március 07, 2016

Mi a baj Coelhóval?


Az égvilágon semmi baj nincs Coelhóval. 

 Annyi könyv van. Keress olyat, amelyik téged szólít meg, éld a saját életed, és hagyd azokat, akik másként szeretnének szórakozni.


Jól mondja a maki!

Nem kell mindenkinek szeretnie a szerzőt. Abba fektess végre energiát, amit szeretsz, és a hatszázadik fölösleges utálkozó poszt helyett, szerintem mindenki olvasson valamit, ami neki jó.
Persze, ehhez a témához is lehet csatlakozni, de szerintem teljesen felesleges. 

( Ez volt az anti-témázós poszt) Biztos mindenki várt már egy ilyet. :)

Akik valószínűleg a témát a másik végén fogták meg:
Nima
PuPilla
Bill



SHARE:

21 megjegyzés

  1. Ez a kép ezzel a szöveggel nagyon jó :D:D

    VálaszTörlés
  2. Hát tudod, neked van igazad. :D

    VálaszTörlés
  3. Nem utálkozni írtam a posztot, csak kibukott belőlem az ellenvélemény két különböző impulzus hatására, amik Coelhósak voltak. :) De, ahogy érzed, én néha nem tudok olyan zen lenni, mint te, biztos mert nincsenek ezek a betűk a nevemben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy apró észrevételt engedj meg nekem. Nem konkrétran ezzel a kommenteddel kapcsolatban, hanem úgy általánosságban. Máskor is észrevettem már, hogy folyton magyarázkodsz. Ha valaki ír valamit, amit te máshogyan csinálsz, rögtön magyarázkodni kezdesz, hogy hogy "csak", meg "én szoktam, de"... Ez annyira szemet szúrt nekem, mert sok blogon ott virítanak az ilyen jellegű hozzászólásaid. Miért nem lehet csak úgy elfogadni, hogy a másik másképp gondolja. Nem értem, miért kell mentegetőzni, ha te máshogy csinálod.
      A másik meg, hogy sokszor olyannak válaszolsz, aki nem is neked írt. Volt olyan - nem tudom, melyik poszt volt, de majd megkeresem, ha sok időm lesz -, hogy valaki írt egy hozzászólást Zenka egyik posztja alá, Zenkának címezve, kifejetve a véleményét a bejegyzésről. Te pedig elkezdtél neki magyarázni, mintha neked írta volna. Aztán láttam, hogy ezt csináltad Nima egyik psztjánál is. Ha valaki nem téged szólít meg, nem veled akar társalogni, és nem rád kíváncsi, miért kell belekotyogni? Mert több helyen is érzékeltem, hogy ezt csinálod... Olyan beszélgetésekben, kommentváltásokba szólsz bele, aminek nem te vagy a címzettje, és nem neked szánták, hanem valaki másnak, általában a blog szerzőjének.

      Törlés
    2. igaz, ez nem nekem íródott, dehát a komment arra való, hogy dumáljunk, és mivel mindenki mindig örül a kommenteknek, mert szinte egy nagy család vagyunk, így hát válaszolgatunk. engem spec nem zavar, ha valaki más kezd el cseverészni a blogomon, pl. Pupi, de te is jöhetnél nyugodtan, a lényeg, hogy legyen élet.
      az elejéhez annyi észrevételem van, hogy az már majdnem megérne egy komplett filozófiai művet, de próbálom röviden.
      van, akinek van véleménye, van, akinek nincs. van, aki foglalkozik dolgokkal, van, aki nem, van, aki azokkal is foglalkozik, amikkel úgy egyébként nem szívesen tölt időt, ez nálam az intelligencia egyik jele. mmint nem nálam a jele, hanem annak tartom az ilyen embert.
      és igazából ez a két tábor, akinek van egy véleménye, meg van egy másik (pl most hogy foglalkozzunk-e nemszeretem dolgokkal vagy ne), folyamatos küzdésben van. az egyik nem érti, miért háborog a másik, a másik meg nem érti, miért ne háboroghatna. és ez a két tábor soha nem fog kiegyezni. :)
      és igen, most teljesen nyilvánvalóan meg kellett védenem Pupit. :))

      Törlés
    3. Én nem vettem észre, hogy magyarázkodok állandóan, de biztos igazad van, ha ilyen feltűnő. :) Na és? Legalább letisztázom, mit hogy gondoltam, utálom, ha félreértenek, vagy félremagyaráznak, azon kívül meg úgy gondolom, nem csak fekete-fehér vélemények léteznek.
      Legalább következetesen vagyok ilyen személyiség - magyarázkodós! :D Felírom az engem jellemző szavak közé, köszi! ;)
      A másik dologra: bocs, hogy szeretek beszélgetni! :D A kommentelés tudniillik erre való... belekotyogok... ott a kommentdoboz mindenhez, és éppenséggel lehet mondandóm nekem is ahhoz a hozzászóláshoz. Nincs tudtommal mikrofon amit adogatunk itt egymásnak. Igazából ez elég kivédhetetlen, hogy kommentekben valakibe belefuss, akire "nem vagy kíváncsi". :D Régen még sokkal aktívabb élet is folyt a blogokon, többen, köztük én is ezt próbáltuk, és próbáljuk feléleszteni, ehhez pedig hozzátartozik a sok komment. :) És szerintem most is, más is reagálni fog erre a hozzászólásodra, nem csak akit megszólítottál. :))))
      Ha annyira nem szereted a magyarázkodásaimat, meg a magyarázásaimat, akkor rossz ötlet volt válaszolni nekem amúgy. :D

      Törlés
    4. Hopp, Nima meg is előzött! :D :D :D

      Törlés
    5. Nyugodjon le mindenki- tőlem kotyoghattok, beszélgethettek, stb. stb. Legyen mindenki önmaga :D. Névtelen is, Pupi is, Nima te meg minek szóólsz bee? :D ( csak vicceltem. )

      Elgondolkodtam azon, hogy mondjuk olyan dolgok, amiket nyilvánvalóan szemétnek tartok, mennyire zaklatnak fel, nos nyilvánvalóan felzaklatnak, csak hamarabb túllépek rajtuk, mint régen... És amúgy nem zenség, amit itt fentebb láttok. ( Vagyis az, de ez nem jelent igazából semmit. Régebben én is sokat dühöngtem, de rájöttem, hogy jobb, ha nézőpontot váltok. )

      Tudom, hogy mi amúgy a véleményetek erről a posztról, még akkor is, ha nem írtátok ide le - muhahaa! De nem vagyok amúgy álszent, vagy ilyesmi- én egyszerűen csak úgy érzem, hogy a Coelhot kritizáló posztok többsége ugyanabban a betegségben szenvednek, mint amiért az írót sem szeretik sokan- közhelyesek és semmitmondók.

      Én egyébként két könyvét olvastam, az egyik tetszett, és szerintem segített pár dologban, a másik meg nagyon nem tetszett. De nem érzem, hogy olvasnom kellene már tőle, viszont vannak ismerőseim, akik meg olvassák. Na bumm. Baromi jókat tudok velük beszélgetni, és nem csak közhelyekben gondolkodunk. Egyáltalán nem vagyunk "egyszerűek". És egyébként is, mennyivel jobb az egyszerűnél a bonyolult? Ki mondja meg, hogy melyik a jobb? Annyi biztos, hogy ha padlón vagy a legegyszerűbb dolgok csalogatják be újra a fényt az életbe. Ez a tapasztalat. Akkor már egyből közhely?

      Törlés
    6. Nem merek reagálni, mert biztos "magyarázkodnék"! :D
      Igazad van :) Hát, kis pofon a posztod, de megérdemlem biztos :P mindenesetre amit mondtam, megtartom, engem felizgatott a téma, reagálni akartam, még ha közhelyesen is, hogy kiírjam magamból. :) aztán magammal rántottam a témázós bagázst is, pedig Isten látja lelkemet, csak rákérdeztem, nem akartok-e ti is írni valamit, és akartatok. :D
      Mindenki olvasson amit szeretne, örök igazság, nem bánom én. Viszont leraktam az alapjati, én őt miért nem fogom többet olvasni, többször nem fogok úgyse vekengeni ezen a Coelho-témán. :) Pont olyan vélemény, mint a Moning-rajongásom :P *-*
      Ez nem közhely, amit írtál, meg nyilván mindig jelenthet vigaszt valami egyszerű, vagy valami nyugtató gondolat, eltalált félmondat, ami egyébként se nem bölcs, se nem értékes, csak jókor jön. Hát most mondja meg valaki, mennyit csüngök Csernuson, neki is van ezer közhelye, aztán nekem mégis mint a fuldoklónak a szalmaszál néha. :DDDD De Coelho nem fekszik ez van. Nem sznobságból, csak nem és kész.
      Tegnap dühöngő napon volt, vagy inkább kakaskodó.

      Elehet magyarázkodtam, miután elmondtam, hogy nem fogok. :) Vállon veregetem magam, hogy nem tudok a bőrömből kibújni.

      Törlés
    7. de én ezt nem értem. hát ki a fene mondta, hogy senki ne olvasson Coelhót?? olvasson, aki akar, de ettől még mindenki azt gondol róla (mmint coelhóról), amit akar.

      Törlés
  4. nyugodjál meg Zenka, és akkor nyugodt leszel. :D
    legközelebb a szürke lesz majd a téma. arról mi Pupival úgyse tudunk mit írni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Ugye? :D
      Egyébként sokat gondoltam az utóbbi egy napban a szürke könyvre :P

      Törlés
    2. :DD
      én igazából nem, csak eszembe jutott hirtelen, mert hát nálad meg az veri ki a biztosítékot. amikor olvastad, nem dobtad el, hogy na, akkor olvass inkább jobbat, mást, ami inkább közelebb áll hozzád.
      ami sztem egy tök természetes dolog. vannak jelenségek, amikre az ember kíváncsi, ezt te a szürkével tapasztaltad meg, én meg sylvia day-jel, és sztem én jártam jobban.:P
      viszont az a poén, hogy a szürkéről is el lehet beszélgetni bárkivel, még azzal is, aki nem olvasta, mert egyszerűen az életünk része lett. akárcsak coelho.:D

      Törlés
    3. A kíváncsiság tök normális dolog, csináltam én már durvább dolgot is kíváncsiságból, mint hogy elolvastam a Szürke ötven árnyalatát. :D
      De az van, hogy amikor már lecseng a kíváncsiság, akkor már nem hagyom, hogy lehúzzon, persze változó, mennyi ideig vagyok mondjuk úgy, zaklatott, de aztán túllépek rajta. Szóval sosem mondtam, hogy nem dühít fel egy téma. Könyv már egyre ritkábban, mert jól választok.

      Törlés
    4. Basszus pont most akartam írni, hogy ami legutóbb feldühített az Moning Felföldes könyve volt :D- azért icipicit látszott a poszton neeem? :D
      Én nem akartam pofont adni, Istenemre mondom, nem akartam. Most meg miattam fogsz dühöngeni :D, de terápiásan levezetheted egy posztban, de tényleg ;)

      Törlés
    5. Tényleg, a Felföldes. :) az jobban dühített, mint a Szürke?
      Szerintem végső soron nekem is elég békés posztom volt, csak gyanítom azt hitted én fogok legjobban fröcsögni. :) nem állt szándékomban :P

      Törlés
    6. Nem volt gáz a posztod. Sajnos tök sok Coelho-s posztot láttam, hogy tudjam, tökre nem voltál fröcsögő. :D Lehet ezért ugrottam rá a témára.

      Törlés
    7. Ja és nem válaszoltam, szóval A felföldös könyv nem dühített úgy, mint a szürke... A felföldösben inkább cikinek éreztem a szituációt, de ott nem voltam mérges... igazából nevettem rajta rengeteget. Meg ha idegesített, akkor inkább azért idegesített, mert zavart, hogy nem tetszik.

      Törlés
  5. Zenka, te vagy a kedvenc bloggerem. Mindig meglepsz, míg a legtöbb blogger nagyon hasonló jellegű posztokat, véleményeket ír, mindenféle szempontból beleillik az egyik vagy a másik táborba, te mindig olyan egyedi meglátással állsz elő, és ezt bírom benned. Ahogy a természetességedet is. Te vagy az egyetlen olyan blogger (pedig hidd el, nagyon sokakat olvasok, nagyon régen én is könyves blogot vezettem), akinek az írásain érezhető, hogy nem azért íródtak, hogy látogatókat vonzzanak, vagy hogy mások kedvére tegyél, esetleg szenzációposztot gyárts. NAGYON kedvellek, és én úgy gondolom, te vagy a legjobb magyar könyves blogger. Ez a posztod is csak pár mondat, de minden benne van, aminek benne kell lennie. Ez a Coelho téma egy kicsit unalmas már, és nem kevéssé kifordított, mert mindenki szidja, hogy mennyire közhelyes, és nem veszik észre, hogy ugyanolyan közhelyeket írkálnak róla, és már kb. divat utálni, és ha valakinek tetszett is az egyik könyve, már be sem meri vallani, nehogy "proletárnak" nézzék.
    Szóval, örülök, hogy vagy, mert a te egyedi, frappáns írásaid nélkül nem lenne az a bloggervilág, ami. Remélem, még nagyon-nagyon sokáig fogsz blogolni, mert imádlak olvasni!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nagyon köszönöm. :) Olyan jó ilyet olvasni, főleg most hogy azért eléggé elhagyott a lendület, a szavakat sem találom sokszor, és folyton arra gondolok valamit meg kellene változtatni. Köszönöm, hogy írtál...

      Törlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig