július 13, 2012

A szürke ötven árnyalata

FIGYELEM, 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK SZÁNT POSZT
( apró spoilerekkel, és olyan kifejezésekkel, amiket általában véve nem használok)

 - De ha olyan keményen dolgozik, mivel hűti le magát?
- Mivel hűtöm le magam? - Elmosolyodik, kivillantva tökéletes, fehér fogait. A lélegzetem is eláll. Tényleg gyönyörű férfi. Be kéne tiltani, hogy bárki is ilyen jóképű legyen.
- Nos, hogy az ön szavaival élve, lehűtsem magam, repülök, és különféle fizikai tevékenységeket végzek. - Kicsit áthelyezi a testsúlyát a széken. - Igen gazdag ember vagyok, Miss Steele, és költséges, figyelmet igénylő hobbijaim vannak...

Hahaha! Mennyire vicces surmó már ez itt! Basszus. Na szóval, egyszer volt, hol nem volt, volt egy lány, aki mindennél jobban szerette a konzervatív romantikus könyveket, meg egy perverz állat, aki egy képzeletbeli, folyton csillogó vámpírból - azaz egy Twilgiht fanfictionből- fejlődött ki, nyilvánvaló genetikai mutáció következtében, szerzett milliókat, megszövegezett egy szub-dom szerződést, és úgy a könyv felétől elkezdtek szexelni. Aztán addig keféltek, amíg...

Gyerekek, én egyszerűen rosszul vagyok, ha csak ránézek erre a könyvre. Főleg, hogy ismertem egy olyan surmót, aki mindig ilyen nyakkendőt hordott... Képtelen vagyok a kezembe venni, annyira nevetséges és szánalmas, és mégis érthető, hogy sikere van. Egyrészről sikerkönyv, mert jó a marketingje, más részről sikeres, mert még mindig ott tartunk, hogy ami kapcsolatba hozható a Twilighttal, az szuper jó, harmad részt sikeres, mert a szexről szól, ráadásul olyan szexről szól, ami akár tűnhet mocskos szexnek is, legalábbis egy konzervatív kapcsolatban. Mindenki szeret leselkedni, és mindenki szeret olyan dolgokról sugdolózni, ami állítólag mindenütt téma. Ráadásul E. L. James könyve a cikkek szerint fellendítette a szexuális segédeszközök forgalmát, és megmentett pár vegetáló kapcsolatot, de hogy ez mennyiben igaz, én nem tudom, meg inkább nem is érdekel. Hogy őszinte legyek, engem nem nagyon indított be, de szinte biztos vagyok benne, hogy ez a könyv nem nekem íródott.

Nem szeretnék csúnyát vagy rosszat mondani, de az utóbbi időben úgy érzem, valóban igaz a tétel, hogy a nők is vágynak valamiféle pornó szerűségre, és ne vessetek most ezért, kezeljük tényként, hogy a nők is vágynak erotikára szenvedéllyel, erre az igényre íródnak az erotikus könyvek, és ennek a hatására lettek népszerűek a duracell vámpírok és társaik is. Az urban fantasykat nem feltétlenül sorolom ide, de akkor is igény bennük, ez;  ez az egész, amit a könyv miatt volt idő, hogy olyan szinten megvetettem, hogy inkább heréltem volna ki minden kidolgozott testű Adoniszt, mint hogy egy pillanatra is velük képzelegjek. Mélyen megvetem azt, amit ez a könyv képvisel, mondjátok rám, hogy konzervatív vagyok, mondjátok azt, hogy túl komolyan veszem, nem érdekel. Ez egy szemét, elborzadok már csak attól, hogy tudom, mennyire sikeres. Szeretném jelezni, hogy itt elsősorban nem a szexnek ezen válfajáról lenne szó, hanem magáról a könyvről.
De leírom inkább, hogy jutottam el ide.

A történet szerinti Anastasia Steel a fülszöveg szerint roppant okos és érett nő, ámde olyan tapasztalatlan a szerelemben, mint egy apáca, 21 éves és még sosem fogta meg pasi a kezét, állítólag csókolózott, de azt homály fedi, hogyan,  és általában a punnyadást és a klasszikus angol irodalmat kedveli.(( Közben pedig mindenre azt mondja, hogy idézem, szent szar. ))
Történetünk másik főhőse a szexi – idézőjelben szexi- Christian Grey aki 27 évesen billiárdos, milliárdos és egy személyben a világ legszebb férfija, aki miután Ana Steel beesik – szó szerint- beesik az ajtóján, meg van győződve, hogy újra megtalálta szíve rég dédelgetett vágyát: egy lányt, akit a játszószobájában szépen kikötözhet, összeverhet, szájba dughat,  fenyíthet és étellel tömhet, csupa szokásos dolog, mondhatnám úgy is, hogy stb, stb... Mindemellett képtelen elszakadni a lánytól, mert az olyan ártatlan. A tetű.

Na most csak nekem sántít ez a sztori?

 Tudjátok ez megint csak egy történet, ami nőknek szól, és nőknek közvetít buta reményeket és énképeket, miszerint ha megfelelően romantikusan látod a párod, még akkor is, ha csak akkor élvez el, ha egy oszlophoz köt, és minden egyes alkalommal kijelenti, hogy idézem, most keményen meg foglak dugni, szóval, ó, drágám, ezt is le kell nyelnie egy fiatal romantikus lánynak.  Vagyis nem csak ezt kell lenyelni. De bocsánat a profán nyitás miatt. Ilyen az élet.
Annyira gyűlölöm, hogy odáig jutottunk, mi nők, hogy egy elmebeteg pasit is kicicomázunk, és megvédünk, mert az gazdag, és jó az ágyban.Tudom, hogy a sorozat végére Christian tündi-bündi kismackó lesz, de azért ugye ti is láttok ebben az egészben valami olyat, mintha villogna a vészjelző, és azt mondaná, hogy ez valahogy azért mégsem normális dolog. Nemcsak azért, mert Christian közvetetten ugyan, de a lányra erőlteti a dolgot, hanem azért mert maga Christian és az úrhatnámkodása is hamis, hiteltelen és szánalmas dolog.
Akárhányszor ehhez hasonló könyveket olvasok, teljesen elcsábulok én is olvasás közben. Legyünk őszinték, a pasik erősek, morcak, állandóan készek mindenfélére, és ha ilyen klasszul gyűrik a lepedőt, semmi gond, hogy zizik, vagy hogy mások vérét szívják. Na most egy urban fantasynál ez nem olyan hatalmas gond, mert azt mondom magamnak, ez pont arra megy ki, hogy valami különlegest, hogy izgalmasat alkosson az író, én meg valami különleges és izgalmas szituációba keveredek vele, erre azt mondom, jó, semmi gond.
Na de itt? Ahol az a cél, hogy egy full szexi pornó love storyt olvassak…Értitek, már ez elképzelés is hülyeség. Akkor legyünk őszinték, és ne tuszkoljuk bele ezt a szerelemet, mert ez így nem jó. Olyan orbitálisan nagy hülyeség, hogy szívesen megráznék mindenkit, aki szerint ez a csúcs romantika. ( Felháborodásom oka egyébként, hogy tavaly a Goodreadsen ez volt a második legromantikusabb könyv, na azért kezeljük már a helyén a dolgokat picit, könyörgöm.) Na de a lényeg, a lényeg, hogy Christian kurva jól ellátja a csajt, igaz, hogy minden szex közben kijelenti, hogy most akkor jó keményen meg foglak dugni Anastasia, és szinte minden szex jelenetben megmondja, a csaj mikor élvezhet el. De ez alapjában véve romantikus dolog, nem? Hát persze, hogy az, vagy legalábbis ezt kívánja sugallni a könyv. Pontosabban körülbelül azt akarja E.L. James a torkomon lenyomni, hogy ez is egy olyan szituáció, amit el kell viselnie egy nőnek, hogyha  szeret egy férfit.
Csak félve kérdezem, ugye nem csak ennyire vágyunk? Oké, ez egy szexfantázia, de akkor álljunk már meg itt, mert ez a történet egy olyan egészségtelen kapcsolatot állít be szépnek, ami szerintem már botrányos. Egy szerelem jóval több ennél, és jóval több annál, hogy Christian milyen menőn választ bort, meg hogy megpróbál normális lenni a csajjal egy idő után, mert így is úgy is ez a pasi beteg. És nem azért, mert a szexet így szereti, vagy így kívánja, hanem azért, mert minden mást csak úgy tud élvezni, hogy közben a másik kicsit szenved. Aztán nappal átvált tündi-bündi uraságba, - ANASTASIA EDD MEG AZ ÉTELT, - oh, de utálom, mikor ezt teszi, de olyan szexi, blöááá!  Mint ahogy demonstráltam, főhősnőnk annyira hülye, hogy ha odaállítanának Christian Grey mellé egy táblát, amire rá lenne írva, hogy KRETÉN, a csaj akkor is csak azzal lenne elfoglalva, mennyire csillog a pasi foga. 

A könyv koncepcionálisan szerintem hamis. Ana Steel pontosan azt a sodródó kis hölgyikét közvetíti, aki Bella volt a Twilightban, és ebben valóban nagyon hasonlít Bellára, meg abban, hogy egy idő után elfogy a szókincse és nem tud mást mondani, mint idézem " szent szar" , ami roppantul idegesítő. De míg Twilight Bella Edwardon csüggő rajongása csak előrevetít egy ilyen kapcsolatot, ami szerencsére a nagy vámpírrá válás miatt  nem jön létre, itt a csaj egyszerűen kitalálja, hogy szereti a pasit, és akkor onnan kezdve korbácsolhatják, úgy csinálhatnak vele dolgokat, hogy fogalma sincs, mit csinálnak, és még viszonyítási alapja sincs. Már most megmondom, hogy ez a kiscsaj sokkal boldogabb lett volna az életben, ha sosem találkozik Christiannal. De mint mondta, a fiú a szomszédból nem regényhős, a képzelete  nem tud mit kezdeni vele. Oh, Ana, hát csak ennyire futja?
Nyilvánvalóan az írónő kimenti majd férfi főhősét mindenből, előre látni, hogy levedli majd rossz tulajdonságait, amik egyébként eleve hamisak, hiszen  a szex is inkább csak szerepjátékszerű, nem véresen komoly- ezt ugye a szituációból tekintve fontos kiemelni- , és mégis, ha belegondolok, hogy mindezt ez a csaj, csak eltűri, mert ezzel talán megfoghatja magának a pasit, hát könyörgöm, inkább már nem mondok semmit sem. Illetve mégis.
A történet első harmada még viccesnek is mondható, ha eltekintünk attól, hogy egy ingatag lábakon álló fanfiction, de az egész hírverés megint csak hazugság, mert hogy SPOILER hiába beszélnek egy csomót a szexszerződésről, meg hiába tárgyalnak róla, nem is lesz semmilyen szexszerződés, csak szex. De ezt a " csak szexet", úgy kell elképzelni, hogy ezek itt elkezdenek szexelni, és nem csinálnak mást, csak szexelnek - kikötözős, korbácsolós, keményen megduglak-ozós-  módon, és ennyi. Az ég adta világon nem történik semmi. Ja, néha még esznek is picit, " edd meg az ételt Anastasia" stílusban. Aztán felébrednek és megint dugnak, és ha nagyon muszáj elmennek családlátogatásra, WC-re, vagy dolgozni...
 Chrisitian tetű Greyről csak annyit, hogy szava járása a következő mondat: " Anastasia ne harapd a szádat, mert keményen megduglak. " Ez. Elkezdtem számolni, hányszor mondhatja, de aztán már csak nevettem. Ez az álompasi gyerekek, idáig jutottunk. A srác amúgy eleve tudja, hogy nem normális vagy inkább úgy fogalmazok, azt gondolja magáról, hogy nem normális - Anastasia, neked félned kell tőlem- , ó, basszus, akkor ha ezt tudja, kasztráltassa magát, és mindenki boldog lesz,  akar elviekben egy alávetettet, de szerintem inkább olyan, mint mikor a hülye gyerekek megnéznek egy pornófilmet, és mikor ki akarják próbálni, rájönnek, hogy nem megy nekik.  Itt nem a művelettel, hanem a koreográfiával van a gond.
Ana szerint amúgy a srác " bájosan kedves". De nem kell rá hallgatni, ő csak a hasonló szavakat ismeri.
A kemény szexkorlátokat tárgyalva például azt gondolja róla, hogy milyen jó már neki, mert " ez a szép, különös, hóbortos férfi őt kívánja", bár milyen kár, hogy fogalma sincsen arról, mi az, hogy fenékdugasz.
Hát inkább ne számoljuk össze a csaj IQ-ját, légyszi. Főleg, hogy annak is örül, ha az étteremben helyette rendelnek, mert úgy sem tudna dönteni, ha ez a szép férfi vele van. :D

Tudjátok most direkt felbosszantottam magam, mert a világ legromantikusabb dalát hallgatom a poszt írás közben, és nem nem akarom elhinni, hogy mi nők ilyen felületesek és buták lennénk. Hogy elég nekünk egy karakter nélküli, jó testű majom- hát nem szörnyű, hogy minden jó pasinak van valami megrázó dolog a múltjában, ami miatt ilyen gonosz tapír lett?- , egy cselekmény nélküli buta regény - hát nem szörnyű, hogy ez is trilógia lett? letudták volna egyben, és kész- , és már a fellegekben járunk. Hogy nem érdekel minket, hogy a szöveg színvonala egy nagy nulla, hogy a szex is csak buta funkcionális, szöveges, szituációs gyakorlat. Én teljesen kész vagyok, hogy embereknek ez kell. Hogy ennyi elég. Ez nem romantika, erre még az Anastasia féle szent szar is túlzó, ez egy buta fanfiction stílusú könyv, ami szerintem káros az egészségre. Butítja és tompítja az embert; ó lehet, fel is izgatja, de szerintem ettől még nem éri meg az árát, és a rászánt időt.

Az, hogy mennyiben hasonlít a Twilightra engem hidegen hagy, mert a Twighlightot is elfelejtettem rögtön azután, hogy elolvastam, szerintem azért vannak önálló vonásai, de egyiket sem nevezhetném valami jó dolognak. Ana Steel egy buta lány, és baromi fárasztó. Christian Grey meg hülyén játssza a dom-ot. Nem hiteles, de hát beteg szegény, persze, hogy nem megy neki. Majd a következő részekben biztos meggyógyul.

Tudjátok, én tudok nevetni a női regényeken, de ha már a szóismétléseknél tartunk, a jegyzeteim között a legtöbbet használt szó ez volt: basszus. És ezzel szerintem mindent elmondtam.
SHARE:

67 megjegyzés

  1. nagyon jó poszt lett, és elég helytálló észrevételeid vannak.
    és igen, szerintem van a nőknek egy igen vastag rétege, akinek ennyi elég. a valóságban is, nem csak mesehősként. a pasi fullgazdag, ráadásul tökéletesen néz ki, hát miért ne engedjen meg neki mindent? az életben többet semmi gondja nem lesz, csak el kell viselnie némi megaláztatást. de mikor olyan jóképű, és olyan jó a segge, és micsoda autója van...
    szal vannak ezek a nők, és mivel sokan vannak, nem is csodálom, hogy ekkora siker lett a könyvből, elvégre ki ne szeretne magáról olvasni.

    és igazából a pasiknak is van egy rétege, akinek elég annyi, ha a nő jól néz ki. hogy inkább ki se nyissa a száját, olyan ostoba, az már nem lényeg. ezek ketten általában egymásra is találnak, mert ugye ezek a pasik is általában olyanok, hogy inkább ne kezdjenek beszélni, mert elmúlik a tökéletesség illúziója.

    a könyvet nem olvastam, meg nem is fogom, úgyhogy nem tudom, hogy egyébként ilyen téren mit sugall, mert lehet, hogy a szex itt a központi probléma, de ha két ilyen ember egymásra talál, mi más lehetne a kapcsolatuk alapja, ha nem a szex? ennyi telik tőlük, másra nem képesek. még akkor is, ha csak a pénztárcája meg az autója gyönyörű, és maga a pasi annyira nem, a szex az egyetlen, ami közös téma lehet, ehhez nem kell ész, intelligencia, és még csak beszélni sem muszáj közben.

    sztem Ana megérdemli a sorsát, mint ahogyan a sok hozzá hasonló is a valóságban. nekik így jó, úgyhogy talán annyira nem is lehet rossz az életük, elvégre a pasi tökéletes, és ez elég mindenhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából igen, a szex nyilván jól megy nekik, csak alapvetően ez úgy történik, hogy a srác nagyon élvezi az egészet, a csaj meg azt sem tudja, mit csinál, de jó neki, mert a sráccal van :D. De azért elélvez, ha a pasija mondja neki. ( Tehát el vannak elég funkcionálisan.) Persze a pasi meg kezd kiengedni, kezd normális dolgokat csinálni, pl. a végén már meg tudja tisztességesen is csókolni a lányt, viszont nekem Christian Grey mindig olyan volt, mint valami skizofrén, mert amint reggel lesz, és ki uralkodta magát, tiszta nyál lesz, szinte kenyérre lehet kenni. Ami nekem már megint csak iszonyúan taszító dolog.

      Valahol olvastam amúgy, hogy genetikailag a pasik a szaporodásra vannak kódolva, míg mi nők a biztonságot keressük, ezért imponál ennyire a pénz. Nem tudom, hogy az ilyen kapcsolatokban eljön-e a pont, amikor ezek a nők-férfik be merik vallani maguknak, hogy nem boldogok. Vagy lehet még boldogok így is.

      Törlés
    2. nekem gondjaim vannak ezzel a parancsra élvezéssel. ez azért nem így megy, úgyhogy innentől azért megkérdőjelezem az író tapasztalatait is etéren.:))
      állítólag megírja majd ezt az egészet a pasi szemszögéből is. annyira nem lennék meglepve, ha a pasi megfelelési kényszerből csinálná, és a végén kiderülne, hogy ő igazából a lelke mélyén egy kedvességre vágyó, és nagyon szeretetreméltó pasi, aki ezzel a domos szereppel csak kisiklott egy picit.:D

      Törlés
    3. szinte biztos így lesz, még őt kell majd sajnálni, amiért az történt vele, ami, és ilyen szegényke lett. ( Spoiler: a srác egy prostituált fia volt, aztán örökbeadták, aztán pedig egy öreg domina vezette be a szexuális életbe., Plusz éhezett, meg minden. ) Biztos vagyok benne, hogy ki lesz emelve, mennyire sajnálatra méltó sorsa van.

      Törlés
  2. Nagyon jó kis bejegyzés lett, és örülök, hogy végre valaki más is kimondta, hogy Mr. Szürkeszem valami komoly problémával küzd (vagy nem küzd). A sok pozitív vélemény után, amit olvastam, már kezdtem azt hinni, hogy velem van a gond, és valamit biztosan nem vettem észre a könyvben, amit mások igen. De ezek szerint nem így van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hümm, emlékszem a posztodra, és igazad lett, bár annyira nem szedtem darabjaira :D.
      Szerintem nem normális, hogy mindenben romantikát akarunk mi nők látni. Az jó, ha leszalad a roló, de ésszel is olvasni kell, vagy nem tudom. Szerintem jó, ha az ember néha elgondolkozik, mit olvas.

      Törlés
  3. Zenka, tízből tizenöt csillagos a posztod, imádtam olvasni és elküldtem annak az ismerősömnek is a linket, aki boldogat küldte nekem hogy micsoda jó kis új szenvedélyünk lesz, egy erotikus trilógia blabla, azóta bombázom őt a könyvet szidalmazó és lehúzó értékelésekkel. :)
    Nem tudok érdemben hozzászólni a történethez, mivel a legtöbbet úgy egyáltalán most tőled tudtam meg róla, eddig csak annyi volt meg hogy sub-dom szexes valami, és hogy fanficből nőtte ki magát.
    Viszont egy olyan észrevételem van a sikerével kapcsolatban, hogy az a nagy baj, hogy elfelejtjük néha, hogy igen, mi bizony olvasunk, nem is keveset, sőt, nagyon nagyon sokat, már-már ártalmas mennyiséget (haha :D), de mások számára nem az az olvasás mint nekünk. Így aztán ha ők kapnak valami olyat, amiben elkezdenek túlfűtve szexelni és szembejön egy pénisz és egy keményen megduglak mondjuk azok után, hogy nekik teszem azt az Egri csillagok, majd a neveletlen hercegnő naplója, majd pedig a Twilight volt a meghatározó "könyvélmény", esetleg még egy-két nyári olvasmány, Vass, Fejős, mit ne mondjak, és ezek a pipik totál belehabarodnak egy ilyen sztoriba, csak azért, mert nincs sok köynvtapasztalatuk sem a jól, sem az annyira rosszul megírt könyvekkel, így a különbségtétel is nehéz. Nem érzékelik úgy a karakterek kidolgozatlanságát sem, mert kapnak egy felfűtött valamit, amit meglovagol az agyuk és igen, még talán azt is elhiszik, hogy megreformálják esetleg punnyadó szexuális életüket, holott ebben az egészben semmi egészséges nincs.
    Persze egyáltalán nem akarom lehúzni akinek ez tetszik, mert el tudom képzelni, hogy kikapcsoló, nyári valaminek igen, elmegy, főleg ha valaki az erotikusabb vonalat kedveli könyvekben, illetve ha valóban több, más könyvélménye is, van, DE sztárolni meg isteníteni azt nem kéne. A hype félig-meddig a hypenak köszönhető, másfelől meg annak amit fentebb fejtegettem, harmadrészt meg hogy igen, vágynak a nők a pornóra, csak úgy neveltek mindenkit, hogy nem szabad, meg mocskos, meg fujj, ezért beburkolják egy szürke borítóba, elegáns cím és elegáns nyakkendő mögé, csak sajnos megpróbálnak sztorit csinálni belőle, amitől egyrészt: soft lesz, és akkor ne próbáljunk sub-domolni, ha már soft!, másrészt meg az már nem pornó, ha sztorizgatunk és szerelem van, és szép e pasi és juj zavarban vagyunk. Ehh.
    Nem szeretem amikor ilyen buta libákat mutatnak be, és tényleg elkeserítő, hogy valaki ebben nem talál semmi különöset, sőt, vannak valóban ilyen lányok, és ide tart a világ, hogy csillogó fogsor, jó bor, zéró agy.

    Most hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
    Szabadulj meg a könyvtől zenkám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. PuPilla, tök jól leírtad, amit már nem bírtam tegnap éjjel megfogalmazni, hogy igen, vágynak nők a pornóra, szexre, erotikára, ebben semmi gond nincs, de ez a sub-dom hype egy oltári nagy hazugság, mert az egészből pont a szerelmi szál miatt egy soft valami lesz, amit hiába címkézünk romantikának, nem az.
      S persze lehet a trilógia harmadik részével együtt már átkeverednek a kategóriák, de itt és most nem látok benne semmi mást, mint a tipikus női butaságot, ami felháborít. ( Nem vagyok feminista, szerintem az jó, ha a férfi valamelyest erős egyéniség, ha tud kezelni, ha irányít kicsit, de ez a könyv kihozta belőlem még ezt is ...)
      És valóban, az aki keveset, kevés félét olvasott, az nem látja át, milyen az a romantikus sztori- vagy kalandregény, vagy akármi, amiben olyan karakter ábrázolás van, hogy megszakad a szíved, vagy vigyorogsz, vagy akármi, mert annyira átjönnek az érzelmek.

      Viszont a kommentet nem tudom kijavítani, törölni meg nem akarom, mert olyan jó lett :D

      Törlés
    2. Nem tudom hogy alakul a trilógia következő és záró kötetében a dolog, de nem hiszem hogy alapjaiban meg lehet rengetni amit elsőre kialakított. Ha meg igen, akkor egyszerűen hiteltelen az egész.
      PErsze, teljesen igazad van, én is szeretem ha a férfiban van nyers erő, meg felül tud kerekedni, és tud dominnáns lenni a kapcsolatban anélkül hogy ez elnyomás lenne vagy akár szadizmus, de némelyeknek nagyon lazák a határvonalak, vagy már nincsenek is :(
      És ahogy Nima is írta, a szex az egyetlen "közös" pont, mégis milyen kapcsolat lehet az ilyen. Gyenge alapok.

      Ja, bocsi, nem tudtam hogy nem lehet javítani a kommentet, freeblogban lehetett. :)) Nem baj, akkor így marad, utána úgy is ott a lábjegyzet XD

      Törlés
  4. A hype félig-meddig a *hypenak köszönhető...

    A *Twlilight hypenak, kijavítanád? :)

    VálaszTörlés
  5. Uh, ez baromi jó poszt lett :) igazából nem tudom eldönteni, hogy akarom-e én ezt a könyvet, de a kíváncsiság hajt...
    Nima nagyjából leírta, amit gondolok erről az egészről, annyit tennék hozzá, hogy sajnos ijesztően sok olyan lány van, akik bármit, szó szerint bármit bevállalnának azért, hogy legyen pasijuk. És ők jellemzően nem a buta picsák, akiknek csak pénzes pasi kell, hanem olyan lányok, akiknek nincs önbizalmuk, mert az anyukájuk, a volt pasijaik, a társadalom, akármi, beléjük nevelte, hogy nem elég szépek, nem elég okosak, nem elég akármilyenek, és sokáig nem találnak pasit, aztán eljutnak odáig, hogy már bármit lenyelnek, csak meglegyen a férj meg a két gyerek meg a kutya. Hogy a férj közben fűvel-fával félreszexel, esetleg fura üzletei vannak, esetleg egy tapló, az nem számít, csak legyen valaki.
    És ez sajnos tök hétköznapi, látom magam körül ismerősöknél, és csak egy hajszál választja el attól, hogy ha akar, verjen meg, csak legyen valakim. Ez az ijesztő, hogy ennyire kiéhezett egy csomó ember a szeretetre (?), és ennyire nincs fogalma arról, hogy milyen egy igazi, kölcsönös szereteten és megbecsülésen alapuló kapcsolat, hogy bármit bevállal.
    És szerintem az ilyen nők (is) teszik sikerré ezt a könyvet, mert nem látják meg benne azt az álságosságot, amit a saját életükben sem hajlandóak észrevenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem hiszem, hogy a te eseted lenne a könyv, javaslom majd az akciót, vagy az e-bookot, mert ennyi pénzt a kíváncsiság nem ér meg. ( Mondjuk szerencsére sikerült elcserélnem. Vagyis folyamatban van az ügy. )

      Igen, ezen a dolgon már én is agyaltam, főleg, hogy én pont abban a korban vagyok, amikor már illő egy funkcionális kapcsolatot felmutatni, és senki nem érti, mi bajom van. De csak azért, hogy felmutassak valakit, én nem szenvedek. Az ilyen kapcsolatokra mondta valaki nekem egyszer, hogy egy -két év múlva nem más, mint "társas magány". Ott fekszenek egymás mellett, és azt sem tudják, hogy mi a fenét akarnak egymástól, de hát ha már így maradt, akkor így van.
      Nem hibáztatom őket, mert lehet, hogy valakinek még ez is jobb, mint a semmi. Én másmilyen vagyok.

      Törlés
  6. Mekkora jó már ez a poszt, gyanítom sokkal jobb mint a könyv maga, igazából nekem - kibicnek - megérte, hogy elolvastad, mert kifejezetten jól szórakoztam a poszton. Akkor írod a legjobbakat ha felhúzod magad valamin, ezt már megfigyeltem.:)

    Magát a témát a többiek jól kivesézték előttem, csak azt nem értem, hogy mi köze van ennek a könyvnek a Twilighthoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod, még írhattam volna, hogy minden tiszta legyen :D - csak így is kirostáltam belőle egy csomó mindent.
      Szóval az a lényeg, hogy ez eredetileg egy Twilight fanfic volt, ami azzal a céllal íródott, hogy lássuk Bella és Edward hálószobai kis életét. ( Nyilván hatalmas sikert aratott a dolog.)

      Hát ha ezt a posztot akkor írom le, amikor bezártam a könyvet, na akkor még ennél is cifrább lenne :D, de amúgy köszi, amikor így kipuffogom magam, utána már nagyon jó. Javaslom mindenkinek terápiás célzattal...

      Törlés
    2. Kösz, én most ezt kihagyom:) de majd lesz más, biztos vagyok benne:)

      Törlés
  7. Remélem, nem csak én vagyok ezzel így, de nekem a tökéletességről nem az überjóképűség meg a menő kocsi jut az eszembe.

    Nekem ez a könyv már akkor gyanús volt, amikor megtudtam, hogy egy gazdag csávóról szól, aki persze nyilván elképesztően jóképű. A magam részéről az olyan mondatoktól, mint "Elmosolyodik, kivillantva tökéletes, fehér fogait. A lélegzetem is eláll. Tényleg gyönyörű férfi. Be kéne tiltani, hogy bárki is ilyen jóképű legyen." - na, szóval, az ilyen sablonos hülyeségektől eléggé tudok hörögni, mégpedig azért, mert ebben az égvilágon semmi fantázia nincs, ha telhetetlen volnék, még azt is hozzátenném, hogy a karakterábrázolásról már nem is beszélve. (Ellenben ez: "a fiú a szomszédból nem regényhős, a képzelete nem tud mit kezdeni vele" - ez mi?? Szerintem meg a szomszéd fiúkból lesznek a legjobb regényhősök. Uff.)

    Egyébként azt nem tudtam, hogy egy nő írta, én komolyan azt hittem, hogy egy férfi. Ez mindjárt más megvilágításba helyezi az egészet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy először én is azt hittem, hogy ezt pasi írta, de nem. ( plusz a pasik ezt a témát teljesen másképp tálalták volna :D)

      Törlés
  8. Alig vártam, hogy megírd ezt a postot:)
    Nekem van egy barátnőm, intelligens, udvarias, és imádja ezt. Meg Wardot, Beatrice Smallt, Singhet, stb., én pedig alig bírom megállni, hogy ne kapjak rángógörcsöt. Könyörgöm, miért szinte csak ilyeneket? És nem tudom, hogy miért, és ő tud erre értelmes magyarázatot adni. Szerintem rá nagyon igaz, amit @Pupilla írt, csak azt nem tudom, hogy tereljem el másfajta könyvek felé is... de az is lehet, hogy nem kellene terelgetnem, elvégre nem ötéves kisgyerek, akinek fogni kell a kezét, miközben átmegy a zebrán.
    De hogy valami relevánsat is írjak: sose értettem azokat a lányokat, akik a pasi kocsiját, bankszámláját, cipőjét, fogsorát stb. nézik, és nem magát az embert. Oké, foga legyen, lehetőleg ne kettő:D, de ez a lányok és az adott pasi hiányosságait, amiket magukban éreznek, nem fedi el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy ha már kettő foga van, akkor az két teljes kivehető legyen, és akkor legalább úgy látszik hoyg van foga :D
      Egyébként én mindig jót röhögök ha bárkinek a fogairól írnak, mert persze azok mindig ragyogóak, és csillogóak és szépek... Jahj. Egyetlen üdítő kivétel Hermione Granger a maga kis kapa fogaival :)))
      Visszatérve az eredeti témához, örülök, hogy nem sértőnek, bántónak tűnt amit írtam ezzel kapcsolatban, mert én is fenntertom, hogy felőlem olvassák nyugodtan, akik kikapcsolódásnak akarják olvasni, bár szerintem akik többet olvasnak és olvastak már jó szerelmi vagy kalandregényeket, nem találnak sok mindent az ilyesfélékben. Az én egyik legjobb barátnőm is olyan könyveket olvasott mindig hogy ihajja, és én megpróbáltam terelgetni, de hozzá kell tenni, hogy akkor még tinik voltunk. Végül az én "nyomásomra" olvasott Harry Pottert, és imádja a mai napig, arab nőkről szóló könyveket (Waris Dirie, Jean Sasson), Alice Hoffmant, és pl az én nyomásomra nem olvasta el a Twilightot :D
      Szóval lehet azért terelni ha olyan a kapcsolat, de ez kétoldalú, és nyilván ha szereti ezt, akkor nem éri meg ilyenen összeveszni. :) Szépen ki kell bírni a rángógörcsöt :D

      Törlés
  9. Mindenkivel egyetértek :D
    én úgy vagyok vele, hogy amíg létezik ez a fajta férfi és ez a fajta nő, addig ők tényleg elvannak egymással, nekünk meg marad a krémje.
    tovább megyek: amíg a tömeg ilyen könyvekért rajong, addig mi mondjuk xy-ért meg z-ért egy szűk körben, ahová csak egy bizonyos "elit" réteg tartozik és nem is könnyű bekerülni.
    nagyon sznob hozzáállás, de ez az igazság, ennyi :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olyan ez, mint az arisztokrácia. azzá nem lehet válni, oda születni kell.

      Törlés
    2. :DDD Ezen besírtam :DDD

      Törlés
  10. Örülök, hogy más is úgy van vele, hogy ez a könyv egy nagy kalap szar. Egy könyv, ami egy eldeformálódott férfi- női szexuális kapcsolatáról szól és ami rengeteg nőnek és férfinak jelenthet "útmutatót" hogyan viselkedjenek "egészségesen" kapcsolatban. Szörnyű! És nemcsak az amcsik vevők erre. Brr.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy maga a könyv részemről nem sugallta azt, hogy ez a jó kapcsolat mintája, már inkább azt, hogy ez a jó szex, na de a női agy olyan, hogy pillecukorral borítja be még a korbácsot is, csak romantika legyen :D.

      Tényleg nincs gond azzal, ha valaki ezt szereti, csak engem totál felháborított, hogy tavaly ez volt a második legjobb romantikus könyv. Ez nem romantika és nem szerelem, kezeljük már a helyén a dolgokat.

      Törlés
    2. Te jó Isten, mi volt a legjobb????

      Törlés
  11. Ezek szerint vannak még rajtam kívül akik nem reszketnek a Tvájlájtért :-) Nekem kimaradt az életemből könyv és film formában is. Azt hiszem a nyakkendős nélkül is fogok tudni élni. A hülyenők meg felőlem vihetik a hülyepasikat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak az a baj, hogy nem mindig CSAK azokat viszik. ( Azt hiszem. )

      Törlés
  12. Silány, hatásvadász, ösztönökre ható- hatni akaró- szar. Stílusa, szókincse, cselekménye nulla a köbön. A legalja Romamtica füzet trilógiává turbózva. Csalódtam a koadóban. Meg ne vegye senki!

    VálaszTörlés
  13. Az, hogy ti nem szeretitek ezt a formáját a szexnek, az nem baj. Az hogy elítélitek, az már igen.
    De az igazi gond, hogy ezúttal nektek van igazatok. A nő nem bdsm rajongó, de mégis megteszi, mert kell neki a férfi és a szex. ÉS sajnos egyre több ilyen van.
    Továbbá, aki az ilyen szexet szereti, nem elmebeteg, kretén, vagy pszichopata, egyszerűen csak más. Ez a dolog a beleegyezésről szól. Ha ők élvezik a lelkük rajta. Csak ahogy feljebb említettem, vélhetően a nő kevésbé élvezi, csak legyen már végre valaki, aki megdugja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapvetően nem vagyok az a típus, aki azt mondja erre vagy arra, hogy egészségtelen, beteg dolog. Nyilván nekem ez nem a szex netovábbja, másnak az, szóval erre tényleg azt mondhatom, én ezt nem tudhatom :). De tényleg az van ebben a könyvben, ahogy mondod, hogy a csaj nem akarja, nem így akarja, csak van olyan hülye, hogy belemegy és még közben romantikusan ábrándozik.
      Christiannal meg az a bajom, hogy már most látom, hogy az írónő kezdi mentegetni, hogy ez csak apró elmezavar, ki fogja nőni ő ezt, tehát alapvetően a koncepció szerintem az, hogy a srác most csak el van tévedve- és igaz, mert sehogy nem jön össze neki, még amikor megjátssza az Urat, akkor is mű az egész.

      Törlés
    2. Már elnézést, de hogylenne tökéletes a BDSM olyannal aki akarja? Pont az alényege, hogy a másik ne akarja különben kamu lenne az egész "rákényszerítem a másikra az akaratom és használom a testét" rész.
      37F

      Törlés
  14. A poszt kitűnő, néhány kommentnek meg adnék egy nagy like-ot. Itt vigyorgok már percek óta.:D Ez jobban esett bárminél.
    A könyvről... Nos, mikor az Ulpius először lehozott belőle részletet, még angolul, már tudtam, hogy nem érdekel. Az erőszakos reklámkampány egyszerűen csak növelte az ellenkezésemet. Bementem egy könyvesboltba és az egész kirakatban csak ezt láttam. Minden második blogon ott virított a képe és bár önmagamat könyvoholistának titulálom, ismét nemet mondtam. Azóta pár helyen bele futottam és gyanítom a végére mindkét főhős ráébred a hibáira, kiküszöböli és lesz nagy holtomiglan, de ez sem csigázz fel. Főleg azért, mert szerintem akármennyire fanfic az alapja, inkább egy karikatúra, ami kifigurázza, eltúlozza azokat a dolgokat, amikkel manapság eladnak mindent. A szex is csak egy árucikk, a tiltott és a mocskos még jobb. A guilty pleasure kategóriából nálam még a Fekete tőr testvériség maradt meg, bár egyre lanyhuló figyelemmel követem az eseméyneket. Maradtak azok, amik másfajta szórakozást is tudtak, vagy inkább elsősorban másfajtát nyújtottak. Mint pl. a Tündér krónikák, de összességében igaz, szép lassan elkopnak.Én történetet is szeretnék, nem csak hancurt. Sőt, elsősorban történetet, és mivel az élet része lehet benne kis hancur is. Na de amikor már nem tudom követni, mert ötven oldalon keresztül folyik az előjáték, a történet meg nem hogy nem halad, de nem is igen van, kiviszi nálam a lécet. Viszlát Anita Blake! Én nem erre vágyom. Eddig azt hittem, nem vagyok rendes nő :D, de megnyugtat, hogy tévedtem és nem vagyok egyedül.:)
    A fantasy legyen fantasy, a sci-fi is maradjon meg sci-finek,a dráma drámának, a pornó pornónak stb. Ne titulálják romantikusnak, mert baromira nem arról szól. Én így gondolom.
    Uff! :D

    VálaszTörlés
  15. Szent szar! Ez a könyv (?) felbasszantyúzta az agyamat, de a kritikád megnyugtatott :D Hatásosabb, mint az Advil :D
    Mr. Christian kétlábonjáróerekció Gray egy beteg állat. De ezt mégsem mondhatom, mert sértő lenne a kutyusomra nézne. Miss kétlábonjárószűzkurva Ana Steele meg egy ribanc. Szerintem még a prostituáltak is kiközösítenék maguk közül.
    Nagyon jó kritika lett, minden sorával egyetértek :D

    A filmet megnézed majd? Arról is szívesen olvasnék egy ilyen véleményt :D Egyébként nem tudom miért kell ennyit várni a filmmel. Egyszerűbb lenne pornőszínészeket alkalmazni. Színészi játékra ehhez kb. nincs szükség, mert a film 2/3-ban úgy is deréktól lefelé kell őket mutatni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *pornószínészket
      Ja azt meg kihagytam, hogy vajon a filmben hogy jelentik meg a belső istennőt? :DDDD

      Törlés
  16. Képzeld Zenka, én ma úgy megkaptam a főnökömtől, hogy milyen rosszul gondolkodom a könyvet illetően. Szerinte még túl fiatal vagyok, hogy megértsem ennek a könyvnek a nagyságát, hogy majd 25 év múlva majd kapni fogok egy ilyen történetért. Megkérdeztem, hogy mi tetszett neki benne, és azt mondta, hogy nagyon jól látja az írónő a párkapcsolat buktatóit, és nagyon jól kielemzi azt. Én ráhagytam, gondoltam, egy elvált nő biztosan sokat tud, akit otthagyott a férje, mert munkamániás, és nem foglalkozott vele, és inkább megvárom azt a 25 évet, mint hogy elolvassam.

    VálaszTörlés
  17. Szerintem más oldalról kell megközelíteni. Ez nem egy szépirodalmi mű, nem is párkapcsolati tanácsadó, vagy megmondókönyv; hatásvadász fércmű, a célközönség elsősorban azok, akik buknak erre a témára. Én bukom, ezért élveztem. Aki nem izgul rá, annak nem kell elolvasni, nem kell szeretni, nem kell érteni, semmi gond ezzel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is igazat egyetértek ezzel amit írsz. Sanos sok nő (illetve ember nemtől függetlenül) van akit zavar az amivel ő nem ért egyet nem tartja helyesnek, jónak, erkölcstelennek tartja neveltetés, társadalmi berögződések stb. kapcsán.
      Én azt vettem észre, a nők azért sem képesek beismerni, még ha fel is izgatja őket valami ami szerintük amúgy felháborító és a nők megalázása, mert önmaguknak is hazudnak e téren és el is hiszik, hogy nekik az nem jönne be. (Mégis veszik az ilyen könyveket.)
      Valamiért a nők nagyrészénél ez erősen beivódott ami a férfiaknál nem jellemző.
      Ezzel most nem anemek közti különbségekre akarok utalni, de talán megmagyarázná miért lehet hogy van akinek bejön és van akinek nem egy ilyen témájú könyv de mégis mindd elolvassa, max felháborodik (hogy nem vele történik meg hanem a főszereplővel), hogy hogy bánnak a nővel.
      Egyébként meg ez az ellentmondás annyira lerí, ha pl. felmész egy tárkereső oldalra, a nők 90%-a 3 dolgot vár el a férfi jelöltektől:
      1) legyen őszinte
      2) szekszuális célzatú kapcsolat nem érdekli, csak komoly kapcsolat
      3) legyen humoros a férfi
      A valóságban már az első dolog nagy kamu, mivel tapasztalatból tudom őszinte férfi lévén, hogy a nők nem azt akarják hallani ami a valóság, attól rettentően ki tudnak akadni. (Ahoyg valószínű ettől a hozzászólásomtól sem fognak repesni.)
      Nekik a "romantika" mázba mártott Müller Péter féle agymósó gondolatok kellenek.
      Csak azt fogadja be az agyuk, az álomvilágot, nem a valóságot.
      A többi pontot nem is elemezném, szintén paradoxon elvárni egy férfitől, hogy ne érdekelje a szex, (persze vannak olyanok is, azok biztosan kapósak a társkereső oldalakon).
      Aki meg humoros, hát lehet rajta röhögni, de nem egy macsó típus lehet.

      Elnézést, hogy elkanyarodtam, de nekem ezek a gondolatok jöttek elő a "célközönség" elemzésénél.

      Érdekes volt nézni, hogy a nők miket írnak egymás között.

      Egyébként édesanyám kért meg, hogy másoljam fel neki ezt a könyvet az ebook olvasóra, így kerültem ide.
      Én még nem olvastam a könyvet, de nagyon reklámozták és kicsit utána szerettem volna járni, jó-e egyáltalán és való-e egy nagymamának.
      Sajnos a film adaptációról is csak rosszakat olvastam és mostmár a könyv is elbizonytalanított,
      Mindenkinek jó olvasgatást!
      37F

      Törlés
  18. Kedves Posztoló!

    Részben igazat kell adjak Neked, először elolvasván magyarul, én is ugyan ezt gondoltam. Ezután nem hagyott nyugodni a dolog, amit már máskor is tapasztaltam, hogy bizonyos könyvek egészen más hatással voltak rám magyar fordításban mint eredeti nyelven(angolul). Így hát előkerítettem az eredeti változatot, és magam is meglepődtem, de egészen más volt...
    Sokkal kiforrottabbak éreztem, hanyagolva az idétlen parasztos tinifruska, bugyingóm, basszentyű, szent tehén és társai idióta szóhasználatokat. A történet is kicsit más megvilágításba került számomra, mélyebb lelki utazásokat tárt elém. Megláttam a könyv értelmét, azon túl, hogy nyilván a hatásvadász és merész pornószerűsége miatt veszik ennyien. És bár nem vagyok benne a szado-mazo világában, de a szexiparhoz van némi közöm, és bátran állíthatom, hogy a dolog lelki oldalát, a vívódásokat, hitelesen tükrözi erről a világról. Eltekintve attól, hogy számomra ellenszenves Christian figurája, meg a bárgyú'jajdehelyes' tipizálás, angolul ez tök máshogy jön át. Pusztán elesettségként éli meg az olvasó, és lelki törékenységként.
    Elnézést hogy névtelenül, de nem volt kedvem regisztrálni.
    Ágnes voltam.
    Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem totál hihetetlen, hogy csak a fordítás eltüntethetné egy könyv "mélységét". hacsak nem írják át totál a könyvet, képtelenség. a fogalmazás lehet más, de a mondanivaló így is, meg úgy is vagy ott van, vagy nincs ott.

      Törlés
  19. Kedves Posztoló!

    KÖSZÖNÖM!
    És komolyan is gondolom. Ma kezdtem el olvasni, most tartok a háromszázakárhanyadik oldalon, de percenként felsírok és szidom magam, hogy tovább olvasom... De ha már elkezdtem, elolvasom, hogy jogosan alkothassak véleményt.
    Nem tudtam, hogy eredetileg tvájlájt könyv, annyira ellene vagyok ennek az egésznek, ha tudom, el se kezdem olvasni. Egyszerűen zsigerből undorodom az egésztől. Órákig sorolhatnám, miért nem tudom elviselni, de ez nem ez a poszt.

    Én már az első száz oldalon kiakadtam, még mindig szenvedünk és tovább és tovább... rettenetes...sajnos később se lett jobb. Vagy dugnak, kliséket használnak és ismételgetnek, vagy szenvedünk -a főszereplők is, és ami még rosszabb, én is.
    Engem egyik főhős se nyert meg: a lány lehet hogy tapasztalatlan, de könyörgöm, valamennyi önbecsülés és büszkeség szorulhatott volna belé. Engem a Főiskolám megtanított/tanít az életre. Kérdem én: hogyan tud ez a kislány lediplomázni, ha tulajdonképpen semmi hasznos tapasztalata nincs az élettől? És ezzel a "kapcsolattal" se nyert sokkal többet. Soha, senkinek, semmilyen körülmények között nem engedem meg, hogy megüssön, és számomra a szex pláne nem erről szól. Meg a normálisabbak számára se, az biztos.
    A férfi meg beteg. Ő is tudja, kislány is tudja, olvasó is tudja. Ezek a feltételek, amiket megszab... mennyit egyen, mit vegyen fel, hogy viselkedjen? Pedig a képlet egyszerű: ha nem tetszik, nem kell szeretni. Magam miatt legyen együtt velem, ne amiatt, amivé változtatni tudna. Az emberek 80%a nem papucs. Továbbá kifejezetten sekélyesnek tartom, ha valakit csak azért látunk szexinek, mert kocsi, ruha, ház, pénz minden mennyiségben. Persze, bevallom töredelmesen, ideig-óráig élvezném, ha udvarolna egy gazdag fószer (ugyan, lányok, ki nem?), de nem hagynám megvenni magam, pláne, hogy ezzel akarva-akaratlanul olyasmire kényszerítsen, ami számomra nem elviselhető.
    A könyv úgy alapjába véve ponyva, mégpedig az olcsóbb fajtából.
    Rosszul megszerkesztett, rettenetes leírások, szóismétlések, párbeszédek, élethelyzetek -egyáltalán vannak ilyen élethelyzetek a VALÓ életben??

    Bocsi a kuszaságért, de igencsak kiakaszt a könyv, és muszáj volt kiadnom magamból a felgyülemlett feszültséget és hitetlenséget.
    Azért is bocs, hogy nem regisztráltam, ma már nem is fogok, de nagyon tetszik az írásod, és könyvekkel kapcsolatban minden esetben van saját véleményem is, tehát lehet visszajáró olvasód leszek. :)

    Üdv: Dóri

    VálaszTörlés
  20. Ágnes hozzászólása és Tótisz András (http://konyves.blog.hu/2012/07/25/totisz_andras_szurke_50)interjújának olvasása után (ő a fordító), erősen elgondolkodtam ezen a könyvön. Lehet, hogy angolul teljesen más a hangulata és jobban érvényesül a pszichológia is? Erre még alszom néhányat, de azért érdekes, hogy mindenhol imádják, erre a magyaroknál leszemetezik :D
    Különben velem is sokszor volt már olyan, hogy egy angolul ismert könyvet a falhoz vágtam magyarul, annyira megváltozott a hangulata. Ezért tartom(próbálom legalábbis :)) magam az egy széria egy nyelv szabályhoz.

    VálaszTörlés
  21. jézusom, ezzel a poszttal hívő, visszajáró rendszeres olvasót csináltál belőlem. :]

    annyira szenvedtem a könyv olvasása közben, Te pedig annyira jól összeszedted, hogy miért is egy kupac k@ki, ami nemhogy kiadásra, de még netes olvasásra sem elég jó, hogy le a kalappal. a könyv egy nulla[a befejezés; a hirtelen kirobbant hisztivel, meg utálkozással betette a kaput], ennél jobb saját sztorikat találsz a neten ecc-peccel válogatva.
    egy élmény volt ezt olvasni, kár hogy a könyv került hamarabb a szemem elé, és nem az oldalad.

    btw, én még egy kis J.D. Robb beütést is érzek a történetben a Twiligh mellett.

    VálaszTörlés
  22. Olyan hírverés van a könyv körül, hogy kezdtem azt érezni, hogy én ezt el akarom olvasni. Persze általában előtte azért körbefutok pár kört, hogy tényleg érdemes-e. Hála az égnek rád találtam és rájöttem, hogy teljesen felesleges lenne elolvasnom. Tényleg köszi. :)

    VálaszTörlés
  23. Mélységesen egyetértek minden soroddal. Remélem, nem baj, hogy linkeltelek a blogomban.

    VálaszTörlés
  24. akkor tényleg nem fogom elolvasni, pedig már nagyon érdekelt, mitől ennyire népszerű. hozzáteszem én 22 éves fél-férfi létemre elolvastam az első két alkonyat könyvet is, plusz a filmet is megnéztem( mondván, olyat ne szidjak amit nem ismerek), de csak még jobban okádtam az egésztől.... akkor ezzel most nem kínzom magam :D

    VálaszTörlés
  25. jól megmondtad *taps* egyetértek minden sorral. Én is rosszul vagyok ettől a könyvtől.

    VálaszTörlés
  26. Sziasztok! Picit kicsúszott a kezemből a szürke könyv komment áradata, úgyhogy most nem írnék mindegyikhez válasz kommentet,( főleg, hogy az új sablonon nincs válaszfunkció), de nagyon örültem, hogy írtatok, - írjatok továbbra is- , mert nagyon kíváncsi vagyok rá, mit gondoltok.

    Joeymano, remélem nem haragszol meg, ha azt mondom, a főnököd nem normális :DD Nem azért, mert szereti, mindenki szeretheti, de a könyv " nagysága", hát az azért durva.

    VálaszTörlés
  27. Melyik a világ legromantikusabb dala?

    VálaszTörlés
  28. Fúú, ez változó nálam, de akkoriban úgy gondoltam, ez a világ legromantikusabb dala:

    http://www.youtube.com/watch?v=5YXVMCHG-Nk

    VálaszTörlés
  29. nekem ez jutott eszembe az egészről, nem másolom be az egész blogbejegyzésem, de...:

    "nem azt sugallná a pszichológiai logika, hogy egy ilyen hapsi, mint Christian Grey - milliomos, üzletember, iszonyat nyomás és felelősség, több ezer alkalmazott, több száz utasítás és döntés naponta - a másik oldalon álljon egy ilyen BDSM történetben? Hogy hívjon egy dominát, aki elveri a s*ggét és felszabadítsa a rá nehezedő nyomás alól? Ennyi stresszt egy épeszű ember nem visel el, nem hogy még munkaidőn kívül is parancsolgasson, mert hogy ő mekkora Úr."

    VálaszTörlés
  30. No, hát ilyen szempontból vizsgálva az ügyeket sokkal valószínűbb lenne, vagyis úgy hallom, inkább így szokott lenni...

    VálaszTörlés
  31. Én azért kimásoltam a posztod linkjét, mert baromi jó ( remélem, nem haragszol) :) :

    http://buvarharang.blogspot.hu/2012/08/50-shades-of-grey.html

    VálaszTörlés
  32. Köszi ezt a posztot, teljesen leírtad az én véleményemet!!
    Angolul olvastam mindhárom részt, tudom, hogy a magyar fordítás botrányosra sikeredett, de nekem eredeti nyelven sem tetszett, a szex jeleneteket átlapoztam, a szóismétlések baromi idegesítőek, szóval tényleg csak az olvassa el akinek nagyon nagyon sok szabadideje van!

    VálaszTörlés
  33. Tökéletesen egyetértek Veled, nagyon jól megfogalmazott bejegyzés lett. Ez a könyv finoman szólva is értékelhetetlen. Nem is szívesen olvasnám el, csak részleteket szedegettem ki belőle, de bőven elég volt. :)
    (Amanda)

    VálaszTörlés
  34. Nagyon tetszett a post. Egy ujsagosnal lattam egy noknek szolo magazin focimekent,h. sokat segithet a szexualis elet fellenditeseben ha olvasod ezt konyvet + mindenhol ezt latom. A konyv beleesik a zsebedbe ha nem vigyazol:)Szoval gondoltam elolvasok par kritikat. Nem olvasom el az biztos. Ha minden igaz amit olvastam akkor tenyleg nem is ertem mi van a nokkel es ilyenkor hol vannak a nagy emancipalt feministak?!?
    Egy elit helyen vagyok pultos Londonban es sajnos a sikeres uzletemberek mellett legtobbszor olyan csajok vannak akik tenyleg nem tudjak eldonteni,h. mit is igyanak:) Azt hiszem most mar nyugodtan gondolhatjak a ferfiak,h. barmit megtehetnek ha sok penzuk van, bar ezt nyilvan eddig is sejtettek. Tenyleg nagyon kiabrandito. (Melinda)

    VálaszTörlés
  35. Profi kritika, elismerésem. Többé-kevésbé mindent megfogalmaztál, ami felmerülhet ennél a könyvnél. Én priusz nélkül vágtam neki a könyvnek (nem olvastam egy kritikát sem), hogy döntsön a vakszerencse. Megnyer-é vagy sem.
    És bennem volt az elhatározás, hogy márpedig nem hagyom félbe, mert a jó véleményalkotáshoz teljes kép kell, blablabla... Hát nem bírtam végig. Egy sekélyes csaj, akinek köbö annyi sütnivalója van, mint egy mokkáskanálnak, jobb híján szexel egy csomót egy ugyancsak sekélyes fickóval, és bebeszéli magának, hogy ez szerelem. Nem a szexet találtam felháborítónak (inkább unalmasnak, mert szinte ugyanarra a sablonra húzta rá az összes ilyen jelenetet), hanem a megírást, a szereplőket, a szituációkat... tulajdonképpen az összes többit. Nemhogy azt nem találtam benne, amitől érdemes lenne végigolvasni, hanem azt sem, amitől ez világsiker. Egy ideig azt hittem, velem van a baj, hiszen az ilyen kasszarobbantó könyveknek azért sikerül elérnem a végét... na ekkor olvastam el a kritikákat. Szuper! Gyűljünk össze, sorstársak, akik szintén nem értik, mire ez a nagy felhajtás! A mai napig nem tudok rájönni, talán nem is fogok. (Viki)

    VálaszTörlés
  36. Igényes,jól megfogalmazott kritika.Normál esetben visszatartott volna a könyv elolvasásától ha nem egy intelligens,művelt,értelmes nem utolsó sorban nyitott,"eklektikus" ízlésű hölgy ismerősöm ajánlja...áradozva,cserébe a Shogun trilógiáért vagy a Ken Follett:A katedrális és egyéb zseniális műveiért,Merle:Mesterségem a halál etc. nekem ezek a kedvenceim.Az olvasást alapesetben kikapcsolódásra használom,melyre ezek a könyvek kiválóan alkalmasak egy "csodálatos" számomra ismeretlen világba kalauzolnak el.Jelentem elolvastam.Ambivalens érzéseim vannak a könyv kapcsán.Igen,vannak benne érdekes ötletek,gondolatok néhol van mélysége is,de olyan elenyésző,hogy ezt egy jól megfogalmazott hozzászólásban is megtalálni,sőt,joggal elvárni nem egy több száz oldalas könyvben.(kicsi)SPOILER(2.rész) Ahogy a "mű" írja a férfiak azt mondják amit gondolnak.Tekintettel,hogy ffi vagyok,40es,faragatlan,betöretlen,a véleményem ez volt
    Feladó:Xxxx Xxxx
    Tárgy:SZÍVHANG (Limited Edition)
    Dátum:2013.02.03.

    Vélemény....kb.ennyi.

    -Rendben,elfogadom,hogy neked ez a véleményed.
    Válaszolt,igyekezvén leplezni a hangjában bujkáló sértettséget.

    Miért ez a véleményem,miért csak ilyen tömör?Előbb a tömörség.Nem akartam teljesen megbántanielvadítani számomra fontos ismerősöm.
    Mint fentebb említette valaki gyatra szókincs.Adta volna el a story-t de könyörgöm milyen storyt?Normális író bal kézzel a wc-n ülve komolyabbat kanyarít.Nem akarom ecsetelni a gazdag pasi,Adonisz Béla,demégazágybanisviagrareklámarc részét azt megtették az előttem szólók.Nézzünk inkább egy másik szeletét.;-) Teljesen hiteltelen.Szeretek irányítani.Fontos a másik fél öröme.Nem nézek ferde szemmel a SM játékokra,nem érhet ilyen vád.A szexben,mely mindkét félnek igénye,nem lehet semmi elítélendő,sőt úgy gondolom szembekötés,kikötözés komoly élvezetet nyújthat.Sokat emlegetik a bizalmat a könyvben,hát megsúgom még egy sokat próbált prostituáltat sem tudna "szürkeszem" rávenni a kötözésre,egyebekre miután megmutatja a játszószobáját.Ezekhez a játékokhoz szerintem,óriási bizalom szükségeltetik melynek felépítése művészet,nem kis empátiát igényel.A félelem csíráját is ki kell irtani a kedves "szenvedő" partnerből ezután lehet közelíteni a szürkébb oldalra.Főleg a mai bizalmatlan világban ahol 3x még köszönök a szomszédnak de 4. alkalommal már nem erőltetem.Itt erről szó sincs,FÉÉÉL,fut,rohan...ja nem viszi a lába..haha..szánalmas.
    Vagy ez a csaj nagyobb perverz mint a szürke jószág vagy újra rendezhetem át a világnézetemet,fél életem megélése után.De sorolhatnám tele van logikátlan,nem életszerű elemekkel.
    Elnézést ha kicsit összecsapottra sikeredtem.Keveset aludtam,meg úrrá is lett rajtam a bosszantó felismerés,hogy értékes könyvekkel nem foglalkozok ennyit mint ezzel a SELEJTFÉRCMŰVEL!

    Kedves Joeymano!
    Üzenem a főnöködnek vesszenek a munkamániások.Ő pedig olvasson Szívhangot,Juliat,Romana-t és hasonlókat jóval olcsóbb.
    25 év múlva neked mennyire tetszenek majd az ilyen típusú könyvek,lehet majd mérce,hogy milyen életet éltél.Magányosoknak vagy párkapcsolatában kielégítetlen(figyelem,törődés vagy csak egy szimpla beszélgetés,szex stb.) hölgyeknek való ez a betűhalmaz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, - azt hiszem, már volt a könyvvel kapcsolatban férfi kommentelőm-, de mindig megörülök, ha többen és többen írtok ( még akkor is, ha minden esetben ledöbbenek, hányan olvassátok ezt a posztot még mindig naponta). Nem akarom ismételni magamat, vagy akár téged, mert szerintem mindkettőnknek igaza van, de ez tök jó, hogy te is így látod.
      Igen, a csaj vagy nem normális vagy tök hülye - más magyarázatot nem találok a viselkedésére - vagyis még egyet, hogy nem létezik ilyen ember, teljesen alaptalan és igénytelen a karaktere. Maga a könyv meg még mindig az egyik legbénább, amit valaha olvastam, pedig én aztán olvasok mindenfélét csak úgy passzióból, de tényleg. Az utóbbi időben már azon is mosolygok, hogy sikerült így felzaklatnia, hogy írtam róla egy ilyen posztot - tényleg csak nevetni kellett volna rajta egy nagyot és félretenni vagy valami ilyesmi. ( Ja és azt mondják a következő részek még érdekesebbek...)
      Biztos hogy van egyébként jó erotikus könyv kötelekkel meg ostorral, meg mit tudom én, de ez nem az- mondjuk megmondom őszintén, lehet azt sem ajánlanám egyetlen férfinak sem, nem is tudom, hogy tudtad Ana kommentárjait elviselni, kész hős vagy. De tényleg :)

      Törlés
    2. Köszi az elismerő szavakat de nem érdemlem meg,szimplán csak fontos nekem az illető aki ajánlotta.Sajnos nem igazán vagyok naprakész,bár néha nem is bánom.Inkább elolvasok egy jó könyvet ötször mint egy rosszat,annak ellenére,hogy mindenevő vagyok.Visszatérve a könyvre kicsit nekem úgy tűnik mintha az írónő Vavyan Fable light,sugar(-free) próbálna lenni de poénjai meg sem közelítik.
      pl.:
      "Ha egy pasast fel tudtak küldeni a Holdra, miért nem küldték fel valamennyit?"/Vavyan Fable/
      vagy
      "A rémszülött építmény homlokzatán nagyképű felirat virít: GARAGE. Előtte végelgyengült tábortűz maradványa izzik. A lágy szélben szikrákat köp a parage."/Vavyan Fable/
      Ezek poénok,egyediek,stílusosak tudok rajtuk nevetni.

      Számomra az volt a legidegesítőbb,hogy voltak olyan részek amik lekötöttek annak ellenére milyen g@gyi szókincse van pl. "szentszar"-nak.
      De egy elegáns haránt impulzussal betudtam annak mint mikor az őz,nyúl kitéved a sztrádára...jön az a fény..nagyon jön..és ledermedtem.
      No meg a töretlen optimizmusom.Nyakamig ér a sz@r de legalább nem hullámzik.

      Mentségére legyen mondva az írónőnek arról nem tehet,hogy a "holy shit"-nek a csodálatos magyar nyelvben legalább ötven vele egyenértékű szinonimája található. ;-)

      Törlés
  37. Basszantyú Zenka! Kedvem támadt a könyvhöz. :D

    VálaszTörlés
  38. Csak most jutottam a könyvhöz - bár ne tettem volna! Az első 50-60 oldalnál még megmosolyogtam,olyan ez, mint egy Tiffany füzet, bugyuta kis baromság. Később már elment a kedvem az elnéző mosolygástól, és úgy a könyv negyedénél azt mondtam, tüntessék el a közelemből is, mert nincs időm ekkora szarra! Nagyon tetszett az írás, teljes mértékben egyetértek vele!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még mindig úgy örülök, ha írtok ehhez a poszthoz, köszi, hogy te is hozzáadtál valamit a poszthoz :D, szerintem amúgy van olyan Tiffany füzet, ami ennél sokkal jobb. :P

      Törlés
  39. ajmmm ez most annyira jól esett! én annyira undorodtam tőle hogy még efféle szapulós poszthoz sem volt kedvem így nem is írtam róla. Tökéletesen megfogalmazol mindent amit én is gondolok, hogy uramisten nem akarok ezen a bolygón élni ha itt ez a mérce ez az amire igény van. meg aztán miféle elmebeteg üzenetet közvetít? Mikor így is nők milliói tűrik az elnyomást meg az erőszakot és a pasik milliószor könyörgik magukat vissza hogy az alázást folytassák és a nő úgy érzi megérdemli mind ezt mert a férfi őt így "szereti" erre jön ez az E.L. James ribanc és legitimmé teszi mindezt sőt....és ami a slussz poén, hogy semmit nem mond a domináns-alávetett kapcsolatról. Semmi különleges nincs benne, egy valódi domináns-alávetett kapcsi szerintem nem ilyen...és a szex is erőltetett benne...legtöbbször szeretkezéssé fajul mert omg a csaj még kezdő stb...és ha a pasi igazi lelki sérült lenne akkor tökre nem lennének semmiféle gyengéd érzései...és vagy 10 év terápia kéne mire javulna valamicskét....szóval az egész egy nagy hamis szarkupac :D

    VálaszTörlés
  40. :) Várd meg, míg kiadják a mozifilmet, hányan fognak rajongani érte :D... Mondjuk tény, hogy vannak ennél elvetemültebb és bénább szexregények is, de a nagy hírnévhez nagy elvárásaink vannak, ez így természetes...

    VálaszTörlés
  41. Én csak abban reménykedem, hogy nem Ian Somerhalder lesz Christian...tökéletesen el tudná játszani és menthetne valamit eme silány szarságon, de annyira méltatlan lenne hozzá, hogy remélem ha felkérik se vállalja el :)

    VálaszTörlés
  42. Hát... :), szerintem bárki lesz, népszerű film lesz belőle. Ian-t csak a Vámpírnaplókban láttam, szinte el sem tudom képzelni, milyen lenne más szerepben.

    VálaszTörlés
  43. Eddig sikeresen távol tartottam magam a trilógia első részétől, de tegnap eljött a pillanat, hogy egy "miért ne?" elindítson a lejtőn. Nos, a könyv egyetlen pozitív hozadéka annyi volt, hogy már menet közben rákerestem a cím + "szar" kombóra, így találva e bejegyzésre, amin itt-ott fel-felkacagtam. Ezen kívül történeti szálat felgombolyítva csak olyanokra tudtam gondolni, mint "aki írta, tuti egy dagadt, dugatlan, hülye picsa" - ekkor még nem tudtam, miféle a szerző -, majd megcsillant előttem a Twilight-tal való párhozam, miszerint ennek a hősnőjét is agyoncsapkodnam szép szorgosan, véresre.

    Nem értem, mi a franc történik a modern irodalomba, hogy ezeket a nyomorult, igen sötét, teszetosza hősnőket preferálják mind a szerzők, mind az olvasók. Az ember azt hinné, hogy a női egyenrangúságért folytatott törekvések elmúlt évei erősödő női karaktereket kívánnak meg, ehhez képest a régebbi, még ténylegesen szépirodalmi alkotások nőalakjai közt inkább vannak tiszteletreméltó, belevaló "csajok", mint a mostani fiktívek közt, amit igen degradálónak érzek, főleg bestsellerek fényében, más nőneműek által generálva.

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig