december 26, 2017

Éves zárás- avagy mit kaptam karácsonyra...

Nem akarom bántani a vlogokat, de ott szoktak ilyen lényegre törő címek lenni, mint hogy " mit kaptam karácsonyra", vagy " nézd meg a fürdőszoba szőnyegemet", és mivel mostanában rácsodálkoztam pár vlogra, így ezt a címet most valakitől elcsentem. 

Mielőtt a tárgyra térnénk, kéépzeljétek el!, hogy a karácsonyi könyveimen kívül idén összesen 2, azaz kettő darab könyvet vettem, úgyhogy mivel idén úgy sem szándékozok újabb könyveket venni, így a karácsonyi könyveim bemutatásával akár le is zárhatom az évet. ( Könyves vásárlásaim: Lindsey Kelk Olasz kaland ; Naomi Novik: Rengeteg). Nem nagy az arány, de jól vásároltam, mert mindkettőt szerettem.

Nekem nincs instám, és bár szeretek fotózni, de könyveket meg pont nem :D, ezért nem is lesz, úgyhogy most ahelyett, hogy oda nyomatnám a karácsonyi könyves képeimet, ide fogom őket beilleszteni, mindenki bámulatára és csodálatára... ( természetesen).

Igen, Kedves Olvasó, a blog tematikája igencsak felhígult, de ez minket nem fog zavarni, ugye?  

1. számú kép
Csendes éj, kígyóval...

 Próbáltam úgy fotózni, hogy a könyv egy karácsonyi dzsungelből törjön elő, de mindig belógott a kezem :P. Csak szólok, hogy a jobb sarokban egy karácsonyi madárka lapul. Az essexi kígyót ajándékba kaptam, biztos nagyon érdekes lesz, amúgy meg gyönyörű.

2. számú kép
Tele a hócipőm parafatáblám. 


A koncepción még illene javítani, de lusta voltam újra fotózni - azért talán látszik a lényeg. Minden évben ide kerülnek a nekem küldött képeslapok. Aki felfedezi az idei képeslapját, annak még egyszer köszi. :)

3. számú kép
Betlehem fürdőgolyókkal :P

Az a csészaljszerű izé a fürdőgolyó. Mögötte haloványan látszik, de az a Betlehem...

4. számú kép
Közelit csináltam, hogy jól lássad...

Nagyon örültem ennek a könyvnek, mert téli és mert francia író írta, és mert Miyazaki világát idézi. Nagyon-nagyon várós olvasmány. Kár, hogy YA.

5. számú kép
A határidőnapló esete fülbevalóval

A fülit én vettem, és imádom, teljesen könnyű, karácsonyi, jól áll a rénszarvasos pulóveremhez... A Hétköznapi csodák könyve egy kreatív határidőnapló, nagyon szép és ízléses, tervezek még írni róla. És tervezem, hogy rendszeresen vezetem.

6. számú kép
Mert jó voltam idén...

Mondhatnám, hogy a cég vette, de nem. Bevallom, miután rendeltem ajándékba egy csomó könyvet, megremegett a kezem, és rendeltem négy könyvet magamnak is... Az alábbiakat:

V.E.Schwab: Gyülekező árnyak c. könyvét elfelejtettem előrendelni a nagy munkahelyi hajtásban. Elég vegyesek a vélemények róla, állítólag átmeneti kötet, ami kicsit uncsi, de mivel én kifejezetten szeretem a kicsit uncsi átmeneti könyveket, és imádom Schwabot, nagyon nagy reménnyel vettem meg.

Julianne Donaldson: Edenbrooke örököse
Hát ez... erre nem is tudom, mit mondjak. Maga az Edenbrooke sem tetszett teljes önvalójában, de egyszerűen nem szabadultam a kíváncsiságtól, hogy vajon hogy működik a sztori a másik nézőpontból, azaz a férfi főhős szemszögéből, és így mindenféle kedvezményes kuponnal, ingyenszállítással, ajándékpénzből megvettem ezt a reklámanyagokkal 70 oldalas kis füzetet, amiről tudtam, hogy rövid, na de ennyire? Őszinte leszek, egy napig nem ebédeltem, mert csak így tudtam megemészteni ezt a pénzkidobást. ( Kb. egy ebédem árába került, jó nagy ügyeskedéssel.) Persze még nem tudom értékelni a tartalmát....

Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van
Ennek a könyvnek a borítójába szerettem bele. Egyszerűen kellett. Nem volt apelláta. Aztán elolvastam a tartalmát, láttam, hogy chick lit, láttam, hogy odáig vannak érte az olvasók, hogy nem buta könyv, és nem volt kérdés, hogy nálam fog landolni. Köszi, ajándék utalvány...

Yurkov: Stíluserő
A tél elején találtam rá a Yurkov facebook oldalára, és Kovács Orsi teljesen megnyert magának. Én a divatban a funkcionalitást képviselem, szóval a világból ki lehet kergetni az ilyen ötletektől, hogy ne vegyél vastag téli kabátot, inkább tekerj egy oversize sálat a vékony kabátra, de ettől függetlenül már nagyon sok tanácsot megfogadtam, amiket a heti élő adásokban láttam, és Orsi tényleg annyira kedves és megnyerő, hogy mindenképpen meg akartam venni a könyvét. Nagyon kíváncsi vagyok rá, csak legyen kedvem továbbra is blogolni, és a stílusról is hallotok majd 2019-ben.

De addig is, ma még karácsony van, elő a bejglikkel, nézzünk filmeket, és együnk sok szaloncukrot! 
Ha van kedvetek, ti is írjátok le, milyen könyveket kaptatok! 

Zenka




SHARE:

6 megjegyzés

  1. Boldog karácsonyt kívánok Zenka!
    (én imádom az instát!, jó, hogy képeket kell nézegetni. :-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis bejegyzés lett, picit irigyellek is. :) És ó, a francba, A tél jegyeseit én is akartam. :D Milyen belülről? Ha e-ben veszem meg, "lemaradok" valamiről?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem tudom, tele van betűkkel :D mehehe!
      Amúgy elég hosszú, nincsenek benne képek, olvasható, szép kiadás, de semmi extra.

      Törlés
    2. :D

      Oké, végül is erre gondoltam, szóval a választ megkaptam. :)

      Törlés
    3. Tele van betűkkel... :D :D :D Könyvesbloggerek egymás közt level 1000. :D

      Törlés
  3. Tök jók a képek Zenka, látod, akár instázhatnál is! :D Vagy booksta vagy gangsta, ahogy tetsz. :)
    A kígyó nekem is megvan, kacsintgat már! Januárban elolvasom!

    Felismertem a képeslapom is, juhé! :D

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig