február 16, 2014

Február margójára...

Nem tudom, hogy vagytok vele, nekem most olyan lassú olvasós, újra olvasós hangulatom van. Az orrommal megszimatoltam a tavaszt és még mindig érzem az örömét és izgatottságát, amit akkor szoktam érezni, amikor már kipattannak a virágok és a bőrömön sütkérezik a napfény. Kikerül a hinta, lemossuk a kerti bútorokat és párnákkal kibélelve - mert anélkül még hideg lenne- először leülünk és beszélgetünk. Először olvasok kint az évben. A madarak hangosan csicseregnek. A regények oldalain pihen a légy. Újra pezsdülni kezd bennem és körülöttem az élet.

Pedig még nincs tavasz, csak épp hogy megmutatta magát. Mégis, miközben magamra húzom a nagykabátot és bebugyolálom a nyakam a bordó, vastag sálammal, képek bukkannak fel előttem a tavaszból. Régmúlt tavaszokból, amik velem maradtak.

Az első méhecske, a fagyis standok árjegyzékei - ó, hogy minden évben egyre több az a pici gombóc!-, zöldellő a rét, kipattannak a rügyek, előkerülnek a rikító színű ruhák, a kopogós cipők és a  szoknyák, melegedés a park padján ebédidőben, túrótorta porcelántányéron színes drazséval a fűben, aranyeső, ibolya az árok partján, igazi tavaszi záporok. Inspiráció. Tervek, amik mögött magamban érzem a lelkesedést és az erőt, előttem kanyarog a mezei út. Kardigán, majd rövid ujjú pólók. Mosoly a szembejövők arcán...

Örülök ennek a tavasznak, pedig még nincs is itt, de magamba szippantok minden jelet, hogy hamarosan eljön.

Kevesebbet olvasok most, és lassan olvasok. Magamra figyelek. Arra, hogy milyen szavak keletkeznek itt belül.  Vajon mi lenne most az én szavam?




SHARE:

8 megjegyzés

  1. mi lenen a szavad?
    inspiráció
    ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt hiszem, most valami olyasmit mondanék erre, hogy: IGEN :)))

      Törlés
  2. Ez szép :)
    Az utolsó gondolatod nagyon illik most rám is.

    VálaszTörlés
  3. Zenka, írj könyvet! Jó lenne olvasni :)

    VálaszTörlés
  4. Zenka, szerintem is írjál. :)

    VálaszTörlés
  5. Amúgy: szeretek írni :D.

    VálaszTörlés
  6. érdekes, hogy én is épp így vagyok. nem annyira érdekel az olvasás, meg más sem, magamba vagyok fordulva, de jó értelemben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáltam megfogalmazni nemrég egy ismerősömnek, hogy mennyire jó néha befelé figyelni. Csak úgy, hallani saját magamat, és nem téríteni el más gondolataival...

      Törlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig