szeptember 22, 2012

Szombat esti vegyes

Szüreteltünk. A szőlőfürtök úgy csüggtek a büszke szőlőtőkén, mintha csak egy festmény részei lennének, mi meg szépen letelepedtünk az útra, és kimetszettük belőle az összes színt - kivéve a zöldet meg a barnát. Szőlőből sokféle van, és nem szeretnék untatni senkit sem a tudományos magyarázattal, legyen elég annyi, hogy: van a mézszínű, az óarany, a sápadt fehér, a rózsaszín, az indigókék és a sápadt kék, no meg az egészen lila.
 De apropó tudomány. A mai nap tapasztaltam meg úgy igazán, miközben a lemetszett fürtök a kezembe simultak, hogy mennyire is különböző a  szőlőfajták fürtjeinek súlya. Persze élhettem volna enélkül a tapasztalat nélkül egész életemben, de most úgy érzem, mintha valami ősi tudás birtokosává avanzsáltam volna... Hát nem csodás? :)
Úgy döntöttem, hogy akkor fogom magam csak egészségesnek tekinteni, ha sikerül kiolvasnom öt darab könyvet. Ma jelentős előrelépést értem el a dolog kapcsán, már alig van hátra Quinn Bevelstoke trilógiájának második részéből, sajnálatos módon, nem sokára befejezem. No de jönnek a Tündérkrónikák, vagyis hogy : jön a Tündérkrónikák befejező része. Mert ugye tudjátok, hogy megjelent? Ííí!, és ráadásul most nagyon nagy kedvem van hozzá.

Voltam könyvtárban is. Ami szomorú, hogy nem tudtam kivenni a Hobbitot, mert átpakolták a Gyermekkönyvtárba és így ahhoz, hogy megkapjam, be kellene iratkozni. Akkor inkább már megveszem. Aztán meg gondoltam rátok, kedves olvasók, és kivettem két könyvet, csak a ti kedvetekért:
- az egyik egy romantikus ponyva, amit még a nyáron olvastam, és nagyon vicces volt, gondoltam még egyszer kiveszem, hogy poszt is legyen belőle ( de majd meglátjátok, mit állok én ki, csak hogy a kedvetekben járjak. )
- a másik meg - kapaszkodjatok meg-, oké, akkor most még jobban kapaszkodjatok meg, jó, jó elég:
szóval megkaparintottam egy újféle Vass Virág könyvet, Sokszor csókol India címmel, amiről azt olvastam, hogy egy Vulevu reload- amiről csak megsúgom, hogy annyira nem bírtam elviselni, hogy piros ceruzával kihúztam a könyvből egy bekezdést :S- ami miatt most nem bocsáthatom a Rukkolára- fogadjátok meg: bármennyire is haragudtok egy könyvre, nem szabad megbecsteleníteni semmit! Na szóval őt is kivettem, csakis a blog miatt. (Meg kivettem még egy SEP könyvet, meg még egy Julia Quinn könyvet is.)

 Igazából elég visszalépés részemről ez az év, mert most szinte csak csajszis könyveket olvastam az évben, holott szerettem volna mást is, de egyszerűen túl fáradtnak érzem magam mindenféle komolyabb irodalomhoz.

Apropó visszalépés: visszavittem a könyvtárba a Monte Cristot, ami miatt morcos is vagyok és csüggedt. Ki kellene olvasnom, de egyrészről stresszel, hogy ilyen hosszú, miközben én mást olvasnék, másrészről bosszant, és nem köt le.

Ja, és  képzeljétek el a jelenetet, ahogy a menő fekete bőrkabátomban- ami tényleg vagány- járok kelek a városban, kezemben öt nagyon női könyv, - mert persze minek a szatyor, ugyan már? - és csak negyedórával később, amikor már átmentem a legforgalmasabb utcán, veszem észre, hogy SEP szerencsétlen rózsaszín melltartós borítóját szorongatom magamhoz szentimentálisan mindenki előtt... Na ezt képzeljétek el, meg az arckifejezésemet, amikor a harmadik utánam forduló pasi után erre rájöttem.

Igen, igen, az élet szép.

UI: ez a borító annyira szörnyű, hogy lehet, kiveszem a posztból. UI 2: kivettem a posztból
SHARE:

3 megjegyzés

  1. A Hobbit, mint gyerekkönyv? Hehe... Vajon hány 8 éves fogja elolvasni? Költői kérdés volt. :)

    VálaszTörlés
  2. De ha a Harry Potter bent van a rendes könyvtárban, meg a Neveletlen hercegnő, akkor ez miért nem? Én sem értem.

    VálaszTörlés
  3. Hát én ugyan nem olvastam, de A gyűrűk urát igen, és annak alapján nagyon nem tudom elképzelni, hogy gyerekkönyv legyen.

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig