ugyanaz. Nem szeretem, a könyvek fülszövegében olvasni a " hihetetlen" vagy " fantasztikus" jelzőt. Egyáltalán, nem szeretem a fülszövegeket.  Nem szeretem azt a szót, hogy " basszantyú", valamint ha a boltban nem halad a sor. Nem szeretem, hogy a kult magyar regényekben mindenki Tamás, meg István, még véletlenül sem Pista meg Tomi. Nem szeretem, amikor ilyen negatív vagyok.

Ellenben, hogy pozitívat is mondjak,  szeretem az időmértékes verseket.
SHARE:

18 megjegyzés

  1. UI: nem szeretem, hogy nem működik a komment doboz.

    VálaszTörlés
  2. Ja és tudjátok, mit nem szeretek még? :D Hogy a Moly címlapján szereplő értékeléseknél, meg idézeteknél nem látom, ki írta ki őket.

    VálaszTörlés
  3. Hát erre nem is tudom mit mondjak :D :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne mondj semmit, inkább írd le, mit nem szeretsz :DD

      Törlés
  4. Nem szeretem, amikor minden értékelésre azt mondják, hogy "kritika". Olyan sokan szeretik hangoztatni, hogy ők kritikákat írnak.
    Nem szeretem, hogy az átlagemberekhez az ilyen f*s (bocsi) könyvek jutnak el, mint A szürke, és hogy minden az ilyen vackokkal van kiplakátolva.
    Én se szeretem a hosszú sort a boltban. Hát még a postán...

    Mélyen együttérzek veled:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, ezt a kritikás dolgot én sem szeretem.
      Most megnéztem a statisztikámat, és azt sem szeretem, hogy minden nap többen nézik meg a Dallas-os posztot, mint az aktuálisat :D.

      Törlés
  5. De sok problémád van:D
    A legtöbbön viszonylag egyszerűen segíthetsz. Nem törődsz vele. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ilyesmivel töltsem. :)
    De persze van egy csomó dolog ami engem is idegesít. Például a ripacsok, a dilettánsok, a fél és a síkhelyék. Mindenki, akiket úgy tudok jellemezni: kretének és agyhalottak szerelemgyereke. :D De ezek viszonylagos meghatározások. Ami nekem már sok, másnak meg semmi. :)
    Nem szeretem, hogy lassan szitokszónak számít a logika, de már kezdek hozzászokni. :)
    A helyesírás engem nem zavar. Diszlexiás és diszgráfiás vagyok. Örülök, hogy egyáltalán tudok írni :D
    De kimondottan boldog vagyok, amiért nem vagyunk egyformák. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olyan egyszerű neked örömet okozni. elég hozzá, hogy nem vagyunk egyformák. ez olyan alap.:D
      "kretének és agyhalottak szerelemgyereke." nagyon pontos, hasonlóan érzek.:)

      Törlés
    2. Most nézem mennyi mindent elírtam. :D Sík hülyék akart lenni meg kretének és agyhalottak szerelemgyerekei. :D Zenka ezt sem fogja szeretni. :D Bocsi! :) Haza kéne mennem aludni. :D
      De különben tényleg, a sokszínűség nagyon érdekes és szórakoztató. Amíg ugye van, mert mostanában egyre több a szerelemgyerek... :D

      Törlés
    3. Igen,viszont személyiségünk alapja az is, amit nem szeretünk, enélkül csak félemberek lennénk. :) Alkalomadtán majd leírom, hogy aktuálisan mit szeretek, csak hogy meglegyen az egyensúly, jó? :)

      Törlés
    4. Már, hogy mit szeretek az időmértékes verseken kívül- mert ugye ez nagyon fontos dolog.

      Törlés
    5. Ez igaz, szeretett és nem szeretett dolgok, okok és okozatok halmaza, de ha ennyire kicincáljuk akkor mi marad? Mármint a személyiséget ilyen kicsi elemek adják és a végén kiderül, ebből semmi sem a sajátunk. :D
      Ezt is nagy élvezet volt olvasni, de egy szeretem listát talán meg is könnyeznék ;)

      Törlés
    6. Erről az Ember tragédiája jut az eszembe :DD.
      Nah, ha majd egyszer akkor olyat is írok...

      Törlés
  6. Mit nem szeretsz a kakaóscsigában?

    Sö egy gondolat: nem szeretem, hogy nem-szeretem-dolgokkal könnyedén megtöltenék oldalakat, szeretemekkel viszont nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából... valahogy az egészet nem szeretem. A kakaót, meg hogy fel van csavarva :D. Még soha senki nem mondta, hogy ő sem szereti, ez fontos megkülönböztetési alap nálam: vannak, akik szeretik és vagyok én, aki nem :).

      Abban biztos vagyok, hogy sokkal hamarabb betelne a nem szeretem oldal, de merem remélni, hogy sikerülne legalább annyit írni a másik oldalból is. Azt hiszem...

      Törlés
    2. Én sem szeretem a kakaós csigát, sem a brióst, sem a bolti kalács égett alját. Talán gyerekkoromból jön, hogy muszáj volt megenni az oviban meg a napköziben, ha tetszett, ha nem. ;) :D
      Sajnos, a verseket meg alapból nem szeretem, azt érzem, hogy a rím- és ritmuskövetelmények megszabják a mondanivalót, legalább részben. :)Ráadásul a verselemzést de utáltam! (na, és ehhez magyartanár a végzettségem, jó, mi? :D)

      Törlés
  7. Izé... ennek 98%-át én is utálom, de eddig azt hittem, ez tök normális. :) Meg végre valaki szereti az időmértékes verseket, na, igazából ezért írtam, hát ez csúcs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de jó, végre valaki az időmértékes versekre is reagál :)).
      ( Komolyan gondolkodom azon, hogy újra olvasok egy ókori görög drámát, eposzt, vagy csak válogatott verseket, vagy valamit...)

      Törlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig