július 14, 2022

Dikk...

 Tegnap este úgy meghasonultam, amiért gonosz alkalmazott vagyok, aki támadja a Katát, - egyébként nem támadom a Katát, Isten Éltesse a világon minden formában megjelenő Katákat-, hogy ma reggel, amikor kiszámoltam, mennyi lesz a gázszámlám, nemes egyszerűséggel egy olyan szóra tudtam csak gondolni, amelyről azt hittem, csak a kellőképpen kiégett agyakban jelenik meg. ( Lásd fent a címet.)

Egyébként pont a hétvégén néztem pár podcastot- többek közt a Friderikuszét-, ami a jelenlegi gazdasági helyzetről szól, és teljes mértékben értem, hogy ki kell fizetni az energiát, csak nyilván azt is gondolom, hogy sokkal jobban esne ez a köz-teher-viselés, ha azt látnám, hogy a kormány is hátán viseli a köz terhét. 

De az egymásnak uszítás az mindig is jól ment, mint mondtam tegnap több ismerősöm is életképtelen penésznek titulált, mert az ALKALMAZOTT, az bizony csak a tenyerébe röhögő gonosz lehet, zéró empátiával, mert az igazi értelmiség, az szabadúszó vállalkozó, a közalkalmazott meg még az alkalmazottnál is szánalmasabb. Tiszta sor, értem én. 

Észre kellene már venni, hogy direkt fordítják szembe egymással a különböző csoportokat - divide et impera- , mert látjátok, én kedveltem a katásokat, ki is álltam mellettük, de most már itt van bennem egy tüske, és nem az ötvenezerért. 

Mindenesetre hagy idézzek most Lakatos Leventétől- a citátum oldalról szemelgetve- az hátha az segít. 

A "volna" a világ egyik legalattomosabb élősködője, ugye tudod? Kirágja a lelked.

A kikötőben horgonyzó hajó biztonságos, de a hajókat nem ezért építették.

Ne akarj farkasszemet nézni a sorsoddal, úgyis te pislogsz majd hamarabb!

Aki nem hajlik, az eltörik.


Ez most jól esett! Ja nem... 

SHARE:

2 megjegyzés

  1. Oh, az emberek. Egyik nap lesajnálnak, másik nap irigyelnek ugyanazért. Mi is nyomorultak voltunk eddig, mert a társasházban rohadunk a hülye lakótársak mellett. Most bezzeg irigykednek az alacsony rezsi miatt :D Úgy látom, hogy az emberekben ez az érzés triggerelhető legkönnyebben. Miért nem látják, hogy mindenkinek nehéz, csak más formában?

    VálaszTörlés
  2. Hát igen... Mert mindenki csak magával foglalkozik :P

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig